8 setembre 2022

Hostesses de vol: Una professió amb molt de futur

Hostesses de vol: Una professió amb molt de futur | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

Qui no vol un treball que li faci sentir-se pels núvols tots els dies? D’assegurança, molts són els que buscarien un treball així, i res com ser hostessa de vol i proporcionar-te aquest mateix nivell d’emoció. A més, en ser un dels sectors de major creixement en els últims temps, aquesta indústria té moltes oportunitats per als sol·licitants. Però saps què estudiar per a ser hostessa? Aquí t’ho revelarem. Et comentarem els avantatges de treballar com a auxiliar de vol.

L’alta demanda laboral de les hostesses de vol

Els auxiliars de vol són els encarregats de totes les funcions de seguretat en un avió. Com a hostessa de vol hauràs d’ocupar-te dels problemes d’atenció al client en terra o en l’avió. També hauràs de comunicar-te amb els pilots i copilots per a assegurar que tots els passatgers puguin tenir una experiència segura durant el vol.

Avui dia, a causa de la globalització, aquesta professió està molt sol·licitada. La demanda d’hostesses de vol és molt alta per dues raons.

-El nombre de persones que volen viatjar a l’estranger està creixent ràpidament. A Espanya, el turisme és una de les principals fonts d’ingressos del país. I tant a nivell nacional com internacional, es continua preferint volar a usar altres mitjans de transport. D’acord com Boeing, en els següents 20 anys seran necessàries més de 800 000 hostesses en tota Europa. I es nota en les grans companyies com Ibèria, Ryanair o Vueling, que estan incorporant nou personal.

-Es necessita personal per a substituir en cas que les hostesses oficials no estiguin disponibles per diferents casos.

Avantatges de ser hostessa de vol

Els auxiliars de vol són membres importants de la tripulació de cabina d’un avió, perquè ajuden als clients durant el viatge. Aquests professionals treballen perquè els viatges amb avió siguin segurs i còmodes per a tots els passatgers. Si estàs pensant a convertir-te en auxiliar de vol, potser t’interessa conèixer els avantatges d’una hostessa de vol.

Bon salari

El salari, en començar en una aerolínia, és bo, igual que el d’un professional experimentat d’altres sectors. La raó és que les escoles que preparen a les hostesses ofereixen programes de formació dissenyats segons les necessitats de les aerolínies. Per això, s’ofereix un bon salari perquè la preparació és la necessària per a les empreses.

Volar per tot el món

Aquesta és una de les majors raons per les quals la majoria dels joves se senten atrets per aquest perfil laboral. Ser auxiliar de vol significa que has de ser present sempre que el vol es desplaci d’un lloc a un altre, per la qual cosa viatjaràs a diferents destins. Això és encara millor quan es treballa per a un vol internacional. Això significa que podràs viatjar pel món mentre treballes. Així que si t’agrada viatjar, aquesta professió està feta per a tu.

Cobrar per l’allotjament

Tal com s’ha esmentat anteriorment, podràs viatjar pel món i cobrar per això. Bàsicament, com és part del teu treball, has de desplaçar-te. I això significa que passaràs dies fora de casa. Així que les aerolínies han d’assegurar-te un allotjament apropiat. Les despeses d’hotel també seran a càrrec de la pròpia empresa.

Conèixer gent de totes les parts

Aquesta és, de nou, una raó per la qual els auxiliars de vol mai se senten avorrits. Tots els dies, quan fas el teu treball, coneixes gent nova. Coneixeràs noves cultures i persones i aprendràs moltes coses d’elles. Treballar com a assistent t’ajudarà a millorar la teva personalitat i a aprendre la manera de comportar-se de la gent de diferents llocs.

Aconsegueix descomptes per a la teva família

No hi ha molts treballs que a més ofereixin avantatges per a la teva família o amics. Les aerolínies ofereixen descomptes per als membres de la família que podreu utilitzar mentre voleu tots junts. Algunes aerolínies ofereixen també vacances per als seus treballadors amb vols gratuïts.

Requisits indispensables per a ser hostesses de vol

Per a ser auxiliar de vol, com en altres professions, es requereix una preparació específica per a exercir de bona manera el treball. A més, s’exigeix estar sempre formant-se en idiomes per a continuar avançant.

Per això, existeixen rigorosos requisits per a ser hostessa.

-En primer lloc, ser major d’edat. Més de 18 anys en diverses companyies, encara que hi ha aerolínies que situen el mínim en els 21 anys.

-Altura mínima. S’exigeix, per a les dones, mesurar un mínim de 1,57 m i en el cas dels homes, de 1,68 m. I això és per motius de seguretat i per a poder arribar al material d’emergència.

-Comptar amb els estudis necessaris. És obligatori tenir el Certificat Oficial TCP, que s’aconsegueix en centres homologats pel Ministeri de Foment. Per a entrar a estudiar aquesta titulació has de tenir superada l’ESO.

-Idiomes. És indispensable tenir un nivell d’anglès elevat. A més, les aerolínies valoraran d’una forma diferent el domini d’altres idiomes.

-Proves físiques superades, com a natació. També et prepararan en altres proves físiques perquè has de demostrar que pots aguantar el desplegament físic que comporta aquesta professió. També has d’estar format per a actuar en cas d’accident.

-Superar el certificat mèdic aeronàutic pel qual s’acredita posseir una salut física i mental òptimes.

-Tenir disponibilitat per a moure’s geogràficament. És necessari estar en condicions de passar dies fora de casa en altres països o ciutats.

Què estudiar per a ser hostessa?

Com has pogut veure, són molts els beneficis de començar una carrera en el camp de l’aviació. Per a decidir-te per aquesta professió, has de valorar quines són les teves prioritats i comprovar que els requisits s’adapten al que cerques. El més important és saber què estudiar per a ser hostessa i que et preparis amb professionals que et garanteixin una formació de qualitat. Triar una escola oficial que et formi adequadament i t’orienti en aquest àmbit és la clau perquè puguis entrar en les aerolínies millor considerades. I perquè, per tant, gaudis d’aquesta professió. Amb un entrenament adequat, podràs desenvolupar les habilitats i els requisits necessaris per a ser hostessa d’alta volada.

Vols saber més sobre el curs de tripulant de cabina de passatgers? Clica aquí

#Curs TCP
#Diploma d'especialització
Carregar més notícies