Coneixes els trets essencials que posseeixen totes les persones que estudien Turisme?

El sector turístic té una importància vital al nostre país. I és que, bona part de l’ocupació que es genera a Espanya està relacionat amb ell. Guies i informadors turístics, recepcionistes, agents de viatge… Un sector que abasta una gran quantitat d’ocupacions diferents, però amb un objectiu comú: Servir al turista amb professionalitat. En aquest sentit,, caldria preguntar-se: Quins han de ser les característiques del professional del turisme? Farem un repàs per algunes d’elles.

Quins són els principals trets que una persona ha de tenir per a estudiar Turisme?

Si vols ser un bon professional del turisme és imprescindibles que tinguis present unes certes habilitats fonamentals.

1. Gran vocació

El primer tret que ha de tenir una persona que vulgui estudiar turisme o qualsevol altra professió és la vocació. Quan tens vocació, estàs disposat a passar hores estudiant i a exercir el teu treball amb professionalitat. Quan s’estudia sense sentir una veritable vocació per això, tot es fa costa amunt.

2. Passió per la història, la cultura i la naturalesa

El teu treball estarà directament relacionat amb la promoció de la història, l’art, la cultura i la naturalesa de la ciutat en la qual vagis a treballar. És per això que has de ser un apassionat d’això, per a transmetre-ho amb entusiasme a altres persones.

3. Ganes d’aprendre

Entre les qualitats per a estudiar turisme, destaca les ganes d’aprendre. I és que, aquesta és una professió en la qual cal actualitzar coneixements contínuament i adaptar-se a les necessitats del mercat del moment. Per això, sense aquesta qualitat mai podràs arribar a ser un bon professional.

4. Actitud per a treballar en equip

El turisme és un dels sectors en els quals més es treballa en equip. Per això, i des del començament d’aquests estudis, has d’aprendre a treballar amb altres persones d’una manera responsable i eficient. Formeu part d’una cadena i tu, com a baula, no els pots fallar. Participa en els treballs de grup posant el 100% de tu.

5. Extraversió

El professional del turisme està permanentment en contacte amb altres persones i de molt diferents països, ja sigui com a recepcionista o informador turístic, per exemple. Per aquest motiu, abans de res has de ser extravertit i perdre la por i la vergonya a expressar-te davant els altres. El caràcter obert, sincer i amable serà una de les teves principals armes en aquest treball. Conrea-la a poc a poc abans de llançar-te al mercat laboral.

6. Seguretat en tu mateix

En el turisme, la seguretat en un mateix és fonamental. Si has de dirigir a un equip en un hotel, acompanyar a un grup de turistes per una ciutat o recomanar els millors hotels en una agència de viatges, has d’estar segur de tu mateix i, a més, transmetre aquesta seguretat a les persones al teu càrrec. Recorda que tu ets el cap.

7. Facilitat per als idiomes

Els idiomes són imprescindibles en el món del turisme, almenys l’anglès has de dominar-lo a la perfecció. Així és que, pensa bé si realment tens facilitat per a aprendre’ls perquè aquesta és una eina imprescindible que no et pot faltar per a comunicar-te amb clients d’altres països, ja sigui com a recepcionista, guia turístic o responsable d’hotel.

Habilitats per a triomfar en el sector turístic

Si vols triomfar en el sector del turisme, has de tenir sí o sí unes habilitats concretes; algunes potser són innates en tu i altres segurament hauràs d’aprendre-les. Et descobrim les habilitats per a estudiar turisme que no et poden faltar.

1. Capacitat per a comunicar

Potser aquesta és una de les habilitats més importants que hagi de tenir el professional del turisme. Ha de saber comunicar-se a la perfecció amb el seu equip de treball i amb els visitants… I és que, en el turisme, la informació exacta i ben donada és fonamental. A l’hora de comunicar bé, tracta de ser agradable, clar i concís en les teves explicacions.

2. Amabilitat

Les persones que es dediquen al sector del turisme són la cara visible d’un país. La impressió que s’emporten les persones del lloc que han visitat està, en bona part, condicionada pel tracte que han rebut dels professionals del turisme. Així és que, encara que tinguis un mal dia o problemes personals, sempre has de tractar als turistes amb amabilitat. Recorda que estàs venent el teu país i que amb el teu tracte pots aconseguir que tornin a venir de nou.

3. Resolució

Una persona que es dedica al turisme es trobarà en moltes situacions a vegades difícils de resoldre i en un breu espai de temps. Això requereix d’una persona eficient i que es creixi davant les adversitats. Per a treballar en el turisme has de ser, abans de res, resolutiu.

4. Empatia

Si vols ser el millor professional has de posar-te en el lloc del turista. Tingues en compte que ells estan fora del seu país i necessiten a algú que comprengui quina situació estan vivint i que els ajudi a resoldre-la sense por ni incertesa. Empatitza amb aquestes persones que han sofert un robatori, que han perdut les maletes o que s’han perdut a la ciutat.

5. Creativitat

El món del turisme canvia amb passes de gegant, la qual cosa ahir era una moda i encantava, avui ja no funciona i el turista demana una altra cosa. És per això, que has de ser creatiu i adaptar-te als nous temps. Fes un pla de treball creatiu en el qual donis respostes a les necessitats dels turistes d’aquest moment. Sé imaginatiu a l’hora de programar una visita o un pla d’excursions, per exemple.

6. Paciència

Tots els treballs requereixen grans dosis de paciència i el món del turisme no es queda enrere en això. Atendre les necessitats de grans quantitats de turistes com es mereixen i com si ho fessis per primera vegada, requereix de tu una dosi extra de paciència.

Ara que ja coneixes les característiques del professional turisme, interioritza-les i converteix-te en un excel·lent professional.

T’agradaria estudiar turisme? Descobreix el nostre Grau en Turisme aquí o demana més informació al formulari

Especialitza’t en agent de viatges

Hi ha persones que continuen preferint un servei de qualitat a l’hora d’organitzar un viatge, aquesta és la funció de l’agent de viatges, oferir la millor experiència amb la major seguretat, perquè tot surti segons el que es preveu.

Al contrari del que es podria pensar, una agència de viatges pot resultar més econòmica i, sobretot, més fàcil que organitzar el viatge un mateix.

La importància de les agències de viatges en el sector turístic

Continua sent necessària la funció de l’agent de viatges. Abans de res, quan has de preparar un viatge complex on es requereix assessoria d’un expert.
L’agència de viatges pot brindar-te recorreguts turístics, organitzar grups amb tot el que es requereixi, depenent del que necessitis.

A més de donar-te una major seguretat a l’hora d’adquirir els viatges, ja que es té més garantia real en acudir a una oficina, i t’evites comprar viatges de dubtosa reputació a través d’internet en llocs que pot ser que no siguin segurs.

Quines són les funcions principals que exerceixen els agents de viatges?

Els agents de viatges poden realitzar moltes funcions, entre les principals es troben les següents:

-Assessorar el client segons les necessitats que tingui.

-Gestionar les reserves.

-Comercialitzar i promoure els productes turístics.

-Mitjançar entre operadors de turisme i empreses d’allotjament.

-Brindar informació turística.

A vegades, poden ajudar-te en altres funcions secundàries com buscar pòlisses d’assegurança, nolis de transports o lloguer de vehicles, canvi de divises i, en definitiva, solucionar qualsevol contratemps que es pugui presentar abans o durant el viatge.

En grups, poden organitzar-te visites guiades, contractar un guia, un traductor local o la compra d’entrades d’espectacles, museus, parc d’atraccions o qualsevol altra cosa que tingui relació amb el viatge en qüestió.

