5 raons per les quals estudiar un Grau en Turisme

5 raons per les quals estudiar un Grau en Turisme

El turisme és una indústria global en auge que genera milions d’ocupacions i atreu a milers de milions de visitants cada any. Com a resultat, la demanda de professionals qualificats en turisme està creixent constantment.

Si estàs interessat en una carrera en el turisme, un Grau en Turisme pot ser una excel·lent opció per a tu. Un Grau en Turisme et proporcionarà una formació completa que et prepararà per a treballar en una àmplia gamma de llocs en la indústria del turisme, com:

Director de turisme
Director d’hotel
Agent de viatge
Guia turístic
Recepcionista

Aquí tens 5 raons per les quals estudiar un Grau en Turisme:

1. Aprèn sobre la indústria del turisme

Un Grau en Turisme et proporcionarà una comprensió profunda de la indústria del turisme. Aprendràs sobre els diferents tipus de turisme, les tendències del turisme, la gestió turística, el màrqueting turístic i altres aspectes de la indústria.

2.  Desenvolupes habilitats professionals

Un Grau en Turisme t’ajudarà a desenvolupar les habilitats professionals que necessites per a tenir èxit en la indústria del turisme. Aprendràs sobre gestió, màrqueting, comunicació, idiomes i altres habilitats essencials per als professionals del turisme.

3. Obtens experiència laboral

Molts programes de Grau en Turisme ofereixen oportunitats de pràctiques. Les pràctiques són una excel·lent manera de guanyar experiència laboral i establir contactes en la indústria del turisme.

4. Tens accés a oportunitats de recerca

Si estàs interessat en una carrera en recerca turística, un Grau en Turisme pot ser un bon punt de partida. Molts programes de Grau en Turisme ofereixen oportunitats de recerca, la qual cosa et permetrà desenvolupar les teves habilitats de recerca i aprendre sobre les últimes tendències en el camp de la recerca turística

5.  S’obre un món d’oportunitats

Un Grau en Turisme t’obre un món d’oportunitats. Podràs treballar en una àmplia gamma de llocs en la indústria del turisme, tant en el sector públic com en el privat. També podràs treballar en qualsevol lloc del món, ja que la indústria del turisme és global.

Si estàs interessat en una carrera en el turisme, un Grau en Turisme pot ser una excel·lent opció per a tu. Un Grau en Turisme et proporcionarà la formació i les habilitats que necessites per a tenir èxit en aquesta emocionant indústria.

¿Vols més informació del nostre Grau de Turisme? Clica aquí

Els millors destins al acabar el Grau de Turisme

Encara que hi ha moltes persones que pensen el contrari, estudiar la carrera de Turisme té bastant futur. Si t’agrada i tens al cap dedicar-te professionalment a aquest sector, no te’l pensis. Existeixen bastantes sortides professionals estrangeres i en el nostre propi país. Tingues en compte que a Espanya, el sector turístic representa un 13% del Producte Interior Brut (PIB).

Quines són les diferents opcions que es presenten després d’haver acabat Turisme?

Una vegada que acabes la carrera de Turisme, existeixen diferents opcions professionals per les quals pots optar. Això sí, per a això, és necessari que dominis amb solvència diversos idiomes, tinguis bons dots d’atenció al client i coneguis perfectament les noves tecnologies.A continuació, pots veure quines són les millors opcions relacionades amb el Turisme.

Agència de viatges: Avui dia, estan en auge aquelles agències de viatges destinades a un determinat públic, com a estudiants, persones que els agradi l’aventura, viatges de luxe, etc. Existeixen moltes opcions, però si t’especialitzes en una d’elles, aconseguiràs fidelitzar clients amb tota seguretat. Una altra opció és una agència de viatges en línia, ja que pots estalviar bastantes despeses i si la pàgina web explica a la perfecció els viatges, segur que és un gran encert.

