17 agost 2022

Treballar en companyies aèries, una bona opció

Treballar en companyies aèries, una bona opció | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

Cada vegada hi ha més gent interessada a treballar en companyies aèries i aeroports en diferents posicions. Donat l’increment del trànsit aeri en els últims anys, la demanda de professionals de l’aviació i personal de terra va en augment. En els pròxims apartats destacarem les posicions més destacades amb una especial atenció en l’agent d’operacions de vol.

Sortides laborals en companyies aèries i aeroports

Treballar en aeroports i aerolínies és una opció cada vegada més comuna per a molts professionals que sempre han sentit interès per aquest sector o que han incursionado en ell a causa del gran nombre de sortides professionals que ofereix.

Pilot

Ésser pilot és un dels treballs més lucratius en la indústria de l’aviació. La principal responsabilitat d’un pilot és el transport segur de passatgers i càrrega als seus respectius destins. Els seus deures diaris poden incloure:

-Crear plans de vol basats ​​en aeronaus i condicions climàtiques.

-Realitzar verificacions d’aeronaus abans de cada vol.

-Complir amb les normes de vol i les pautes de seguretat.

-Comunicar-se i coordinar-se amb el control de trànsit aeri per a un enlairament i aterratge segurs.

-Comprovació dels instruments de la cabina per a detectar qualsevol mal funcionament.

-Treballar amb els assistents de vol per a garantir que els passatgers segueixin les instruccions de seguretat.

-Presentació d’informes sobre l’estat d’una aeronau en aterrar.

Els pilots poden treballar com a pilots comercials o volar jets privats per a organitzacions o individus que posseeixen avions personals. Una altra manera de convertir-se en pilot és unir-se a les forces armades com a pilot de la força aèria, l’exèrcit o la marina.

Assistent de vol

Les aerolínies contracten assistents de vol perquè serveixin com a tripulació de cabina. El treball requereix garantir la seguretat i la comoditat dels passatgers per a una experiència de vol sense problemes. És més probable que els assistents treballin en l’aviació civil a través d’aerolínies comercials.

La majoria de les empreses que contracten assistents de vol esperen que els seus empleats tinguin una certificació de secundària superior o un equivalent, com la prova d’accés a la universitat. Un títol en turisme també pot impulsar les perspectives d’ocupabilitat. La majoria dels assistents de vol també se sotmeten a un entrenament intensiu després de la seva educació. Tenir sòlides habilitats de comunicació, parlar amb fluïdesa idiomes internacionals i dominar les habilitats bàsiques de computació i matemàtiques és un avantatge addicional.

Personal de terra

Treballant en torns, el personal de terra s’encarrega de les operacions dels passatgers, com a transferències, controls de seguretat i accessibilitat. Solen assistir als viatgers:

-Proporcionen informació important i responen consultes.

-Donen actualitzacions sobre els detalls del vol.

-Ajuden als passatgers amb capacitats diferents.

El seu treball principal és cuidar dels passatgers que passen per un aeroport i garantir que la seva visita es desenvolupi de la millor manera possible.

Quin tipus de treball realitza un agent d’operacions de vol

Un agent d’operacions treballa en la gestió operativa de l’aeroport. Aquest treball implica una varietat de tasques per a mantenir un aeroport funcionant sense problemes, i pot requerir treballar en horaris nocturns si la instal·lació opera d’hora en el matí o tarda en la nit o en la matinada. La seguretat és una preocupació important per als aeroports de totes les grandàries, per la qual cosa tenir formació en seguretat pot ser beneficiós.

Els agents sortints poden brindar un informe quan un agent d’operacions arriba al seu torn. Poden parlar sobre l’horari de vol del dia, així com qualsevol problema que hagi sorgit. Els agents han de poder respondre ràpidament a les emergències mentre mantenen el funcionament de l’aeroport sense problemes. Col·laboren amb el personal de l’aeroport en una varietat d’àmbits, incloses les sol·licituds d’aterratge d’emergència i els ajustos d’horaris de les aerolínies a causa de fallades en els equips.

Els agents, encara que a vegades compten amb la seva pròpia oficina, solen desenvolupar la feina per l’aeroport. Amb freqüència, ajuden al personal amb els problemes i es reuneixen amb diversos dels treballadors al llarg del dia per a estudiar el nivell de seguretat. Es pot cridar a un agent d’operacions perquè coordini una evacuació de l’aeroport o treballi amb el personal per a canviar la ruta i mantenir la pista buidada en cas que sorgeixi un problema. Les habilitats de comunicació són essencials per a aquest treball, que requereix la interacció diària amb una gran varietat de persones mentre es fan múltiples tasques, particularment en un gran aeroport internacional.

Les aerolínies poden emprar els seus propis agents d’operacions per a coordinar al personal, despertar als membres de la tripulació i presentar la documentació necessària davant les autoritats. Col·laboren amb el personal de l’aeroport per a abordar els problemes de seguretat i garantir que es compleixin els estàndards del transportista i de l’aeroport. Aquests requisits inclouen documentació de vol, protocols de seguretat i capacitació del personal. Per a mantenir la línia aèria a temps, els agents d’operacions poden comunicar-se amb els agents de la porta, el personal de terra i els representants del centre de trucades.

Estudis d’agent d’operacions de vol

La formació que ha d’assumir un agent d’operacions de vol és diversa i està destinada a dotar al futur professional d’una perspectiva, teòrica i tècnica que li permeti exercir les seves funcions amb eficàcia.

Els coneixements que ha de tenir poden estar dins dels camps de la cartografia, l’aviació, les unitats o els sistemes de vol.

On realitzar aquests estudis

En Escola Universitària FORMATIC Barcelona pots cursar la formació necessària per a exercir com a agent d’operacions de vol. Es tracta d’una formació de 4 mesos semi presencial/en línia que et portarà a través de diferents unitats destinades a facilitar la teva comprensió del lloc i altres matèries associades. El curs està orientat a les principals sortides professionals d’aquesta posició.

Com veus, treballar en companyies aèries com a agent d’operacions de vol és una opció al teu abast, ben remunerada i amb molta demanda en aquests dies.

 

#Diploma d'especialització
#Agents d'operacions de vol
Carregar més notícies