L’aposta que marcarà el futur de les agències de viatges

Avui dia, és molt comú buscar les millors ofertes de viatges a través de la xarxa, però encara així, es corre el risc que l’adquirit per internet s’ajusti a les necessitats reals del viatger.

Sobretot, quan no es coneix bé el lloc o es fan viatges en grup, és important acudir a un professional que podrà aconsellar sobre els pros i contres del viatge.

Les agències de viatge han de modernitzar-se per a estar a l’avantguarda de la tecnologia, amb la finalitat de realitzar una millor gestió que la realitzada per un sistema d’autor reserva.

No solament han de poder gestionar tot el procés del viatge, a més han de ser capaços de captar als interessats a través dels mitjans en línia.

La visibilitat en internet és fonamental i les agències de viatges han d’adaptar-se als mitjans digitals per a no perdre la carrera i quedar-se obsoletes.

Amb les eines adequades, l’agent de viatges podrà oferir-te una major garantia que les trobades per internet i d’aquesta manera, buidar-te els dubtes oferint una major seguretat.

El servei personal que ofereixen les agències de viatges és un valor afegit que molts viatgers aprecien, és, sens dubte, un dels punts a favor.

Ja sigui de manera presencial o a través dels diferents mitjans de comunicació actuals, les agències de viatges han de poder comunicar-se de manera fluida amb els clients.

En què consisteix l’especialització en agent de viatges?

Consisteix a especialitzar-se en un únic sector, buscant un nínxol i dedicant-se únicament a ell. Pot ser buscar una única destinació que vendre, un tipus de viatge concret o un grup específic de turistes.

Com, per exemple:

-Segment com a estudiants, viatgers extrems, tercera edat, viatgers solitaris, etc.

-Temàtics com a viatges culturals, viatges gastronòmics o esportius.

-Per destinacions úniques, com un continent en concret o un sol país en el qual s’especialitzi.

-Viatges que contemplin únicament el Carib, o el tast de vins o el golf.

Quan una agència de viatges vol abastar tot el sector, sol fallar en qualitat i això afecta a les vendes. És normal que es vulgui arribar a tots costats i al màxim públic possible, però no sempre és el millor.

En especialitzar-se en un únic tipus de viatge, es destina més temps a dissenyar l’experiència i la qualitat d’aquest i no en la quantitat i així tancar millors vendes amb major èxit.

Per a això, s’ha de pensar molt bé quin sector atacar, quin és el que millor convé segons sigui el cas, posar en una balança els pros i contres de cada sector i públic.

Pots usar el mateix sistema que s’usa per a analitzar futurs negocis com l’anàlisi DAFO. On posar en una fulla o en qualsevol suport digital les fortaleses, febleses, oportunitats i amenaces a fi de valorar en què especialitzar-te.

Els avantatges de triar una agència de viatges a l’hora de viatjar

Un avantatge a tenir en compte és la tranquil·litat que ofereix una agència de viatges, et poden ajudar quan es complica el viatge, problemes en un hotel, un trasllat o qualsevol inconvenient que pugui sorgir.

Quan és un destí que no es coneix, és millor buscar aquest acompanyament perquè t’ajudi a programar les visites o buscar un guia per a un grup de viatge que sàpiga moure’s i, fins i tot, comunicar-se en l’idioma del lloc on es viatjarà.

S’estalvia temps, ja que en mirar en internet es troba massa informació i, a vegades, resulta aclaparador, ocupant molt temps a l’hora de valorar i trobar el viatge adequat.

Un agent de viatges sabrà millor que ningú on i com buscar la informació per a cada lloc o ocasió.

En conclusió, es pot pensar que és més fàcil i barat organitzar un viatge per compte propi, però, a vegades, resulta pitjor, sobretot, si no es coneix bé el lloc.

A més, es perd molt el temps quan no se sap bé on ni com contractar tot allò que es requereix per a un viatge, com a transport, allotjament, assegurances i més coses.

Sens dubte, les agències de viatges continuaran existint més enllà de les noves tecnologies, oferint un acompanyament a tots els viatgers que busquen viure la millor de les seves experiències.

Estàs interessada/o a cursar estudis per a la gestió d’una Agència de viatges? Tota la informació aquí

TCP: Gran sortida professional

Si vols estudiar hostessa de vol, el curs de Tripulant de Cabina de Passatgers (TCP) que ofereix l’Escola Universitària Formatic Barcelona és perfecte. Perquè, a més de tenir la màxima qualitat, et faculta per a treballar també en companyies ferroviàries i marítimes. T’explicarem tot el que necessites saber per a decidir-te per aquest curs.

Quins requisits fan falta per a treballar com TCP?

El curs de Tripulant de Cabina de Vol et permet treballar en aquesta professió amb alta demanda laboral. Però també has de complir una sèrie de requisits per a poder fer-ho. Seguidament, et direm quins són.Edat

Per a poder accedir a aquest treball, has d’haver complert, almenys 18 anys. És a dir, has de ser major d’edat. No obstant això, hi ha companyies aèries que estableixen el mínim en 21 anys. També hi ha una edat màxima. Actualment, es troba en 35 anys, si bé aquest requisit està començant a desaparèixer i no és indispensable en totes les aerolínies.L’alçada

Les aerolínies estableixen un mínim d’altura per als seus tripulants de cabina. Aquest es situa, aproximadament, en 157 centímetres per a dones i en 168 per als homes. No es tracta d’un capritx. El material d’emergència es troba en els buits superiors de l’avió. I, en cas de necessitat, l’auxiliar no pot entretenir-se a col·locar una escala per a accedir a ells.Presència física

Les companyies aèries també demanen una bona presència física als seus tripulants. Tampoc és un capritx ni es tracta que siguis més o menys maco o maca. Ets la imatge de l’aerolínia de cara als passatgers i has de donar d’ella una imatge correcta. En aquest sentit, hi ha companyies que no permeten pírcings o tatuatges que siguin visibles quan vagis uniformat.Però no has de preocupar-te, el nostre curs disposa d’un mòdul d’imatge personal que t’orientarà sobre com ha de ser la teva aparença per a treballar en línies aèries. Fins i tot compta amb un altre sobre protocol perquè sàpigues com esperen les companyies que et comportis en vol.

Estudis

Si vols saber què estudiar per a ser hostessa, et direm que has de tenir el Certificat Oficial de Tripulant de Cabina de Passatgers. I, per a aconseguir-ho, has d’aprovar un curs com el que t’ofereix la nostra escola, que està homologat pel Ministeri de Foment. Així mateix, has d’haver obtingut el títol d’Ensenyament Secundari Obligatori.També les diferents aerolínies t’ofereixen formació. No obstant això, aquesta només et faculta per a treballar en cadascuna d’elles. En canvi, el nostre curs et permet fer-lo en qualsevol companyia aèria. D’aquesta manera, les teves possibilitats de trobar treball es multipliquen exponencialment.

Salut

També has de complir uns requisits de salut mínims per a accedir a un lloc de tripulant de cabina de passatgers. Concretament, has d’obtenir el Certificat Mèdic Aeronàutic.És un test molt senzill que demostra el teu bon estat de salut física i mental. No obstant això, tingues en compte que la teva vista ha de ser bona. Concretament, no pots superar les cinc diòptries. En qualsevol cas, pots operar-te de la visió abans de realitzar aquest test.

Proves físiques

Per a aconseguir el Certificat Oficial de Tripulant de Cabina de Passatgers has de passar unes proves de natació i busseig. Concretament, has de nedar 100 metres en menys de dos minuts i mig, així com bussejar 12 metres en apnea. També hauràs de passar altres proves relacionades amb el salvament marítim. Per exemple, l’abordatge d’una bassa i el rescat i arrossegament de persones.Però no et preocupis. El curs TCP que t’oferim a la nostra escola inclou pràctiques en el prestigiós Club Esportiu Mediterrani de Barcelona. Tant el seu monitor de piscina com el nostre instructor et prepararan per a superar aquestes proves sense problema.

