Grau en Turisme

L’EUFB és un centre adscrit a la Universitat de Girona, una de les més importants del nostre país en l’àmbit del Turisme. La col·laboració entre ambdues institucions garanteix el màxim nivell de qualitat del nostre Grau en Turisme.El Grau en Turisme de l’Escola Universitària Formatic Barcelona ofereix un model de formació innovador, amb una docència rigorosa, vinculada a la pràctica professional i amb un alt grau d’especialització.

El graduat obtindrà un coneixement general del turisme i dels àmbits específics de gestió i planificació d’aquest sector a nivell d’organitzacions, d’activitats, destinacions, productes i recursos.

Raons per a estudiar turisme: Una aposta de futur

Estudiar el Grau en Turisme és un dels destins estudiantils més demandats en aquests moments. Tant és així, que és molt possible que tu mateix et trobis en la tessitura de si estudiar-ho o no. Si aquest és el cas, amb total seguretat t’interessarà conèixer les raons més destacables per les quals decidir-te afirmativament.

Per tot això, al llarg d’aquest article t’assenyalarem els motius a tenir en compte a l’hora d’endinsar-se en el món dels estudis universitaris en l’àmbit del turisme.

Raons per les quals estudiar el Grau en Turisme

Estudiar turisme pot ser, en si mateixa, una experiència meravellosa. No obstant això, en moltes ocasions es realitzen els uns o els altres estudis no pel que els estudis són en si, sinó per les sortides que ofereixen al món laboral. En ser això així, nosaltres ens centrarem aquí a mostrar-te els tres pilars fonamentals d’aquesta carrera en relació amb la seva viabilitat laboral i de futur.

La potencialitat del sector: el futur és del turisme

L’any 2019, 1400 milions de persones van viatjar a tot el món. Aquestes enormes xifres, encara que puguin semblar impressionants, no són més que una petita mostra dels nivells que aquesta indústria aconseguirà en un futur pròxim. De fet, entre 2017 i 2019 el turisme mundial va augmentar fins a un 10%, assenyalant la projecció que, sens dubte, va donar-se durant els pròxims anys.

L’augment mundial i progressiu de la riquesa als països sol traduir-se immediatament en un creixement de la demanda de turisme. Països amb enormes poblacions com l’Índia o la Xina estan sofrint grandíssims augments en els seus nivells econòmics, la qual cosa va generant una massa de potencials turistes. Això, per descomptat, és aplicable a molts altres països en vies de desenvolupament.

estudiar turismo

D’aquesta manera, enfront d’altres sectors en els quals la tecnologia actua de manera negativa, deixant-los obsolets, aquest no és el cas del turisme. De fet, la millora en les comunicacions i serveis de transport a través dels avanços científics suposa un enorme incentiu al turisme.

En definitiva, gastar temps i diners en estudis de l’àmbit turístic suposa, sens dubte, la realització d’una inversió segura. Xifres de turistes, percentatges de despesa, nombre de visitants… el que es viu avui dia no és més que un avançament del que acabarà sent en anys pròxims. Tots els indicadors de l’Organització Mundial del Turisme així ho indiquen. La potencialitat del sector és difícilment comparable amb la de qualsevol altra indústria actualment existent, i aquest ha de ser un dels motius que has de tenir en compte per a decidir-te o no per dedicar-te professionalment a això.

Amplitud de sortides: sinònim d’ocupació

Quan es parla del turisme, en realitat s’està referint a un conjunt enorme de diferents treballs. Aquesta indústria es compon, en realitat, per tota una amalgama de llocs diferents. Si duus a terme els estudis de turisme, en realitat estàs obrint una quantitat incommensurable de portes diferents. Les ocupacions que potencialment es recullen dins del paraigua del turisme són, tècnicament, infinits, perquè recorren totes les capes de béns i serveis relacionats amb aquest sector.

Tot això implica que les sortides del Grau en Turisme siguin nombrosíssimes. Al contrari del que ocorre en molts altres àmbits de treball molt més estancats i tancats, aquest presenta un ventall amplíssim de sortides. El catàleg general de possibles treballs que un titulat en aquests estudis pot realitzar és tan gran que molt difícilment no s’acaba trobant ocupació.