Guia turístic: Si t’agraden la cultura i la Història, aquesta és la professió que has de triar. Tingues en compte que qualsevol turista està interessat a conèixer racons especials de les ciutats, detalls de cada monument, els millors museus i bons restaurants en els quals poder menjar. Si et dediques a això, tu ets la persona que farà que aquest viatge sigui molt especial per a totes les persones que decideixin contractar-te.

Gestionar o treballar en un hotel: En totes les ciutats existeix una gran quantitat d’hotels. És un bon lloc per a començar i anar escalant posats fins que arribis al nivell que desitgis. També pots obrir el teu propi hotel; això sí, cerca que tingui una cosa diferencial, que no sigui un més, perquè si no ho fas, els turistes acudiran sempre als més coneguts abans que al teu.

Turisme actiu: Practicar esport, portar una vida sana i fer turisme actiu és una forma de vida per a moltes persones. Si a això li sumes la passió que mostren per fer viatges d’aventura, trobaràs un tipus de clients que mai es cansa. A més, si comparteixes aquest entusiasme amb ells, no el dubtis més i dedica’t a això.

Màrqueting turístic: Encara que en aquesta professió no s’està en contacte directe amb el client, si domines Internet i les xarxes socials, pot ser una gran opció per a tu. Per a totes les empreses d’aquest sector (hotels, agències de viatges, etc.) és fonamental que una persona s’encarregui del màrqueting. Les teves funcions serien comunicar els diferents esdeveniments que organitzi l’empresa, realitzar promocions turístiques, resoldre els dubtes dels clients, etc.

Quins són els millors destins per a treballar amb una titulació de Turisme?

Tot esforç té el seu recompensa, sy i has estudiat aquesta carrera i has aconseguit aprovar-la, existeixen bastants destins després d’estudiar Turisme pels quals pots optar. Sempre seran necessàries persones que tinguin aquesta carrera, ja que turistes hi ha en una gran quantitat de països i ciutats del món. A continuació, podràs veure quins són els millors països per a treballar en el cas que hagis obtingut aquesta titulació.

França

La gran quantitat de turistes que rep aquest país al llarg de l’any el converteix en un gran destí per a qualsevol persona que tingui la titulació de Turisme. Els seus bells paisatges, les seves infraestructures del més alt nivell i la seva facilitat d’accés fan que moltes persones triïn França com a principal destí en viatjar. És un país que ofereix un gran ventall d’allotjaments, amb més de 612 000 habitacions. A més, s’ajusten perfectament a grups de qualsevol grandària i a tota mena d’esdeveniments.

Espanya

Es tracta d’un dels països més visitats del món i la seva economia està enfocada al turisme. Destaca la seva oferta cultural i patrimonial, juntament amb la qualitat dels seus recursos naturals i la seva gastronomia. Encara que no t’ho creguis, el nostre país pot ser el més indicat per a treballar quan et titules en Turisme. Compta amb una gran quantitat d’hotels i tots els anys ho visiten molts turistes. Encara que l’atur és elevat, en aquest sector existeixen molts llocs vacants.

Alemanya

Els turistes solen triar ciutats com Berlín o Hamburg per la seva interessant oferta cultural. El nombre de visitants, en constant augment, és un factor molt important per a la bona marxa de l’economia d’aquest país.Al voltant de tres milions de persones a Alemanya presten serveis o produeixen béns per al turisme. Això equival al 6,8% de la població activa d’Alemanya. Això vol dir que és un bon destí per a poder treballar en aquest sector una vegada que tinguis la carrera de Turisme.

el Japó

És un país que destaca per la gran hospitalitat de les persones natives, per l’enorme qualitat del seu transport, per la diversitat de la seva gastronomia i per la gran quantitat d’allotjaments que existeixen per als turistes. Des d’un ryokan fins a temples, passant per hotels de tota mena i cases d’hostes. L’allotjament al Japó és molt divers; per tant, segur que, si coneixes l’idioma, trobaràs una oportunitat de treball allí.

Itàlia

L’oferta cultural d’Itàlia és pràcticament incomparable, i destins com Roma, Florència, Venècia o Milà són molt visitats tots els anys. El sector turístic és fonamental en aquest país, ja que l’economia es basa en ell de manera prioritària. A més, és important ressaltar que ha millorat bastant en el nombre de dies que es queden els turistes en els destins, un altre dels factors importants que és necessari tenir en compte.