No sols això. La nostra formació també inclou mòduls sobre aspectes generals de seguretat en aviació, sobre medicina aeronàutica i primers auxilis, de formació en la lluita contra incendis i fum i fins i tot en el maneig de mercaderies perilloses.

Idiomes

Si vols ser hostessa o auxiliar de vol, els idiomes són fonamentals. Tingues en compte que molts dels teus treballs seran en rutes internacionals que els seus passatgers precisen que els parlis en diverses llengües.Concretament, és indispensable que dominis l’anglès a nivell conversacional. El nostre curs t’ofereix un mòdul complet d’aquest idioma. A més, les aerolínies també valoren que coneguis una segona llengua o, lògicament, més.

Aquests són els requisits imprescindibles perquè treballis com a auxiliar de vol. No obstant això, a ells has d’afegir la mobilitat geogràfica. Sembla una evidència, però hi ha persones que s’obliden de posar aquesta dada en enviar el seu currículum a una aerolínia. També és aconsellable que vives prop de la seva base d’operacions i que disposis de permís de conduir.

No obstant això, tampoc has de preocupar-te. La nostra escola organitza sessions d’orientació laboral en les quals t’ajudarem a redactar el teu currículum. I també et prepararem perquè realitzis entrevistes de treball amb èxit. Entre altres aspectes, treballarem amb tu perquè millors en:

-Test de lògica i psicotècnics
-Listenings
-Exposició oral
-Dinàmiques de grup
-Entrevista personal

Sortides professionals d’aquesta especialització

El nostre curs de Tripulant de Cabina de Passatgers et faculta, com et dèiem, per a treballar en diferents companyies ferroviàries i de navegació marítima. Però, sobretot, perquè siguis auxiliar de vol. Entre les principals aerolínies en les quals podràs treballar estan les següents:

Companyies aèries nacionals: Ibèria, Air Europa, Vueling, Air Nostrum, Volotea, Binter Canàries, Air Europa Express i Ibèria Express.

Aerolínies estrangeres: Norwegian Air Shuttle i Long Haul, Virgin, British Airways, Ryanair, Easy Jet, Finnair, Swiss, Wamos Air, Lufthansa, Air France, Eurowings i Air Berlín.

Així mateix, el nostre curs et permet treballar en altres empreses aeronàutiques com les dedicades a aviació executiva i en jets privats.

En conclusió, si desitges estudiar hostessa de vol, el curs de TCP que t’oferim a la nostra escola t’ofereix el que necessites. Et formaràs per a obtenir el Certificat Oficial de Tripulant de Cabina de Passatgers i també aconseguiràs el nivell d’anglès que precises per a aquest treball i fins i tot la formació en emergències aèries. Una vegada acabat el teu procés acadèmic, estaràs en disposició d’accedir a aquesta professió amb alta demanda laboral.

Necessites més informació? Clica aquí o truca’ns al 932158866

Especialitza’t en Màrqueting turístic

Saps per què s’ha d’estudiar una especialització avui dia? És el camí més intel·ligent per a impulsar definitivament la teva carrera professional. Actualitzes els teus coneixements, millores la teva networking, ganes opcions de promocionar, destaques enfront dels teus iguals i desenvolupes habilitats transversals. Si, a més, tries el màrqueting turístic com a àrea de formació, estaràs en condicions úniques d’aconseguir el treball dels teus somnis. Aquí te l’expliquem amb detall.

Quins són els aspectes més fonamentals que s’estudien en el màrqueting de turisme?

Un dels sectors més importants de l’economia mundial és el turisme. Aquesta indústria ha evolucionat moltíssim en els últims anys, la qual cosa no li ha restat ímpetu ni popularitat entre els públics.

Les agències de viatge, per descomptat, han perdut moltíssima presència, sobretot entre el target més jove. Com a alternativa, les gestions en línia s’han multiplicat i els clients estan mostrant nous interessos, hàbits i expectatives viatgers.

La conseqüència és clara: es necessites professionals especialitzats per a impulsar la comercialització turística en aquests nous temps. Alguns especialistes del sector han estat enxampats a contrapié i altres, tracten d’aprendre com més aviat millor els nous recursos i conceptes. I tu?

Si consideres que aquesta àrea de treball t’interessa, tens una oportunitat immillorable per a convertir-te en un especialista altament capacitat i demandat. Quan sàpigues en què està especialitzat el màrqueting turístic, tindràs clar quant pot ajudar-te estudiar aquesta matèria.

Què és el màrqueting turístic?

El màrqueting turístic s’encarrega de promocionar llocs i serveis turístics als seus possibles usuaris. En un mercat tan competitiu, atomitzat i exigent com l’actual —local i global al mateix temps—, es requereixen mètodes i procediments nous.

El sector ha canviat. El públic també, el mateix que els viatges i les contractacions. Per això, el màrqueting s’ha especialitzat d’una manera diferent quan es tracta de productes i serveis turístics. Si ets capaç d’obtenir aquests nous coneixements i d’aplicar-los amb criteri i resultats, tots voldran contractar-te.

Aquest treball consisteix a dissenyar i implementar estratègies i polítiques mercadológiques sobre turisme. Podràs col·laborar tant amb el sector privat com amb el públic, en tots els àmbits: mundial, nacional, regional o local. Tindràs un objectiu clar: assegurar la satisfacció màxima en els diferents grups de turistes als quals et dirigeixes. I, per descomptat, posar en valor aquests destins i experiències d’una manera rendible.

Els ingredients principals del màrqueting turístic actual

Els clients ens hem tornat experiencials en gairebé tots els camps de consum. Molt més en l’univers viatger, en el qual tradicionalment sempre havia estat així. Ara es valoren sobretot l’impacte, la petjada i les vivències que els destins ofereixen. Es viatja per a viure més, diferent i/o millor. Els responsables de màrqueting ho saben: no t’agradaria ser un d’ells?

En conseqüència, la manera de presentar i diferenciar les opcions turístiques està evolucionant. Apel·lar a les emocions, al sentiment, s’ha convertit en una absoluta obligació per als promotors i distribuïdors turístics.

Conèixer als viatgers és una altra qüestió determinant. No n’hi ha prou amb seguir les tendències, sinó que la clau està a anticipar-se i aconseguir crear-les. Aquest és un dels motius que expliquen per què s’ha d’estudiar una especialització en turisme i màrqueting. Només una mentalitat professional molt ben orientada serà capaç de cristal·litzar en les idees i els plantejaments apropiats en cada situació.

T’imagines creant nous recorreguts, plans, circuits, experiències i paquets viatgers en qualsevol racó del món? Serà una de les teves tasques habituals si treballes en màrqueting turístic.

A més, hauràs de promocionar i comunicar aquestes propostes als diferents públics. A qui no li encanta viatjar? Tots associem aquesta activitat a canvis, novetats, satisfacció i emoció. A més, crear missatges i continguts publicitaris en aquest camp activa la il·lusió i resulta summament gratificant.

Com aprofitar el màrqueting de turisme en les empreses?

La innovació tecnològica i la hiperconectividad mitjà social han revolucionat la indústria turística al mig món. Ara es creen serveis turístics, es venen, es patrocinen i es comuniquen d’una manera molt diferent.

Volem acostar-te a les principals estratègies que s’estan aplicant per a comercialitzar turisme. De fet, són un bon referent si estàs pensant a cursar una especialització en aquest camp, ara que saps què és el màrqueting turístic:

-Generar experiències globals, diferencials i, en certa manera, temàtiques.
-Posar el focus en aspectes concrets i apel·lar a les emocions per a valorar-les.
-Crear relats i comunicar històries humanes, vitals, amb gran poder narratiu i forta càrrega emocional. És el triomf del storytelling.
-Projectar naturalitat, coneixent molt bé tant l’oferta com els desitjos de cada tipus de públic.