Si bé podem referir-te aquí a sortides (com les agències de turisme, el màrqueting de viatges, l’organització d’esdeveniments, la direcció de grups, el treball hoteler…) el futur encara està per determinar, i molts treballs que ni tan sols avui existeixen poden ser aquells que t’esperin després dels teus estudis. Des de les ocupacions més directament relacionades amb el món dels negocis fins aquells de tall artístic i cultural, tot cap en aquest sector.

Tot això comporta, a més, que no sigui aquesta una carrera que exigeixi una vocació determinada. Dins dels estudis d’aquest tipus tenen cabuda persones que no tenen formada una idea clara i definitiva d’allò a què volen dedicar-se. Això sí, en general, aquesta carrera serà especialment adequada per a tot aquell que tingui una especial tendència a l’art, la història, la geografia, els idiomes i el treball cara al públic.

 

Dinamisme laboral: constant canvi

De tot el que s’ha dit anteriorment es deriva una conseqüència fonamental: aquests estudis s’enquadren en un sector en constant canvi. Si se suma el fet que el futur és encara molt incert en aquest àmbit (però, en tot cas, completament esperançador) i la realitat de l’amplitud de sortides laborals que aquests estudis presenten, la conclusió només pot ser una. El dinamisme està en l’ADN del turisme.

Enfront de la monotonia i regularitat de molts altres estudis, aquest presenta una realitat evident: cada dia serà diferent a l’anterior i ser capaç d’imaginar el futur amb concreció és absolutament impossible. En ser això així, si tu no desitges quedar-te ancorat a un mateix lloc, fent un treball absolutament monòton i en el qual no comptes amb cap al·licient que t’empenyi a ser feliç, el turisme és el teu. L’enriquiment personal derivat del seu dinamisme intrínsec et brindarà experiències impagables.

A més, conforme vagis guanyant experiència i aprenguis del contacte amb el sector professional, podràs anar adequant la teva activitat als teus projectes més personals. Fundar el teu propi negoci turístic, emprendre i crear… tot serà possible, perquè aquí no existeix l’estancament propi d’altres llocs de treball molt més tradicionals.

En conclusió, si estàs dubtant sobre estudiar el Grau en Turisme, els motius aquí recollits seran d’enorme utilitat per a decantar-te per fer-ho. La potencialitat futura, el dinamisme del dia a dia i l’amplitud de sortides laborals hauran de ser, sens dubte, elements a tenir en compte per a optar per aquesta meravellosa carrera.

Estudiants de primer curs de Grau en Turisme participen en la X Jornada d’Innovació i Recerca Docent al municipi de Bagà

Seguint amb el desplegament dels convenis de col·laboració científica signats entre l’Escola Universitària Formatic Barcelona, adscrita a la Universitat de Girona, i diferents municipis de la comarca del Berguedà, els estudiants de primer curs de Grau en Turisme han participat avui 5 de novembre en la X Jornada d’Innovació i Recerca docent en Turisme a la comarca del Berguedà.

L’objectiu principal d’aquesta Jornada, de caràcter fonamentalment tècnic, és possibilitar el seguiment i el desenvolupament de la cooperació en recerca turística entre el món acadèmic i els agents tant públics com privats que operen a la comarca del Berguedà, a partir de l’observació i l’anàlisi de l’aprofitament dels recursos turístics rics i variats que es localitzen en aquesta comarca que, any rere any, es posiciona amb més força com a una destinació de referència dins del context del turisme d’interior i de muntanya a Catalunya.

La X Jornada d’Innovació i Recerca docent en Turisme organitzada per el GREPAT, el Grup de Recerca per l’Anàlisi i la Planificació del Turisme de l’Escola Universitària Formatic Barcelona (grup de recerca adscrit a la Universitat de Girona i membre de diferents campus sectorials de la mateixa UdG vinculats al turisme) té l’objectiu de realitzar una sèrie de visites a diferents recursos turístics del Berguedà, de la mà de l’empresa Pedratour així com de Agència de Desenvolupament Econòmic del Berguedà, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bagà, per tal de seguir avançant i aprofundint en els treballs d’investigació i la transferència de coneixement endegats pel GREPAT sobre la comarca del Berguedà i, al mateix temps, capacitar als nostres estudiants en les seves habilitats i competències associades a la realització del treball de camp, sempre útil i necessari en la recerca aplicada en turisme.