En definitiva, existeixen sortides professionals estrangeres i nacionals per a la carrera de Turisme. A més, no sols t’has de limitar a treballar en un hotel, ja que, com has pogut veure, existeixen diferents opcions, fins i tot pots apostar per gestionar tu algun negoci relacionat amb el sector.

T’interessa el GRAU DE TURISME? Més informació aquí o emplena el formulari següent formulari d’informació

Coneixes els trets essencials que posseeixen totes les persones que estudien Turisme?

El sector turístic té una importància vital al nostre país. I és que, bona part de l’ocupació que es genera a Espanya està relacionat amb ell. Guies i informadors turístics, recepcionistes, agents de viatge… Un sector que abasta una gran quantitat d’ocupacions diferents, però amb un objectiu comú: Servir al turista amb professionalitat. En aquest sentit,, caldria preguntar-se: Quins han de ser les característiques del professional del turisme? Farem un repàs per algunes d’elles.

Quins són els principals trets que una persona ha de tenir per a estudiar Turisme?

Si vols ser un bon professional del turisme és imprescindibles que tinguis present unes certes habilitats fonamentals.

1. Gran vocació

El primer tret que ha de tenir una persona que vulgui estudiar turisme o qualsevol altra professió és la vocació. Quan tens vocació, estàs disposat a passar hores estudiant i a exercir el teu treball amb professionalitat. Quan s’estudia sense sentir una veritable vocació per això, tot es fa costa amunt.

2. Passió per la història, la cultura i la naturalesa

El teu treball estarà directament relacionat amb la promoció de la història, l’art, la cultura i la naturalesa de la ciutat en la qual vagis a treballar. És per això que has de ser un apassionat d’això, per a transmetre-ho amb entusiasme a altres persones.

3. Ganes d’aprendre

Entre les qualitats per a estudiar turisme, destaca les ganes d’aprendre. I és que, aquesta és una professió en la qual cal actualitzar coneixements contínuament i adaptar-se a les necessitats del mercat del moment. Per això, sense aquesta qualitat mai podràs arribar a ser un bon professional.

4. Actitud per a treballar en equip

El turisme és un dels sectors en els quals més es treballa en equip. Per això, i des del començament d’aquests estudis, has d’aprendre a treballar amb altres persones d’una manera responsable i eficient. Formeu part d’una cadena i tu, com a baula, no els pots fallar. Participa en els treballs de grup posant el 100% de tu.

5. Extraversió

El professional del turisme està permanentment en contacte amb altres persones i de molt diferents països, ja sigui com a recepcionista o informador turístic, per exemple. Per aquest motiu, abans de res has de ser extravertit i perdre la por i la vergonya a expressar-te davant els altres. El caràcter obert, sincer i amable serà una de les teves principals armes en aquest treball. Conrea-la a poc a poc abans de llançar-te al mercat laboral.

6. Seguretat en tu mateix

En el turisme, la seguretat en un mateix és fonamental. Si has de dirigir a un equip en un hotel, acompanyar a un grup de turistes per una ciutat o recomanar els millors hotels en una agència de viatges, has d’estar segur de tu mateix i, a més, transmetre aquesta seguretat a les persones al teu càrrec. Recorda que tu ets el cap.

7. Facilitat per als idiomes

Els idiomes són imprescindibles en el món del turisme, almenys l’anglès has de dominar-lo a la perfecció. Així és que, pensa bé si realment tens facilitat per a aprendre’ls perquè aquesta és una eina imprescindible que no et pot faltar per a comunicar-te amb clients d’altres països, ja sigui com a recepcionista, guia turístic o responsable d’hotel.

Habilitats per a triomfar en el sector turístic

Si vols triomfar en el sector del turisme, has de tenir sí o sí unes habilitats concretes; algunes potser són innates en tu i altres segurament hauràs d’aprendre-les. Et descobrim les habilitats per a estudiar turisme que no et poden faltar.