Convertir en aliats a Internet i a les xarxes. Es tracta de treballar amb influencers i aprofitar la tecnologia per a arribar més lluny. Vols viralitzar la teva oferta turística? Has d’estar en Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, Twitter, LinkedIn…, però cal fer-ho bé.

Pensar i actuar en mobile. Cada vegada més, els telèfons intel·ligents són el centre neuràlgic gestor de la contractació de viatges, estades i experiències turístiques. Per tant, cal treballar molt i bé en aquest canal, però sense oblidar la resta i tenint clar el molt que suposa actualment.

La necessitat d’especialistes és una oportunitat

El màrqueting turístic està en auge. Es troba en ple procés d’evolució adaptativa. En paral·lel, continua actuant en un dels sectors més populars, actius i consolidats de l’economia mundial. Per això, més que mai, per la conjunció de tots dos factors, es necessiten professionals solvents.

Gent preparada capaç de solucionar problemes, de generar oportunitats. Amb les idees clares, amb ments creatives i habilitats per a adoptar bones solucions, i amb voluntat de treball, passió i molta il·lusió.

Veritat que t’ha quedat clar per què s’ha d’estudiar una especialització? Si t’interessa la indústria del turisme i vols ampliar mundialment les teves possibilitats professionals, no el dubtis. Forma’t en màrqueting turístic i aprofita la conclusió principal d’aquest article: hi ha molta demanda d’aquest perfil professional qualificat. A més, és un sector econòmic molt important, puixant i, per a gairebé tots, apassionant i divertit. No t’agradaria treballar en ell?

Descobreix els màsters per complementar el teu Grau de Turisme

Després d’acabar qualsevol Grau Universitari, una de les preguntes més habituals que solen fer-se els egressats és quins màster fer. Són molt pocs els que no es plantegen continuar en el món universitari, ja que estudiar una especialització és gairebé un requisit avui dia per a optar a les millors ofertes laborals. I en el cas de el Grau de Turisme això també succeeix.

Després d’estudiar Turisme hi ha diferents opcions per les quals es pot optar, diferents especialitats. Tot depèn de el perfil de l’universitari, així com d’allò en què vulgui especialitzar-se. Gràcies a la nostra escola universitària triar és molt més fàcil que mai, ja que donem a tots els nostres estudiants tota la informació que necessiten per a poder triar el seu avenir acadèmic i laboral amb tota certesa.

Després de la carrera, és el millor moment d’estudiar un màster especialitzat?

Després d’haver finalitzat els quatre anys que sol durar una carrera, l’habitual és sentir-se cansat d’aquesta rutina d’estudi. És per això que són moltes les persones que opten per no fer un màster just en aquest moment i postergar-lo un any, intentant trobar durant aquest temps un treball relacionat amb els seus estudis. No obstant això, això és un error per diversos motius.

En primer lloc, en mancar  tant d’experiència com d’especialització, és molt més complicat accedir al mercat laboral. Les ofertes a les quals optaràs estaran pitjor remunerades, i segurament has d’acceptar condicions pitjors de les quals podries optar si ja t’haguessis decidit a estudiar una especialització.

A això cal sumar-li que l’hàbit d’estudi pot arribar a perdre’s. Després d’estudiar Turisme segurament tens adquirides unes rutines d’estudi, uns costums que t’ha costat quatre anys conrear i que et permeten obtenir els millors resultats acadèmics. Si durant un any (o més) perds aquesta habilitat, recuperar-la a posteriori serà molt més complicat. El màster acabarà costant-te molt més treball, i això podria repercutir en què finalment decidissis no fer-ho.

Estudiar un màster és, avui dia i amb les nostres circumstàncies actuals, una cosa fonamental. Postergar això farà que la teva inserció real al mercat laboral acabi sent més tardana, i et podria perjudicar en el teu futur. És per això que es recomana continuar estudiant una vegada finalitzada la carrera.

Quin és el màster adequat després d’acabar d’estudiar el Grau en Turisme?

Una vegada decidit què estudiaràs una especialització, arriba el moment de decidir quin màster fer. Des de Escola Universitària Formatic a Barcelona portem més de quaranta anys dedicant-nos a la docència, i és per això que coneixem el sector i ens permetem la llicència de recomanar les millors opcions als nostres estudiants.

El sector turístic és, a Espanya, un dels grans motors de l’economia, i ofereix diferents àmbits en els quals especialitzar-se. Dos dels quals considerem més interessants són la Direcció i Gestió d’Hotels i Restaurants, i la Direcció Hotelera internacional. Després de finalitzar qualsevol d’aquests dos estudis, les ofertes laborals seran incomptables, sobretot en un país que viu del turisme com és el nostre. A continuació, parlarem detingudament d’aquests ensenyaments.

Direcció i Gestió d’Hotels Restaurants

Aquest màster es troba dirigit a aquells que desitgen iniciar-se en la gestió i en la direcció de qualsevol organització de l’hostaleria, ja siguin hotels, empreses de serveis d’aliments, restaurants o clubs. També permet a aquells que ja es dediquen al sector continuar la seva formació. A més, permet guanyar experiència en funcions de comptabilitat i finances, màrqueting, recursos, serveis d’aliments i allotjaments.

Gràcies a aquesta formació, els estudiants obtindran moltes oportunitats dins de l’àmbit del Turisme. Podran crear i desenvolupar projectes empresarials, tant per a ser ells els propis empresaris com per a vendre’ls a altres signatures.

En Escola Universitària Formatic oferim la modalitat tant presencial com en línia, perquè es pugui estudiar el màster des de qualsevol localització i, sobretot, per a permetre que aquelles persones que ja siguin professionals puguin ampliar els seus estudis sense necessitat de deixar el seu treball.

Direcció Hotelera Internacional

Una altra opció, igual de vàlida que l’anterior, és la de el Màster de Direcció Hotelera Internacional, també denominat International Hotel Management. Ofert en la modalitat semi presencial i en la modalitat en línia, està pensat per a aquells estudiants que desitgin preparar-se una carrera internacional en el món de l’hostaleria.

Mitjançant diverses assignatures, començaran a considerar la gestió hotelera des de múltiples perspectives. Gràcies a un enfocament interdisciplinari, connectant matèries com la gestió empresarial, les finances o el màrqueting, els estudiants podran desenvolupar una comprensió crítica de la teoria i la pràctica de la gestió completa d’un hotel.

Aquest és un dels màsters més complets del mercat, amb el qual es desenvoluparan habilitats d’aprenentatge permanent com la capacitat de resoldre tots els problemes que puguin sorgir durant la gestió i direcció d’un hotel. A més, gràcies a la seva modalitat en línia, podràs estudiar-ho des de qualsevol punt del món, i fins i tot mentre treballes o realitzes qualsevol altra formació. No et marquis límits, i arrisca pel teu matí, perquè no hi ha porta que no s’obri amb una bona especialització laboral.

Aposta per una formació de qualitat: inverteix en tu

En Escola Universitària Formatic Barcelona comptem amb una gran infraestructura i amb els millors equipaments per a possibilitar que els nostres estudiants aconsegueixin l’excel·lència. Tenim entre mans el futur laboral d’aquells que confien en nosaltres, i som plenament conscients de la nostra responsabilitat, d’aquí ve que comptem sempre amb els millors docents i professionals.

És fonamental que, després d’estudiar turisme, apostis per tu i et decideixis a estudiar una especialització. Amb els dos màsters que has pogut veure, ampliaràs notablement les teves sortides laborals, millorant també les condicions que podràs obtenir en qualsevol lloc de treball. Invertir en estudis és invertir en tu mateix, en el teu avenir acadèmic i laboral, en els teus somnis.

