25 maig 2022

Cicle Superior de Gestió de vendes i espais comercials: Millors sortides laborals

Cicle Superior de Gestió de vendes i espais comercials: Millors sortides laborals | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA
25 maig 2022

Saber què estudiar per a ser tècnic comercial és un dels primers passos que has de realitzar per a orientar la teva carrera professional en el món de les vendes. Per això, en aquest post volem explicar-te tot el que el cicle superior de gestió de vendes i espais comercials pot oferir-te. Comencem!

Objectius a complir en el Cicle Superior de gestió de vendes i espais comercials

L’FP de gestió de vendes et capacitarà per a poder tenir tots els coneixements i eines que necessites per a gestionar qualsevol tipus d’operació de compravenda. Existeixen molts aspectes que és necessari analitzar, monitorar i gestionar de la cadena logística de la distribució de qualsevol mena de producte o servei.Així mateix, en finalitzar aquest programa de formació seràs capaç de manejar l’estratègia dels espais comercials en funció de diferents criteris. En aquest cicle de formació superior aprendràs tota la normativa vigent quant a prevenció de riscos i, d’aquesta manera, seràs capaç d’aplicar els diferents criteris de seguretat i qualitat.

Un altre dels principals objectius d’aquest programa de formació és que siguis capaç d’aplicar els coneixements des de negocis familiars petits, fins i tot en grans multinacionals. El màrqueting i les vendes és perenne en qualsevol mena de projecte, per la qual cosa has de tenir la versatilitat per a entendre quina demanda cadascun dels contextos. La comptabilitat és un altre dels aspectes principals que va de la mà en qualsevol mena de departament de vendes.

Dominar la comptabilitat de la teva empresa

Per això, la gestió financera i comptable és una altra de les metes que no pots perdre de vista quan assumeixes el repte de desenvolupar la teva carrera com a tècnic comercial. Entendre correctament el teu balanç o el cost d’emmagatzematge de cada producte són mètriques vitals per a desenvolupar correctament un forecast i portar la màxima rendibilitat a la teva companyia.En aquest sentit, la logística d’aprovisionament i d’emmagatzematge també juguen un paper cabdal, ja que està directament relacionat amb el cost d’estoc. Per aquesta raó, un dels objectius principals que hauràs d’aconseguir en finalitzar aquest programa de formació no és un altre que tenir una visió general de tota la companyia. Has de conèixer en profunditat els productes que vols comercialitzar, des de les seves característiques fins a si són estacionals o es venen al llarg de tot l’any.

A més de les tècniques de vendes i negociació, no has de passar per alt la recerca comercial. Tenir clar quin és el teu públic objectiu és fonamental, i això passa per elaborar un buyer persona correctament. La transformació digital també ha portat la facilitat per a escalar els negocis a altres països. Per aquesta raó, el domini de l’anglès és de vital importància i, per això, parlar i comprendre aquest idioma t’ajudarà molt a créixer com a professional. És una altra de les matèries que tenim en compte en dissenyar aquest programa.

Quines sortides laborals es té estudiant aquest cicle superior?

El programa acadèmic d’aquest cicle de formació s’actualitza de manera constant. D’aquesta manera, una vegada sals al mercat laboral, tindràs un valor diferencial respecte als teus competidors a l’hora de trobar una ocupació d’acord amb la teva formació. Existeixen moltes sortides laborals de gestor de vendes, encara que hi ha una gran varietat de llocs que pots exercir dins d’una empresa. Alguns dels més destacats són els següents:

  • Cap de vendes: Pots assumir l’adreça de qualsevol departament comercial, i monitorar la facturació que té una o diferents seus de la teva companyia.
  • Encarregat de botiga: Així mateix, pots ocupar-te de tot el que envolta a una botiga del sector del retail. L’aprovisionament de l’estoc, manejar els preus de cadascun dels productes en funció del marge que tens o atendre els clients són unes altres de les funcions que pots dur a terme.
  • Escaparatista comercial: Quan tens una botiga, i vols potenciar les vendes offline, sens dubte l’aparador és una de les parts més importants. Són els productes que tenen la missió de captar l’atenció dels teus clients potencials, i els que ho forçaran a entrar al teu establiment.
Formar part del departament de màrqueting d’una empresa

La versatilitat d’aquest cicle de formació et permetrà adquirir habilitats de màrqueting. Tant les vendes com aquest departament estan estretament relacionats, per la qual cosa per a poder ser competitiu en un és necessari saber de l’altre. La digitalització és un altre dels principals continguts que trobaràs en el nostre cicle. Per aquesta raó, en finalitzar aquest programa també estaràs capacitat per a exercir algun d’aquests rols dins d’una companyia:

  • Social Media Manager: Les xarxes socials són un dels principals canals d’adquisició, i de venda, dins del procés actual de transformació digital. D’aquesta manera, si ets un apassionat de Facebook, Instagram o TikTok podràs desenvolupar l’estratègia i dur a terme les diferents publicacions per a generar seguidors i compres en línia.
  • Content Creator: Nodrir de contingut de qualitat a un lloc web és una altra de les claus perquè pugui posicionar-se a nivell orgànic, i alimentar a l‘e-commerce de trànsit de qualitat que generin compres. Per aquesta raó, aprendràs a desenvolupar un bloc i a escriure correctament pensant en SEU.
  • Digital Media Planner: Per sobre de tot, una persona que tingui una estratègia digital ben pensada i desenvolupada és clau per a augmentar la facturació d’una empresa. Explotar els canals digitals és primordial i, per això, aprendràs com fer-ho en aquest cicle.

El contingut d’aquest programa barreja l’aprenentatge teòric i pràctic, i inclou pràctiques en empresa. La nostra escola compta amb convenis amb les millors companyies perquè puguis posar en pràctica tot el que aprenguis en el nostre cicle de formació. Descobriràs com manejar els fons financers, la part logística i la política de màrqueting. Com a conclusió, aquest cicle superior de gestió de vendes i espais comercials és una de les millors respostes a què estudiar per a ser tècnic comercial. Aquest programa de formació et permetrà completar tots els teus objectius acadèmics amb total confort, i et brindarà una gran varietat de sortides laborals.

Necessites més informació sobre el nostre CFGS en gestió de vendes? Clica aquí
#CFGS
#Cicle formatiu de grau superior
Carregar més notícies