1. Capacitat per a comunicar

Potser aquesta és una de les habilitats més importants que hagi de tenir el professional del turisme. Ha de saber comunicar-se a la perfecció amb el seu equip de treball i amb els visitants… I és que, en el turisme, la informació exacta i ben donada és fonamental. A l’hora de comunicar bé, tracta de ser agradable, clar i concís en les teves explicacions.

2. Amabilitat

Les persones que es dediquen al sector del turisme són la cara visible d’un país. La impressió que s’emporten les persones del lloc que han visitat està, en bona part, condicionada pel tracte que han rebut dels professionals del turisme. Així és que, encara que tinguis un mal dia o problemes personals, sempre has de tractar als turistes amb amabilitat. Recorda que estàs venent el teu país i que amb el teu tracte pots aconseguir que tornin a venir de nou.

3. Resolució

Una persona que es dedica al turisme es trobarà en moltes situacions a vegades difícils de resoldre i en un breu espai de temps. Això requereix d’una persona eficient i que es creixi davant les adversitats. Per a treballar en el turisme has de ser, abans de res, resolutiu.

4. Empatia

Si vols ser el millor professional has de posar-te en el lloc del turista. Tingues en compte que ells estan fora del seu país i necessiten a algú que comprengui quina situació estan vivint i que els ajudi a resoldre-la sense por ni incertesa. Empatitza amb aquestes persones que han sofert un robatori, que han perdut les maletes o que s’han perdut a la ciutat.

5. Creativitat

El món del turisme canvia amb passes de gegant, la qual cosa ahir era una moda i encantava, avui ja no funciona i el turista demana una altra cosa. És per això, que has de ser creatiu i adaptar-te als nous temps. Fes un pla de treball creatiu en el qual donis respostes a les necessitats dels turistes d’aquest moment. Sé imaginatiu a l’hora de programar una visita o un pla d’excursions, per exemple.

6. Paciència

Tots els treballs requereixen grans dosis de paciència i el món del turisme no es queda enrere en això. Atendre les necessitats de grans quantitats de turistes com es mereixen i com si ho fessis per primera vegada, requereix de tu una dosi extra de paciència.

Ara que ja coneixes les característiques del professional turisme, interioritza-les i converteix-te en un excel·lent professional.

T’agradaria estudiar turisme? Descobreix el nostre Grau en Turisme aquí o demana més informació al formulari

Com canviarà el turisme en el món després de la COVID

El cop que ha rebut el sector turístic i de viatges a conseqüència de la irrupció de la pandèmia del coronavirus ha estat tan fort com pot ser la seva recuperació. No obstant això, el turisme després de la COVID tornarà a créixer d’una forma gradual, segons les estimacions que han fet les organitzacions internacionals del sector. A través d’una evolució que es materialitzarà en una major innovació, especialització i, sobretot, aparició de nous nínxols de negoci.

El turisme durant la COVID

Des de l’aparició de la pandèmia hi haurà un abans i un després en una de les indústries més potents en el món occidental. A causa de la sorprenent expansió del coronavirus (SARS-CoV-2) l’arribada de turistes a nivell internacional es va reduir sensiblement.

Amb un descens entorn del 74% respecte a l’any anterior, segons les dades de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). La malaltia en les vies respiratòries va ser la causant que la baixada interanual aconseguís el 84% a la regió d’Àsia i Pacífic. Mentrestant, a Europa i Amèrica va arribar al 70%.

Aquestes dades han evidenciat la gran exposició dels viatges i l’oci a fenòmens de la naturalesa, com en aquest cas a la pandèmia. Als pocs dies de produir-se l’estat d’emergència, en bona part dels països del planeta es va produir un doble efecte.

D’una banda, la cancel·lació de viatges i desplaçaments amb avió en les agències minoristes, companyies aèries i turoperadors. Mentre que, d’altra banda, el flux de turistes o visitants es va reduir en tres quartes parts en relació amb els mesos precedents, amb un impacte econòmic molt greu sobre les seves empreses i les economies nacionals i amb un tancament de molts dels allotjaments hotelers als països més afectats pels efectes de la pandèmia d’aquest patogen.