Si tens dubtes sobre quin màster fer després d’acabar el Grau, consulta amb la nostra escola universitària sense cap mena de compromís. Estarem disposats a resoldre qualsevol dubte que puguis tenir relacionada amb els teus estudis.

Troba tota la informació en la nostra web www.formaticbarcelona.com

Grau en turisme: La formació que mai decau

Estudiar turisme té futur ja sigui perquè a nivell mundial la globalització ha impulsat encara més la voluntat de viatjar o perquè a nivell nacional Espanya és una de les principals potències turístiques. Sens dubte, les oportunitats laborals d’aquest camp són immenses. T’agradaria saber més sobre el tema?

Per què estudiar Turisme sempre té molt futur?

L’economia espanyola se sustenta, en gran manera, en el turisme. És un dels motors principals del nostre país i, per això, un element decisiu en els ingressos i l’ocupabilitat nacional.Així, fa una mitjana de prop del 15% de l’ocupació espanyola en l’última dècada. Entre dos milions i mig i tres milions de persones es dediquen a activitats turístiques. I són anualment al voltant de 80 milions els visitants estrangers que vénen al nostre país.

És cert que la pandèmia ha suposat un fre conjuntural als viatges nacionals i internacionals. No obstant això, conforme s’ha vingut superant, l’activitat turística està recuperant les seves xifres habituals. Les previsions estableixen que, amb la normalitat totalment recuperada, tornarem als nivells de partida i rampell els superarem.

El sector turístic és, per això, un camp d’activitat de present i de futur: precisa professionals qualificats, demanda talent i cerca especialistes formats. Les noves alternatives viatgeres, com el turisme rural o les experiències d’aventura, estan acabant amb la tradicional estacionalitat. D’aquesta manera, tot el sector no cessa de revitalitzar-se.

Les tendències socials, d’altra banda, conceben els viatges com un valor molt positiu. Per descomptat, com a recurs lúdic o d’oci. Però també, sobretot entre els joves, com una oportunitat d’aprenentatge i creixement personal.

L’auge d’Internet i la gestió en línia de serveis turístics han modificat la manera tradicional de desembolicar-se en aquest camp. Al mateix temps, impulsa l’aparició de nous mercats, clients i oportunitats de negoci. Un professional amb formació universitària en Turisme està en condicions d’aprofitar-los al màxim.

Addicionalment, es tracta d’un àmbit d’activitat motivador i molt satisfactori per a gran quantitat de persones. En l’actualitat, accedir a un lloc de treball estimulant és una altra bona raó per a qui es pregunta per què estudiar turisme.

Sortides professionals de la carrera de Turisme

Estem parlant d’una de les carreres amb sortides laborals més diverses. Si decideixes especialitzar-te en aquest camp, quan hagis obtingut el teu títol estaràs en condicions d’exercir múltiples funcions en molt diferents rols i àrees d’actuació.A continuació, et presentem quins són els principals àmbits d’acompliment turístic en els quals podràs desembolicar-te:

Direcció d’empreses o organitzacions turístiques. La graduació de la carrera en Turisme et faculta i capacita per a assumir la gestió de qualsevol institució que es desemboliqui en aquest sector ja sigui des d’un complex hoteler a un empresa de turisme multiaventura. T’imagines convertir-te en el director general de Turisme de la teva comunitat autònoma?

Organització d’esdeveniments, fires i congressos. Molts dels artífexs i gestors d’aquests formats compten amb formació turística. Sobretot, quan estan relacionats amb entorns geogràfics o ubicacions específiques. És una labor tan exigent com apassionant, perquè implica definir una estratègia de màrqueting, trobar patrocinadors, gestionar la logística i fer realitat aquest acte d’experiència determinat.
Consultoria turística. Et veus assessorant als altres, particulars o empreses, sobre els destins, itineraris, mitjans de transport i allotjaments, per exemple, ideals per a qualsevol mena de viatge? Aquesta labor és de summa importància.
Màrqueting turístic. És un dels camps d’actuació més atractius, i complexos, als quals podries dedicar-te. Aquests professionals assumeixen la funció de dinamitzar i impulsar la imatge de marca i les accions promocionals d’organitzacions o destinacions turístiques concretes. L’objectiu és clar: destacar entre totes les possibilitats existents, obrir nous mercats, associar-se a valors atractius i promoure l’arribada de turistes, visitants o viatgers a partir d’uns objectius mercadológics prèviament establerts.
Creació de paquets o productes turístics. És una labor molt creativa, a través de la qual combinaràs recursos per a llançar opcions turístiques úniques. La creació de rutes, com la de Goya a Aragó o la dels santuaris marians a Espanya, França i Portugal, són estupends exemples d’aquesta activitat. Conèixer al públic, ser imaginatiu i comptar amb la capacitat gestora i comunicacional per a implicar a totes les parts conformen els trets de partida per a triomfar en aquest camp.
Combinació perfecta: Turisme i Màrqueting

La principal dificultat a la qual s’enfronten les empreses i les organitzacions turístiques és la comercialització. Encara que la demanda continua creixent, l’oferta és cada vegada major, de més qualitat i molt més específica.Per això, els professionals del Turisme més qualificats es decanten per completar la seva formació universitària amb coneixements de Màrqueting. D’aquesta manera, adquireixen una capacitació addicional, molt valuosa per a l’acompliment de les seves responsabilitats.

Aquestes són les raons de per què estudiar Turisme i Màrqueting conjuntament:

Una visió ampliada. La perspectiva personal creix gràcies a aquesta disciplina que part del coneixement dels públics. Aproximar-se a noves cultures, models de pensament i tècniques és molt positiu.

Competències multiplicades. Els especialistes en màrqueting solen millorar la seva visió creativa i la seva capacitat de comunicació.
Actualització. La innovació és el camp habitual de treball dels mercadólogos. Aquesta predisposició és molt productiva en el camp del turisme.
Remuneració superior. Els resultats determinen quant cobrarem com a professionals. Gràcies al màrqueting, augmentaràs la teva productivitat i els teus ingressos.
Voluntat de servei. Si has triat turisme per pura vocació, et sentiràs molt més realitzat en adonar-te de com ajudes eficaçment als teus clients i a la societat en general. Els coneixements i les competències de màrqueting t’ajudaran a aconseguir-ho.
En definitiva, estudiar turisme té futur i un gran present a Espanya. És un dels sectors econòmics decisius per al país. A més, respon a aquesta mentalitat actual globalitzada que és més que una tendència: la cerca de noves experiències personals, allèn les fronteres. Per tant, estudiar turisme a Barcelona és una decisió intel·ligent que aclarirà molt positivament el teu camí.

Vols més informació del nostre Grau de Turisme? Clica aquí

 

Estudiar gestió hotelera per ser director d’hotel

Dirigir un hotel implica tenir una àmplia varietat de coneixements tècnics i pràctics sobre el que és en realitat la gestió d’aquesta mena d’establiments. Ser capaç de liderar un allotjament hoteler no s’aconsegueix solament amb el que puguis aprendre en els llibres, encara que això sigui bàsic també. I ho comprovaràs fàcilment quan comencis a tenir el teu perfil de director d’hotel professional.

Trets diferencials que ha de tenir un director d’hotel

Si estàs pensant a dirigir un establiment hoteler, has de tenir en compte una sèrie d’aspectes que t’ajudaran a treure el major partit al teu treball.

Adquirir capacitats específiques

Ser director d’un hotel implica tenir una àmplia varietat de característiques professionals. Els coneixements empresarials, de màrqueting i comunicació, els idiomes, la capacitat de multitasca, el lideratge, el control i l’organització són indispensables per a aquesta mena de treball.

