28 maig 2021

Quins estudis tenen més demanda

Quins estudis tenen més demanda | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

Si ets dels quals estan en procés de formació, tal vegada et resulta útil saber quines són els estudis amb més sortides a Espanya. D’aquesta manera, podràs augmentar les teves possibilitats de trobar treball després de finalitzar els estudis. De fet, l’adaptació al mercat laboral ha estat sempre una de les principals preocupacions dels joves, i no és per a menys, donada les taxes d’atur juvenil al nostre país.

Com encertar amb l’elecció del estudi

Triar una carrera és una decisió que pot marcar el nostre futur i, per això, hauria d’estar molt meditada. Això significa que no has de deixar-te portar simplement per les teves emocions. És clar que és important triar un sector que ens agradi, fins i tot que ens apassioni, però també hem de preguntar-nos: Quin estudi estudiar per a tenir més sortides? Em permetrà trobar feina després d’estudiar?, o només es tracta d’un hobby?Aquesta fina línia entre fer el que ens ve de gust i buscar alguna cosa que ens doni tranquil·litat econòmica és el nivell que equilibra la balança. Per això, per a encertar amb l’elecció de la carrera, una bona idea serà informar-nos de quins són les professions amb més futur al nostre país i, d’aquesta manera, triar quina és la que més ens motiva.

També és important triar un bon centre d’estudis on no sols li dediquin temps a la teoria, sinó que també ofereixin pràctiques. Moltes vegades aprenem més fent les coses que estudiant-les. Per això, l’elecció del centre hauria de ser un dels passos més decisius, juntament amb la carrera o el grau que vulguis estudiar.

Professions amb més demanda a Espanya

Turisme

Després de la maçada de la pandèmia en el sector, s’espera que el turisme es reinventi en breu i es digitalitzi, per la qual cosa els nous professionals amb coneixements en la gestió d’aquesta àrea estaran molt sol·licitats. La formació necessària per a administrar l’allotjament i assegurar tant l’acolliment com l’atenció al client, en qualsevol mena d’establiments turístics, serà fonamental per a adquirir les noves competències professionals i, d’aquesta manera, desenvolupar la professió del futur.Posar al client en el centre del negoci, oferir-li serveis adequats i atendre les seves necessitats són els principals objectius que s’ha imposat el sector per a tornar a atreure turistes. Saber gestionar i donar una sortida adequada a aquests serveis t’habilitarà per a exercir treballs com a cap de recepció i reserves, director d’àrees d’allotjament, coordinador de qualitat, gestor de cases rurals, residències o hospitals, ​o comercial d’establiments turístics.

Una altra de les sortides més potents que ofereix la formació en turisme és la de convertir-te en guia turístic. Aquests professionals hauran de promocionar, planificar i informar sobre les diferents destinacions turístiques, les zones d’interès o les millors èpoques per a viatjar a un destí concret als visitants. La demanda d’aquesta mena de llocs pot ser en esdeveniments, terminals o qualsevol mitjà de transport.

Màrqueting i/o publicitat

La formació en màrqueting és transversal a tots els sectors del mercat, ja que sempre et pots especialitzar en una àrea concreta de la indústria (tecnologia, alimentació, gastronomia…). Cal no oblidar que tant la publicitat com el màrqueting són dos àmbits en clar creixement, i que compten amb grans ofertes laborals.Els canvis que sempre envolten a aquestes disciplines (digitalització, hàbits dels consumidors, noves competències en el mercat) les converteixen en una especialització en constant canvi i amb grans necessitats de formació. Les noves formes de comunicació també han afavorit l’aparició de diferents canals que cal conèixer i aprendre a utilitzar a nivell empresarial.

Les vendes necessiten professionals innovadors, amb noves idees i que tinguin coneixement de l’últim que s’aplica en el mercat, per a així fer créixer la facturació dels negocis. Al mateix temps, aquests professionals han de bregar amb la necessitat de mantenir la imatge de marca i les opinions negatives d’alguns consumidors. En definitiva, es tracta d’un sector molt dinàmic.

La gestió esportiva

El boom experimentat entorn dels esdeveniments esportius ha provocat el naixement i desenvolupament de noves professions, lligades a la necessitat de satisfer unes certes necessitats de gestió en aquesta àrea. La formació en gestió esportiva ve a donar resposta a una oferta que no trobava a demandants amb suficient experiència.A més, es tracta d’una professió que té un abast més enllà de les nostres fronteres, i que dóna resposta a tota l’estructura organitzativa relacionada amb qualsevol esport. La perspectiva d’ús d’aquesta mena de carreres és sòlida i serveix com a base a futures carreres. Empreses relacionades amb l’oci esportiu agrairan la incorporació de candidats amb aquest perfil, sobretot si han realitzat activitats extraescolars més pràctiques i relacionades amb aquesta temàtica.

Entre les matèries que s’aborden en aquesta classe de formació destaquen el màrqueting esportiu, el negoci de l’esport, tot allò relacionat amb la salut i el fitness i també alguna cosa de coaching.

Finances
Les finances i l’administració formen part d’una altra carrera transversal a moltes professions; és a dir, que té un munt de sortides laborals. Les capacitats que s’aprenen en aquesta mena de carreres estan relacionades amb els processos comptables, fiscals, laborals, financers i comercials d’una empresa privada o de la pròpia administració.

Per tant, els futurs professionals seran capaços d’executar i organitzar diferents operacions administratives i de gestió, podran aplicar la normativa vigent de la gestió de qualitat dels processos i seran capaços d’assegurar la satisfacció d’empleats i clients de la seva futura empresa. Les sortides laborals també inclouen les relacionades amb la protecció del medi ambient i la prevenció dels riscos laborals.

Entre les matèries que s’estudien en aquesta carrera estan les relacionades amb tecnologia (paquet d’ofimàtica), amb els recursos humans (gestió documental, responsabilitat social corporativa, formació i orientació laboral…) i, per descomptat, amb la comptabilitat (finances, activitat comercial, gestió comercial…).

En definitiva, a l’hora de plantejar-te què vols estudiar, dóna un cop d’ull a les carreres amb més sortida, com a màrqueting, turisme o finances. D’aquesta manera, t’asseguraràs un lloc de treball en acabar els estudis.

¿Necessites més informació d’alguna de les nostres formacions? Contacta aquí

Carregar més notícies