El turisme després de la COVID

Pel que respecta a l’evolució del sector turístic, una de les claus perquè entenguis la seva transformació serà desxifrant com viatjarem en el futur. Sota aquesta incògnita que ha portat l’alarma sanitària en 2020, des de març de 2021 s’ha iniciat una recuperació en el sector, ratificada a mesura que passen les setmanes i la vacunació contra la COVID. Aquesta es va incrementant entre la població dels principals països, fins al punt que els vols programats en tot el planeta han augmentat entorn del 90%.

D’aquesta manera, l’activitat turística tornarà a poc a poc i amb major força, encara que aportant canvis conceptuals, pel fet que els viatges s’han convertit en una necessitat de la societat. De la mateixa manera, aquests forma part dels hàbits de moltes persones. En aquest context, aquesta crisi pot prendre’s com una oportunitat per a créixer d’una manera més racional, igual que transformar les relacions del turisme amb el medi ambient, els canvis climàtics i també l’economia.

En aquest sentit, les perspectives que ha posat de manifest l’Organització Mundial del Turisme són optimistes per a enguany, sempre que existeixi major coordinació dels països en relació als protocols de viatge.

Basant-se en les tendències actuals, la OMT preveu un increment dels viatges internacionals en la segona part de l’any per a, a poc a poc, anar recuperant els nivells generats abans de març de 2020. Encara que, per a això, serà necessari variar algunes estratègies en els subsectors (agències de viatges, línies àrees, allotjament, etc.).

La incidència que ha tingut la pandèmia del coronavirus portarà una sèrie de canvis en el segment vacacional i turístic, fins al punt que es perfilarà un nou concepte en el sector. Aquest estarà basat en les següents tendències que esmentem a continuació.

Aprofitament de les tecnologies

L’ús de les noves tecnologies s’imposarà en la gestió de l’oferta turística. No sols per a optimitzar la demanda, sinó per a abaratir els costos. Serà un procés més ràpid i eficaç per a atendre les necessitats dels clients.

Diversificació de l’oferta

Una de les conseqüències d’aquest fet sanitari serà la implantació d’una oferta més rica i amb diferents continguts, com la basada en propostes culturals, ecològiques o educatives. S’allunyarà, en una certa manera, dels destins de sol i platja a través d’una oferta més plural on prevalgui una major desestacionalització.

Potenciació del turisme local

El protagonisme de l’àmbit local es constituirà en una font descentralitzadora de la demanda mundial. Un exemple d’aquesta tendència estarà representat pel turisme rural, que veurà que en els pròxims anys incrementarà la seva demanda en bona part dels països de tot el planeta.

Viatges més programats

A partir dels pròxims anys, els viatges seran més excepcionals que fins ara, però a canvi d’estar més programats i personalitzats en funció de les necessitats reals dels usuaris.

Creixement del turisme residencial

A conseqüència de les precaucions sanitàries imposades per les autoritats, es generarà l’augment d’alguns nínxols de mercat dins del sector turístic fins ara oblidats. Per exemple, el residencial o local, que comptarà amb major presència en els programes de les agències de viatge.

Recuperació més lenta del business travel

El turisme de reunions (congressos, fires, etc.) tindrà una recuperació més lenta que la del vacacional. A poc a poc tornarà al seu punt de trobada d’abans de la pandèmia, a causa de la necessitat de les empreses i professionals de comercialitzar i donar a conèixer els seus productes i serveis en altres llocs o destinacions. De la mateixa manera que, a conseqüència d’això, es formi un món més globalitzat des del punt de vista econòmic.

Davant aquest escenari, un dels efectes de la crisi sanitària és que es crearan sinergies inexistents, igual que el turisme després de la COVID originarà que els sectors es vegin com a aliats per a implementar una oferta de viatges més suggeridor. Estaran integrats en un segment empresarial amb alta capacitat d’adaptació, flexibilitat i innovador.