Conèixer altres hotels i cultures

Adquirir coneixements més enllà dels que vénen en llibres és essencial perquè puguis desenvolupar el teu treball amb garanties. Per tant, comença per allotjar-te en hotels molt diferents. D’aquesta manera, podràs veure com fan les mateixes coses de maneres molt diferents. És una excel·lent eina per a inspirar-te i agafar idees per al teu treball

Igualment, descobrir altres cultures és una manera d’obrir la ment al que poden esperar els teus clients en arribar al teu hotel des dels seus països d’origen. Recorda que conèixer-los és indispensable per a poder satisfer les seves necessitats correctament.

Estableix contactes

Quants més professionals de l’hostaleria coneguis, més fàcil tindràs per a accedir a informació del sector. Les xarxes socials es convertiran en el teu gran aliat per a això i, a més, amb aquest mateix objectiu, pots unir-te a associacions hoteleres.

No t’oblidis tampoc de contactar amb altres directors per a poder compartir amb ells els teus coneixements i tenir noves experiències.

Aprèn a ser un líder

Els equips actuals de treball no necessiten els caps tradicionals, sinó algú que aprengui a motivar-los. Per tant, és important que estiguis prop d’ells i que et mostris empàtic. Un dels principals requisits per a aconseguir-ho és conèixer-los bé i saber quines són les seves condicions laborals. D’aquesta manera, és més fàcil que els demanis el que és just en funció del seu salari i posició.

Formació específica

Quins estudis has de cursar per a poder ser director d’aquesta mena d’establiments? Essencialment, tingues en compte els següents títols derivats d’estudis oficials, però tingues en compte que sempre és un plus per al teu currículum el fet de seguir formació contínua durant la teva carrera professional. Els principals títols són:

Doble Grau en ADE i en Turisme.

Grau en Direcció Hotelera.

Grau en Gestió Turística.

Grau en Gestió Turística i Hotelera.

Grau en Turisme.

Màster Oficial en Direcció i Planificació del Turisme.

Màster Oficial en Turisme Sostenible.

Capacitat de gestió de l’hotel

Un dels aspectes més importants de la direcció hotelera és tenir la capacitat i, per descomptat, els coneixements necessaris per a la gestió del negoci. Això inclou el domini d’elements com el revenue management, la realització de escandalls, la creació de plans d’empresa i el control de costos.

Domini del màrqueting

El sector hoteler té unes necessitats concretes de promoció i màrqueting, gràcies a les característiques del negoci. Per tant, si realment vols optimitzar la presència del teu negoci en Internet, és clau que dominis totes les eines i estratègies en línia que necessites incorporar al pla de comunicació del teu hotel. D’aquesta manera, aconseguiràs un millor posicionament i, en conseqüència, una millor visibilitat.

Domina tots els departaments

Un hotel que funcioni correctament ha de veure’s com un negoci integral. Per tant, és indispensable que dominis totes les tasques i responsabilitats de cadascun dels departaments involucrats.

Prendre decisions

Una de les coses que mai poden fer-te por en la direcció d’un hotel és la presa de decisions. Solament si ets resolutiu i proactiu, podràs convertir-te en el líder que necessita el teu equip a l’hora de resoldre qualsevol situació problemàtica.

Trets personals

Per a ser el director d’un hotel i poder dur a terme totes les teves tasques amb un alt grau d’eficiència, és indispensable que també compleixis amb una sèrie de requisits referents a la teva personalitat.

Per a començar, tingues en compte que hauràs de cuidar sempre el teu aspecte físic. Ets el màxim responsable del negoci i, per tant, és indispensable que donis una imatge concorde a això. Per això, no pots anar mai informal o amb aspecte deixat.

D’igual manera, és indispensable que siguis una persona amb do de gents, ja que hauràs de relacionar-te amb nombroses persones, tant amb el teu personal com amb proveïdors i clients. Això inclou també ser una persona diplomàtica, amb molt de tacte a l’hora de resoldre les possibles friccions que puguin aparèixer en el teu tracte amb els altres.

Finalment, tingues en compte que necessitaràs molta energia i entusiasme per a dominar la gestió de tot l’equip de l’hotel al llarg de tot el dia. Per això, no pots permetre’t ser una persona amb personalitat apocada o desganada.

En definitiva, com pots veure, assumir el repte de dirigir un hotel és una cosa a la qual poden enfrontar-se solament les persones amb unes característiques personals i professionals definides. Per tant, si vols treballar en aquest sector, és indispensable que tinguis en compte tots aquests aspectes i valors si ets capaç d’aconseguir-los. No oblidis que tot el negoci dependrà de tu i de les teves habilitats personals i professionals a l’hora de posar-te al capdavant de l’equip.

Ara que ja coneixes tots els requisits més importants per a desenvolupar amb soltesa totes les tasques que implica dirigir un hotel, és el moment que comencis a establir les bases de la teva carrera professional com a responsable d’un establiment hoteler.

Necessites més informació sobre els nostres graus o màsters en direcció hotelera? Consultants aquí

Noves competències digitals per als responsables de màrqueting

Evidentment, el màrqueting ha canviat. El màrqueting digital s’ha consolidat com la pedra angular de l’èxit comercial. En conseqüència, els professionals han d’adaptar-se a la nova realitat existent.

No sols això: la societat, les persones, els mercats i els públics també han canviat. Moltíssim, no et sembla? La nova situació exigeix adequar-se a l’actualitat i reclamar noves competències al responsable de màrqueting de cada empresa.

La insospitada capacitat per a analitzar els comportaments dels consumidors, el big data, l’auge de les botigues en línia i les noves formes de comunicació empresarial requereixen perfils executius diferents. Vols saber què demanden les empreses actualment?

El big data i el nou màrqueting

Avui i sempre, l’essència del màrqueting és conèixer les necessitats del públic, anticipar-se a elles i promoure la seva adhesió als nostres productes o serveis enfront dels de la competència. En la definició, tingues-ho clar, res ha canviat.

No obstant això, les noves tecnologies posen a la disposició dels responsables del màrqueting gran quantitat de dades útils per a identificar, conèixer i satisfer als potencials consumidors.

L’anàlisi dels fets sempre ha estat un aspecte clau en establir estratègies i polítiques del mercat. Ara bé,  la principal novetat és que, gràcies a la digitalització els sectors i l’accés a aquesta informació és exponencialment major i millor. Així, disposaràs de dades objectives en temps real, els quals pots compilar i connectar ràpidament.

En bona lògica, les anàlisis prèvies a les preses de decisions són molt més minuciosos i eficaços. Això és, almenys, el que s’exigeix a cada nou responsable de màrqueting.

Qualitats necessàries per al big data en màrqueting

La nova situació de les empreses, els mercats i el públic exigeix als professionals del màrqueting comptar amb noves capacitats i competències.

Aquestes són algunes de les quals has de tenir més presents:

   -Capacitat analítica per a detectar les tendències. La informació accessible mai ha estat tanta i, en conseqüència, has de ser capaç de discernir i aprofitar la idònia. Ve bé tenir coneixements sobre els programes d’anàlisis de dades, però el fonamental és saber interpretar els fets presents després de les xifres reunides. Necessites, més que mai, saber separar el gra de la palla. Enfocar l’important enfront de l’accessori i decidir per a la vida real des de les dades informàtiques.

   -Bona adaptació a l’entorn digital. La dimensió en línia és un factor clau inqüestionable en qualsevol negoci actual. Si vols dedicar-te al màrqueting, has d’aprendre a desembolicar-te amb naturalitat en aquest univers. Així, has de manejar correctament videoconferències, equips en remot, eines i aplicacions web, gestió d’e-mails i molt més.