La X Jornada d’Innovació i Recerca docent en turisme a la comarca del Berguedà ha de servir igualment per donar impuls a la consecució d’una sèrie de projectes i publicacions dedicats a l’anàlisi i el desenvolupament dels recursos turístics de la comarca, seguint els acords signats en els convenis de col·laboració científica vigents entre la nostra Institució i diferents consistoris de la comarca del Berguedà.

Direcció hotelera internacional

El Màster en International Hotel Management se centra en l’operació, lliurament i gestió d’hotels amb èxit (i hotels) a tot el món. Un objectiu integral del programa és animar els estudiants a considerar la gestió de l’hospitalitat des d’una àmplia gamma de perspectives. Les particularitats d’aquest estudi es troben en el seu enfocament interdisciplinari, que connecta i integra la gestió de l’hostaleria com a ciència econòmica en la gestió empresarial, finances, màrqueting i gestió estratègica. L’èxit del programa es centra en la visió de la gestió de l’hostaleria a les empreses i cadenes hoteleres.

El programa permetrà als estudiants desenvolupar una comprensió crítica de la teoria i pràctica essencial de la gestió d’un hotel. Els estudiants desenvoluparan els seus coneixements sobre habilitats i valors del servei al client, qüestions contemporànies dins de l’hotel i hospitalitat, gestió financera internacional i el context global en què operen els hotels.

Tripulant de cabina de passatgers

L’Escola Universitària Formatic Barcelona és una institució educativa privada fundada el 1974 va ser pionera com a primera escola d’hostesses de terra i vol a Barcelona.
Des hem format i titulat a més de 20.000 estudiants en els àmbits del turisme, la comunicació i l’empresa.

El curs de TCP té una durada de 4 mesos i una càrrega lectiva total de 200 hores. A l’Escola Universitària Formatic Barcelona impartim hores lectives addicionals a les exigides per l’autoritat competent. D’aquesta manera el futur tripulant adquireix els coneixements de manera sòlida. Això es tradueix en resultats; la majoria dels nostres alumnes aproven l’examen final de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), sent el nostre índex d’aprovats del 100% en la majoria de les nostres promocions.

El nostre equip de professors i professores està format per personal altament qualificat. Els nostres instructors de TCP són tripulants de cabina i pilots, actualment en actiu a les seves respectives companyies aèries, la qual cosa permetrà a l’estudiant conèixer el món de l’aviació de primera mà.

A més, comptem amb juristes, professors d’anglès i professionals sanitaris que completen l’equip docent.

Tots els instructors del curs tenen una extensa i reconeguda trajectòria en el món de l’aviació i / o de la docència aeronàutica.

Agent d’operacions de vol

Aquests estudis capaciten els interessats per exercir un lloc d’Agent d’operacions de vol en companyies aèries. Els Agents d’operacions de vol són els responsables de la supervisió i el control de tot allò necessari per què un avió pugui enlairar-se. La seva missió és preparar la documentació necessària, transmetre la informació a la tripulació abans de la sortida i controlar el progrés del vol, tenint contacte verbal amb la tripulació durant el viatge i notificant els canvis que puguin afectar el seu desenvolupament.

Agent de trànsit de passatgers

La nostra Escola forma persones que s’interessin per aquesta professió a fi que es converteixin en personal eficaç a partir d’una formació dirigida a l’atenció eficient dels clients, tant en les seves expectatives de viatge com en la seva gestió, per això es contemplen aspectes tant genèrics com específics, per atendre les exigències del sector, el nostre país necessita bons professionals.

Agent de viatges

La nostra Escola forma persones que s’interessin per aquesta professió a fi que es converteixin en eficaços gestors de viatges i del temps d’oci, que siguin capaços de prendre decisions ràpides davant del client, que siguin capaços de gestionar contractes i documentació de viatges i de col·laborar en les tasques administratives i de Marketing de les agències de viatges i d’altres empreses del sector turístic. Per atendre les exigències del sector, es necessiten cada vegada millors professionals.