6 novembre 2023

Últimes tendències en turisme sostenible

Últimes tendències en turisme sostenible | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA
6 novembre 2023

El turisme sostenible és un enfocament del turisme que té en compte els impactes socials, ambientals i econòmics del turisme. L’objectiu del turisme sostenible és minimitzar els impactes negatius del turisme i maximitzar els impactes positius.

En els últims anys, el turisme sostenible ha guanyat popularitat. Això es deu a una sèrie de factors, com l’augment de la consciència pública sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat, i la creixent demanda d’experiències turístiques que siguin respectuoses amb el medi ambient.

LES ÚLTIMES TENDÈNCIES EN TURISME SOSTENIBLE

Hi ha una sèrie de tendències emergents en turisme sostenible. Aquestes tendències inclouen:

 • Turisme de naturalesa: El turisme de naturalesa és una tendència creixent que se centra en l’exploració de la naturalesa. Aquest tipus de turisme pot ser una manera de donar suport a la conservació de la naturalesa i de proporcionar als visitants experiències úniques.
 • Turisme responsable: El turisme responsable és un enfocament del turisme que se centra en minimitzar els impactes negatius del turisme. Aquest tipus de turisme pot implicar l’elecció d’allotjaments i activitats que siguin respectuosos amb el medi ambient, així com la participació en activitats que beneficiïn a les comunitats locals.
 • Turisme comunitari:El turisme comunitari és un enfocament del turisme que se centra en fer costat a les comunitats locals. Aquest tipus de turisme pot implicar la contractació de guies i proveïdors locals, així com la participació en activitats que beneficiïn a les comunitats locals.
 • Turisme de baix impacte: El turisme de baix impacte és un enfocament del turisme que se centra en minimitzar l’impacte ambiental del turisme. Aquest tipus de turisme pot implicar l’elecció de mitjans de transport sostenibles, la reducció del consum de recursos i l’elecció d’allotjaments i activitats que tinguin un impacte mínim en el medi ambient.

BENEFICIS DEL TURISME SOSTENIBLE

turisme sostenible té una sèrie de beneficis, entre els quals s’inclouen:

 • Protecció del medi ambient: El turisme sostenible pot ajudar a protegir el medi ambient en minimitzar els impactes negatius del turisme.
 • Suport a les comunitats locals: El turisme sostenible pot ajudar a fer costat a les comunitats locals en proporcionar-los ingressos i oportunitats d’ocupació.
 • Creació d’experiències úniques: El turisme sostenible pot proporcionar als viatgers experiències úniques que els permetin connectar-se amb la naturalesa i les comunitats locals.

COM PRACTICAR EL TURISME SOSTENIBLE

Hi ha una sèrie de coses que els viatgers poden fer per a practicar el turisme sostenible, entre les quals s’inclouen:

 • Investigar el destí abans de viatjar: Informa’t sobre l’impacte ambiental i social del destí que desitges visitar.
 • Elecció d’allotjaments i activitats sostenibles: Tria allotjaments i activitats que siguin respectuosos amb el medi ambient i les comunitats locals.
 • Reduir la teva petjada de carboni: Redueix el consum d’energia i aigua, i tria mitjans de transport sostenibles.
 • Fer costat a les empreses locals: Consumeix productes i serveis d’empreses locals.
 • Participar en activitats de voluntariat: Voluntària el teu temps per a ajudar a les comunitats locals.

El turisme sostenible és una manera de viatjar que té en compte els impactes socials, ambientals i econòmics del turisme. Practicar el turisme sostenible pot ajudar a protegir el medi ambient, fer costat a les comunitats locals i crear experiències úniques per als viatgers.

T’agradaria estudiar turisme i millorar el nostre planeta treballant en el sector? clica aquí i t’ajudem

#Estudiar turisme
Carregar més notícies