   -Aprenentatge continu. Aquest punt està molt relacionat amb l’anterior. Els canvis són una constant, així que requereixes estar preparat per a continuar formant-te i adequar-te a les noves exigències de la teva activitat, tecnològiques o no.

   -Dinamització del trànsit web. El lloc web és un element decisiu en el futur comercial de la teva empresa. Tant si tens una botiga en línia com un aparador o un blog, com a responsable de màrqueting, has de saber gestionar el trànsit, atreure usuaris i concretar adhesions.

   -Domini del funnel o embut de conversió. La relació amb el client s’ha tornat molt més estreta i permanent. Ets capaç d’acaronar-ho sempre, en qualsevol dels moments en els quals es trobi? Això se t’exigirà, actualment, com a responsable de màrqueting.

Noves formes de comunicació empresarial

Internet i les xarxes socials han modificat com ens relacionem les persones. I no sols entre nosaltres, també amb les empreses i les marques.

A conseqüència d’això, s’han convertit en els principals canals de comunicació entre totes dues parts. Una novetat que requereixes tenir clara? Aquest intercanvi d’informació mai va ser tan bidireccional. Ja no es tracta només d’emetre missatges; ara és encara més important escoltar i adaptar les nostres respostes al que cada target espera.

També és fonamental utilitzar els canals indicats per al teu públic. Per tant, has de saber quins són en tot moment.

Trets requerits per a la comunicació digital en màrqueting

Com no pot ser d’una altra manera, aquest canvi de paradigma ha modificat substancialment el dia a dia dels responsables de màrqueting i comunicació de les empreses.

A continuació, repassem junts quins són els principals coneixements i habilitats que precisen, actualment, els gestors de màrquetin en el camp de la comunicació digital:

   -Desimboltura i comprensió del mitjà social. No requereixes ser un friki de les xarxes socials ni estar en totes elles a preu fet. Però sí que és fonamental conèixer-les i aprofundir en les seves característiques per a poder integrar-les correctament en les teves estratègies de comunicació i mercat. El fonamental és identificar quines xarxes usa la teva target, com i per què. Així, la teva marca podrà ser aquí on ells solen buscar la seva informació.

Videomarketing. El 80% de les empreses utilitzen els audiovisuals en les seves estratègies comercials o publicitàries. És el present i el futur comunicacional, per la qual cosa has d’estar al corrent del seu maneig, la seva gestió i la seva direcció estratègica.

   -Adequació del SEU. Un altre recurs fonamental per a atreure clients és el posicionament natural en cercadors, especialment en Google. Com a especialista en comunicació i màrqueting, et fa falta comptar amb els coneixements suficients en aquesta matèria. Com ocorre amb els vídeos, no es tracta de dominar la tècnica i escriure tu mateix tots els textos d’una manera impecable. L’objectiu és poder reconèixer què funciona i què no, per a exigir-ho als especialistes i impulsar una acció sempre eficaç en aquest pla

    -Reputació en línia. La imatge de marca sempre ha estat el més important en qualsevol estratègia comercial. Aquest element decisiu en l’adhesió i fidelitat dels públics ha de gestionar-se ara, també, digitalment. En aquests canals tot és immediat i el risc de difusió massiva dels desencerts és màxim. La gestió d’imatge corporativa, en definitiva, ha d’estendre’s també al món en línia.

Comptat i debatut, els nous temps exigeixen noves competències als responsables de la comunicació i el màrqueting actuals.

Si no domines el màrqueting digital, difícilment les empreses confiaran en tu per a la seva àrea estratègica. Ja has fet el primer pas: has identificat quines són les competències i coneixements que necessites potenciar. Segueix en aquesta mateixa direcció.

Si necessites més informació sobre la nostra formació de màrqueting digital clica aquí

Com canviarà el turisme en el món després de la COVID

El cop que ha rebut el sector turístic i de viatges a conseqüència de la irrupció de la pandèmia del coronavirus ha estat tan fort com pot ser la seva recuperació. No obstant això, el turisme després de la COVID tornarà a créixer d’una forma gradual, segons les estimacions que han fet les organitzacions internacionals del sector. A través d’una evolució que es materialitzarà en una major innovació, especialització i, sobretot, aparició de nous nínxols de negoci.

El turisme durant la COVID

Des de l’aparició de la pandèmia hi haurà un abans i un després en una de les indústries més potents en el món occidental. A causa de la sorprenent expansió del coronavirus (SARS-CoV-2) l’arribada de turistes a nivell internacional es va reduir sensiblement.

Amb un descens entorn del 74% respecte a l’any anterior, segons les dades de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). La malaltia en les vies respiratòries va ser la causant que la baixada interanual aconseguís el 84% a la regió d’Àsia i Pacífic. Mentrestant, a Europa i Amèrica va arribar al 70%.

Aquestes dades han evidenciat la gran exposició dels viatges i l’oci a fenòmens de la naturalesa, com en aquest cas a la pandèmia. Als pocs dies de produir-se l’estat d’emergència, en bona part dels països del planeta es va produir un doble efecte.

D’una banda, la cancel·lació de viatges i desplaçaments amb avió en les agències minoristes, companyies aèries i turoperadors. Mentre que, d’altra banda, el flux de turistes o visitants es va reduir en tres quartes parts en relació amb els mesos precedents, amb un impacte econòmic molt greu sobre les seves empreses i les economies nacionals i amb un tancament de molts dels allotjaments hotelers als països més afectats pels efectes de la pandèmia d’aquest patogen.

El turisme després de la COVID

Pel que respecta a l’evolució del sector turístic, una de les claus perquè entenguis la seva transformació serà desxifrant com viatjarem en el futur. Sota aquesta incògnita que ha portat l’alarma sanitària en 2020, des de març de 2021 s’ha iniciat una recuperació en el sector, ratificada a mesura que passen les setmanes i la vacunació contra la COVID. Aquesta es va incrementant entre la població dels principals països, fins al punt que els vols programats en tot el planeta han augmentat entorn del 90%.

D’aquesta manera, l’activitat turística tornarà a poc a poc i amb major força, encara que aportant canvis conceptuals, pel fet que els viatges s’han convertit en una necessitat de la societat. De la mateixa manera, aquests forma part dels hàbits de moltes persones. En aquest context, aquesta crisi pot prendre’s com una oportunitat per a créixer d’una manera més racional, igual que transformar les relacions del turisme amb el medi ambient, els canvis climàtics i també l’economia.

En aquest sentit, les perspectives que ha posat de manifest l’Organització Mundial del Turisme són optimistes per a enguany, sempre que existeixi major coordinació dels països en relació als protocols de viatge.

Basant-se en les tendències actuals, la OMT preveu un increment dels viatges internacionals en la segona part de l’any per a, a poc a poc, anar recuperant els nivells generats abans de març de 2020. Encara que, per a això, serà necessari variar algunes estratègies en els subsectors (agències de viatges, línies àrees, allotjament, etc.).

La incidència que ha tingut la pandèmia del coronavirus portarà una sèrie de canvis en el segment vacacional i turístic, fins al punt que es perfilarà un nou concepte en el sector. Aquest estarà basat en les següents tendències que esmentem a continuació.

Aprofitament de les tecnologies

L’ús de les noves tecnologies s’imposarà en la gestió de l’oferta turística. No sols per a optimitzar la demanda, sinó per a abaratir els costos. Serà un procés més ràpid i eficaç per a atendre les necessitats dels clients.

Diversificació de l’oferta

Una de les conseqüències d’aquest fet sanitari serà la implantació d’una oferta més rica i amb diferents continguts, com la basada en propostes culturals, ecològiques o educatives. S’allunyarà, en una certa manera, dels destins de sol i platja a través d’una oferta més plural on prevalgui una major desestacionalització.

