17 setembre 2022

Màrqueting i relacions públiques: Descobreix els tipus d’esdeveniments en els quals et pots professionalitzar

Màrqueting i relacions públiques: Descobreix els tipus d’esdeveniments en els quals et pots professionalitzar | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

Per a les empreses, els esdeveniments són una arma de comunicació molt útil. Permeten des de fer brànding fins a donar a conèixer els nous productes o serveis, captar nous clients o fidelizar als quals ja es tenen o millorar la relació amb els empleats. Però per a treure el màxim benefici a aquests, ha d’explicar-se amb un expert en la matèria, que tingui clara la classificació d’esdeveniments i que sàpiga quin és el que millor encaixa amb les necessitats presents de les companyies.

T’agradaria treballar en esdeveniments i en la seva organització? T’expliquem tot sobre això perquè sàpigues en què especialitzar-te i fer del teu somni una professió.

En què consisteix el màrqueting d’esdeveniments?

A tot això se’l coneix com a màrqueting d’esdeveniments pel seu caràcter estratègic per a promocionar un servei, producte o empresa, augmentant així el reconeixement de la marca. Això és fonamental per a enamorar i fidelitzar als clients. En l’esdeveniment s’estableix una connexió positiva (almenys, aquest és l’objectiu) a través d’experiències que es recordin. A més, permetran enviar el missatge de manera clara i poder comptar amb un feedback immediat del públic objectiu.

Els professionals d’aquesta mena de màrqueting recorren als esdeveniments amb un objectiu clar, com pot ser.

-La construcció de relacions estables amb els clients.

Donar a conèixer un nou producte o servei i introduir-ho als possibles usuaris.

-Fer promoció d’una actualització d’alguna cosa que ja estava en cartera.

El que és clar és que introduint els esdeveniments dins del seu pla de màrqueting, la marca aferma el seu brànding i presència.

Tipus d’esdeveniments que es poden organitzar en una empresa

Com et dèiem, i segurament ja has estat en algun, les companyies recorren a diversos tipus d’esdeveniments empresarials per a afermar la relació amb els seus clients i empleats. Entre ells podem citar els següents.

Congressos

En aquesta mena d’esdeveniments es reuneixen professionals d’un sector en concret o amb un interès comú per a debatre sobre les tendències i els reptes als quals s’enfronten. És un bon lloc per a intercanviar informació i és l’auditori perfecte per a exposar nous productes o serveis que puguin interessar-los. També és un bon motiu per a reunir els empleats de diferents departaments i que puguin posar en comú el seu treball. La seva durada és d’entre 4 i 5 dies, en general, i sol celebrar-se de manera periòdica (cada 1 o 2 anys).

Seminaris

Es diferencien dels congressos que, en comptes de debatre, tenen caràcter formatiu. La seva durada és més curta (sol ser entre 1 o 2 dies) i en ells, experts en una matèria formen a grups reduïts en un punt d’aquesta en concret.

Convencions

Una convenció és una reunió d’empresa amb l’objectiu de posar en comú els seus treballs i línies d’acció. És molt útil per a cohesionar a l’equip i fer que els empleats s’identifiquin amb la marca.

Conferències

Quan es convida a una o diverses persones rellevants en un sector a donar una xerrada sobre un tema específic,, es parla de convocar una conferència. Aquest tipus d’esdeveniment empresarial pot destinar-se només a un sector professional o a la societat en general. De l’objectiu que es busqui dependrà el contingut de la ponència.

Jornades

Són reunions amb temàtica monogràfica que interessa als assistents. No rebran formació específica, sinó que cadascun exposarà les seves opinions per a debatre i arribar a conclusions. És un ambient molt col·laboratiu. La seva durada ronda una setmana.

Fires i exposicions

Són esdeveniments amb un abast ampli en els quals les empreses que assisteixen exposen els seus productes al públic, durant un temps i un espai determinat. El responsable de màrqueting ha de tenir en compte tant el que es vol mostrar als assistents com el disseny de l’expositor. En general, representen una alta font d’ingressos tant per als expositors com per a l’entitat que les organitza.

Llançament d’un producte

Es convoca als mitjans i al públic objectiu per a presentar el nou producte o servei de la companyia en un acte.

Inauguració

Quan una empresa estrena una seu sol celebrar-se una festa d’inauguració. Aquesta té com a objectiu tant que el públic i empleats coneguin les instal·lacions com fer brànding de la marca.

Workshops i esdeveniments d’oci

Aquest tipus d’esdeveniments atreu al públic objectiu cap a la marca. Mentre que un workshop té com a objectiu la formació sobre el producte o servei, quan es parla d’esdeveniment d’oci, sol perseguir-se la fidelitat dels clients i empleats a la marca.

Objectius que persegueix l’organització d’esdeveniments

Com et dèiem, abans de començar a treballar en esdeveniments concrets, cal conèixer els objectius que té la marca a l’hora de celebrar-los. Els més habituals solen ser aquests següents.

-Donar a conèixer un nou producte o servei generant expectatives en el seu ús als assistents.

-Els seminaris, convencions o reunions de treball tenen com a objectiu la unió entre empleats i companyia.

Millorar la imatge de marca i el brànding en general és possible gràcies als esdeveniments amb un caràcter més divertit.

Formar als empleats o atreure nous talents cap a l’empresa s’aconsegueix mitjançant els congressos o les xerrades impartides per experts en una matèria.

Finalment, es troba l‘objectiu és la difusió de coneixements, d’art o de cultura. Devem llavors crear un esdeveniment interessant per a atreure a les persones més interessades en això en la zona.

Treballar en esdeveniments va més enllà de la pròpia experiència de la producció o que el dia de la celebració tot surti a cor què vols. El primer és conèixer els objectius per a triar el marc perfecte entre els tipus d’esdeveniments empresarials. A partir d’aquí, es pot triar entre seguir la classificació d’esdeveniments habitual o innovar perquè resulti una experiència diferent per als assistents i així ho recordin. Un bon professional del màrqueting del sector és garantia que sabrà orientar als clients cap a l’èxit.

Vols saber més sobre el màster en Comunicació, Relacions públiques i organització d’esdeveniments? Clica aquí

Carregar més notícies