25 octubre 2022

10 característiques d’un bon publicista

10 característiques d’un bon publicista | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

Si vols arribar a ser un publicista d’èxit, necessites començar a formar-te. A més, és essencial que coneguis en quines habilitats destaca aquest perfil creatiu. Descobreix com potenciar el teu talent per a treballar en màrqueting i publicitat!

10 característiques que tot bon publicista ha de tenir

La formació universitària t’ajuda a construir la teva marca personal. A continuació, descobreix deu característiques essencials per a arribar a ser tot un expert en aquest àmbit:

1. Proactiu

És un perfil que no queda a l’espera que la inspiració arribi en el moment adequat. Explora la realitat, investiga altres opcions i analitza noves perspectives. D’aquesta manera, identifica noves idees en el marc de cada projecte. Posa de manifest el seu alt nivell d’implicació en diferents àmbits de la seva carrera. Per exemple, vol continuar estudiant per a impulsar la seva trajectòria: desitja conèixer les noves tendències en publicitat.

2. Constant

No oblidis que una campanya de publicitat requereix de moltes hores de treball en equip. I és habitual que sorgeixin diferents obstacles en alguna etapa del procés creatiu. Per això, un bon publicista destaca per la seva constància: no perd de vista l’objectiu final. Generalment, és un professional que s’integra en un equip i s’orienta cap al llarg termini. En conseqüència, transmet la seva perseverança i la seva motivació als altres.

3. Observador

La capacitat d’observació és inherent al treball desenvolupat per aquest professional. És una característica que és present en cada fase d’un projecte. En l’etapa inicial, és determinant per a contemplar la realitat des d’un enfocament integral. És a dir, la mirada del publicista va més enllà de l’aparença.

D’altra banda, la seva capacitat d’atenció li permet realitzar un òptim seguiment de cada procés. En definitiva, cuida l’atenció al detall, visualitza algunes millores i corregeix els errors existents. Vol captar l’atenció del públic objectiu al qual es dirigeix el missatge de la campanya.

4. Humil

És molt important que el publicista gaudeixi del seu treball diari. Un professional d’èxit posiciona el seu nom en el sector del màrqueting i la publicitat. És positiu que mantingui la humilitat al llarg de la seva trajectòria laboral. Tingues en compte que el sentit de la humilitat és indispensable per a continuar aprenent. També afavoreix l’admiració cap al talent d’altres creatius. A més, evita que el treball en equip pugui quedar condicionat per la rivalitat o la lluita d’egos. Un tracte pròxim influeix de manera constructiva en el manteniment d’un clima agradable en el treball. I les idees flueixen amb més facilitat quan l’ambient creatiu és amable.

5. Bon orador

És habitual que el publicista treballi en projectes d’equip. I comparteix les seves idees i propostes amb els membres del grup. Presenta les seves aportacions de manera atractiva. És a dir, és un bon orador que defensa amb arguments els seus punts de vista. Però és probable que altres companys tinguin una opinió diferent respecte a una idea. Per això, un bon publicista crea converses transformadores i planteja preguntes que ajuden a avançar.

Recorda que un publicista és un bon orador més enllà del seu horari laboral. També practica el networking i desenvolupa les seves habilitats socials en els esdeveniments als quals assisteix.

6. Realista

Aquest professional és creatiu, ocurrent i somiador. Destaca per la seva capacitat per a captar i observar la bellesa. També sent interès pel món de l’art, que es converteix en una font d’inspiració constant. Crea continguts sorprenents a través del llenguatge de la publicitat.

No obstant això, més enllà de la imaginació, tot procés creatiu ha d’ajustar-se a un pressupost viable. Com pots suposar, un bon publicista és realista perquè proposa idees que s’ajusten al context. És a dir, descarta aquells recursos que no té al seu abast. I se centra en els mitjans que pot utilitzar.

7. Organitzat

La improvisació i l’espontaneïtat són factors que tenen el seu propi espai en el treball desenvolupat per un publicista. Però la clau del seu èxit durador resideix, principalment, en la seva capacitat d’organització. D’aquesta manera, aporta un ordre i una base estable a la seva rutina.

8. Un bon oïdor

Un publicista emprèn cada projecte des de zero. És a dir, cada contingut és totalment únic i té una cosa especial. És algú que treballa per a clients diferents. I és important que cadascun estigui satisfet amb la qualitat del resultat final. Per això, el publicista és un bon oïdor que escolta amb deteniment el plantejament inicial de cada client. Capta l’essència del seu missatge i crea una campanya que s’alinea amb les indicacions que ha rebut. En definitiva, és un bon oïdor, que transmet empatia i utilitza la comunicació assertiva.

9. Versàtil

Un bon publicista destaca per la seva capacitat per a explorar nous territoris creatius. El seu talent s’expandeix constantment amb noves fonts d’inspiració. És un professional que treballa en projectes variats i col·labora amb nombrosos clients. En conseqüència, ha de ser versàtil per a créixer i evolucionar.

Tampoc perdis de vista que el propi sector de la publicitat canvia permanentment. Sorgeixen noves tendències de màrqueting digital que un expert ha de conèixer. I tot això requereix d’una constant capacitat d’adaptació.

10. Resolutiu

El treball de publicista és apassionant perquè cada projecte té un enfocament únic. Però també presenta constants desafiaments des del punt de vista econòmic, organitzatiu o creatiu. Cada repte queda superat per mitjà de la seva capacitat per a ser resolutiu. En aquest cas, no es queda ancorat en el problema. Dirigeix la seva atenció cap a la cerca d’una solució eficaç.

Per tant, si vols ser un publicista d’èxit, enforteix el teu talent per mitjà de la formació. És positiu que siguis curiós, enginyós i creatiu. Com pots veure, existeixen moltes habilitats i característiques que poden ajudar-te a destacar en el sector. En conseqüència, pots començar a estudiar màrqueting i publicitat per a conèixer totes les tendències. A més dels punts ja esmentats, existeix un altre aspecte que convé assenyalar: és recomanable que el publicista desenvolupi la seva labor de manera vocacional. És a dir, és positiu que el món de la publicitat t’interessi tant com per a implicar-te professionalment.

Descobreix totes les formacions en publicitat aquí

#Estudiar publicitat
#Formació en publicitat
#Estudis de publicitat
Carregar més notícies