Potenciació del turisme local

El protagonisme de l’àmbit local es constituirà en una font descentralitzadora de la demanda mundial. Un exemple d’aquesta tendència estarà representat pel turisme rural, que veurà que en els pròxims anys incrementarà la seva demanda en bona part dels països de tot el planeta.

Viatges més programats

A partir dels pròxims anys, els viatges seran més excepcionals que fins ara, però a canvi d’estar més programats i personalitzats en funció de les necessitats reals dels usuaris.

Creixement del turisme residencial

A conseqüència de les precaucions sanitàries imposades per les autoritats, es generarà l’augment d’alguns nínxols de mercat dins del sector turístic fins ara oblidats. Per exemple, el residencial o local, que comptarà amb major presència en els programes de les agències de viatge.

Recuperació més lenta del business travel

El turisme de reunions (congressos, fires, etc.) tindrà una recuperació més lenta que la del vacacional. A poc a poc tornarà al seu punt de trobada d’abans de la pandèmia, a causa de la necessitat de les empreses i professionals de comercialitzar i donar a conèixer els seus productes i serveis en altres llocs o destinacions. De la mateixa manera que, a conseqüència d’això, es formi un món més globalitzat des del punt de vista econòmic.

Davant aquest escenari, un dels efectes de la crisi sanitària és que es crearan sinergies inexistents, igual que el turisme després de la COVID originarà que els sectors es vegin com a aliats per a implementar una oferta de viatges més suggeridor. Estaran integrats en un segment empresarial amb alta capacitat d’adaptació, flexibilitat i innovador.

Motius per a estudiar el màster en direcció hotelera internacional

Cursar el màster en Direcció Hotelera Internacional comporta un gran nombre de possibilitats i avantatges. T’oferim realitzar uns estudis amb una enorme ocupabilitat en pràcticament tothom. Vols saber en què consisteix? T’ho expliquem tot en aquest post.

Perfil i funcions del director hoteler internacional

El perfil d’un director d’hotel està marcat per unes premisses molt clares: la proactivitat, la capacitat de gestió, el do de gents, la comunicació i la capacitat de ser resolutiu. Si et consideres una persona que compleix amb aquests requisits, la direcció hotelera és per a tu. Però, si no et sents identificat amb aquestes característiques, tampoc et preocupis! Part del màster és l’aprenentatge de com desembolicar-te en un entorn laboral d’aquest tipus. No oblidis que tot es pot aprendre.

Les funcions que exerciràs es basen fonamentalment en la planificació i en l’organització d’un hotel, alguna cosa que també inclou les seves finances. Els hotels i els allotjaments similars, com, per exemple, els motels, són grans negocis que et donen moltes possibilitats de triomfar en qualsevol lloc. Si disposes d’energia i entusiasme per aprendre, els resultats seran molt positius.

Responsabilitats

Els directors d’hotels tenen responsabilitats de molts tipus. La primera amb la qual et trobaràs en el teu futur treball és la relacionada amb la gestió financera. Sense cap dubte, aquest és un dels punts més importants de la direcció hotelera. Un altre de les comeses principals del director d’un hotel és el de mantenir els registres i actius. A més, s’encarrega d’altres funcions importants, com la gestió de pressupostos i de venciments.

Al seu torn, la direcció hotelera exigeix una responsabilitat de supervisió de tot l’equip, per la qual cosa resulta fonamental posseir un coneixement global sobre cadascun dels departaments. Igualment, és necessària la gestió de contractacions i formacions de tots els llocs que s’ofereixin dins de l’hotel. D’altra banda, la petició de l’estoc i les negociacions amb els proveïdors són també responsabilitat del director de l’hotel.

Dins de l’hotel que dirigeixis, hauràs d’assegurar-te de què es tracta al públic en general d’una manera cordial i professional. De la mateixa manera, seràs la persona que faci front en última instància a les possibles queixes, així que hauràs de procurar que es compleixin perfectament les normes de seguretat, d’higiene i de salut.

Coneixements

La direcció hotelera precisa de coneixements empresarials, així com de finances i de màrqueting. D’altra banda, es requereix que dominis alguns idiomes i que sàpigues tècniques de negociació, sempre dutes a terme de manera diplomàtica. En l’actualitat, els directors d’hotel també estan aprenent unes certes habilitats informàtiques, cada vegada més necessàries en tots els sectors. En el màster en Direcció Hotelera Internacional aprendràs a ser un expert professional d’aquest àmbit.

En què consisteix el treball d’aquests professionals?

En primer lloc, els experts en direcció hotelera són capaces de crear un ambient distintiu dins del treball. A més, a l’ésser el màxim responsable, hauràs d’encapçalar i innovar en tot el referent al pensament estratègic. Igualment, la supervisió de les operacions del dia a dia, dur a terme l’administració de l’empresa d’una manera completament productiva i la construcció dinàmica de tota l’organització formaran part del teu treball.

Si bé es tracta d’una labor una mica exigent per les seves responsabilitats, la veritat és que la direcció hotelera és altament satisfactòria, no sols pel tracte amb l’equip i amb els clients, sinó també pel seu salari. El sou d’un director d’hotel dependrà del lloc, però sol rondar entre els 30 000 i els 50 000 euros anuals, a més de que, com sol ocórrer en el sector privat, hi ha incentius i increments salarials al llarg dels anys.

 

master gestion hotelera

Com és el nostre màster?

El màster en Direcció Hotelera Internacional consisteix en l’estudi avançat del sector i l’aprenentatge de tota la seva gestió, sempre tenint en compte el context extern i els seus possibles canvis. Compta amb un programa que t’ajudarà a comprendre la teoria amb autonomia i pensament crític, a més de desenvolupar les pràctiques en el context global hoteler.

Amb el programa d’estudis del màster aprendràs a resoldre problemes de manera creativa i proactiva. D’altra banda, desenvoluparàs habilitats de manera permanent mentre aprofundeixes en tots els valors que formen part del servei al client i de la gestió financera internacional.

Característiques principals del màster

El nostre màster abasta les qüestions més actuals del sector i l’aprenentatge dels diferents mètodes de recerca. Entre altres, et formarem en els següents aspectes:

Noves formes de lideratge empresarial.
Àmplia visió sobre el turisme global i la gestió de destí.
Gestió i finances de tota mena d’establiments hotelers i d’oci.

Comptem amb més de 60 professionals al teu servei i desenvolupem l’ensenyament en espais amb equips tecnològics avançats. La qualitat del nostre màster fa que tingui un 80% d’inserció laboral i, gràcies a la nostra formació, realitzaràs pràctiques que complementaran tota la part teòrica estudiada i que t’impulsaran en l’avanç de la teva carrera.

Raons per a cursar-ho

La primera i més important: les seves nombroses sortides professionals. Al costat de la possibilitat de la direcció hotelera en un context internacional, podràs ser gestor d’ingressos o gerent d’hotel, de compres o d’un centre de convencions.

D’altra banda, el nostre programa ofereix una estructura modular. Ens esforcem a crear líders estratègics i apostem per l’ensenyament de processos sostenibles. A més, podràs col·laborar de manera internacional i transferir els coneixements obtinguts en jornades, conferències i seminaris d’altres universitats.

En definitiva, el màster en Direcció Hotelera Internacional és una oportunitat única que no has de deixar passar. Tenim un alt compromís amb l’alumnat i un projecte educatiu especialitzat amb docents d’àmplia experiència. T’encantarà la nostra metodologia activa i participativa. Recorda que pots optar per la modalitat que més t’agradi: en línia o semi presencial en instal·lacions úniques. No perdis l’oportunitat d’aconseguir el treball dels teus somnis!

Necessites mes informació? Contacta aquí