5 raons per les quals estudiar un Grau en Turisme

5 raons per les quals estudiar un Grau en Turisme

El turisme és una indústria global en auge que genera milions d’ocupacions i atreu a milers de milions de visitants cada any. Com a resultat, la demanda de professionals qualificats en turisme està creixent constantment.

Si estàs interessat en una carrera en el turisme, un Grau en Turisme pot ser una excel·lent opció per a tu. Un Grau en Turisme et proporcionarà una formació completa que et prepararà per a treballar en una àmplia gamma de llocs en la indústria del turisme, com:

Director de turisme
Director d’hotel
Agent de viatge
Guia turístic
Recepcionista

Aquí tens 5 raons per les quals estudiar un Grau en Turisme:

1. Aprèn sobre la indústria del turisme

Un Grau en Turisme et proporcionarà una comprensió profunda de la indústria del turisme. Aprendràs sobre els diferents tipus de turisme, les tendències del turisme, la gestió turística, el màrqueting turístic i altres aspectes de la indústria.

2.  Desenvolupes habilitats professionals

Un Grau en Turisme t’ajudarà a desenvolupar les habilitats professionals que necessites per a tenir èxit en la indústria del turisme. Aprendràs sobre gestió, màrqueting, comunicació, idiomes i altres habilitats essencials per als professionals del turisme.

3. Obtens experiència laboral

Molts programes de Grau en Turisme ofereixen oportunitats de pràctiques. Les pràctiques són una excel·lent manera de guanyar experiència laboral i establir contactes en la indústria del turisme.

4. Tens accés a oportunitats de recerca

Si estàs interessat en una carrera en recerca turística, un Grau en Turisme pot ser un bon punt de partida. Molts programes de Grau en Turisme ofereixen oportunitats de recerca, la qual cosa et permetrà desenvolupar les teves habilitats de recerca i aprendre sobre les últimes tendències en el camp de la recerca turística

5.  S’obre un món d’oportunitats

Un Grau en Turisme t’obre un món d’oportunitats. Podràs treballar en una àmplia gamma de llocs en la indústria del turisme, tant en el sector públic com en el privat. També podràs treballar en qualsevol lloc del món, ja que la indústria del turisme és global.

Si estàs interessat en una carrera en el turisme, un Grau en Turisme pot ser una excel·lent opció per a tu. Un Grau en Turisme et proporcionarà la formació i les habilitats que necessites per a tenir èxit en aquesta emocionant indústria.

¿Vols més informació del nostre Grau de Turisme? Clica aquí

Pla d’impuls per al turisme post covid

Com sabràs, el sector del turisme és un dels més importants a Espanya, ja que contribueix significativament a l’economia del país. Amb el seu clima càlid i les seves platges, monuments històrics, patrimoni cultural i gastronomia variada, Espanya atreu a milions de turistes cada any. A més, el turisme també genera ocupació en tot el país, especialment en la indústria hotelera i de serveis turístics. Per tant, el sector turístic és un motor econòmic clau per a Espanya i el seu desenvolupament sostenible és essencial per a garantir un futur pròsper per al país i els seus habitants.

És en aquest context en el qual es troba emmarcat el pla d’impuls del turisme, dissenyat pel Govern amb la finalitat de revifar aquest àmbit. Vols saber més sobre aquest tema? Aleshores continua llegint!

Pla d’impuls del sector turístic

El pla d’impuls del sector turístic a Espanya té com a objectiu enfortir i revitalitzar la indústria turística del país després dels efectes econòmics negatius causats per la pandèmia de COVID-19.

Consisteix en un conjunt de mesures i accions destinades a millorar la competitivitat i atractiu de la destinació turística espanyola, fomentar la innovació i la digitalització en el sector, i fer costat a les empreses i treballadors afectats per la crisi. Igualment, es pretén impulsar la recuperació de la demanda internacional i nacional de turisme i consolidar la posició d’Espanya com a destinació turística de qualitat.

Com a tal, és un pla molt extens i detallat, que tracta d’incidir en els punts més importants de tots aquells que sustenten el turisme nacional i internacional.

Pilars bàsics d’aquest pla

L’organització fonamental del contingut del pla es vertebra al llarg de 5 pilars bàsics. En ells, tracta d’incloure’s cadascun dels punts fonamentals del desenvolupament turístic. En aquest sentit, nosaltres tractarem de resumir-te el seu contingut fonamental perquè tinguis una visió de conjunt de l’assumpte.

1. Recuperar la confiança en el destí

La confiança és un factor clau en la presa de decisions dels turistes sobre on viatjar i quins llocs visitar. Si una destinació turística té una bona reputació i és conegut per ser segur i accessible, els viatgers estaran més disposats a planificar un viatge allí. En aquesta línia, es posa especial cura a incentivar la confiança en la seguretat sanitària dels destins.

2. Mesures per a la reactivació del sector

Foment de l’ocupació en el sector turístic i suport als treballadors i empreses afectats per la crisi. Aquesta formació pot ajudar a augmentar l’atracció dels turistes en l’elecció d’allotjament i activitats, ja que els viatgers podran estar segurs que estan invertint el seu temps i diners en un lloc que els brindarà una experiència positiva i satisfactòria.

3. Millora de la competitivitat de la destinació turística

Millora de la competitivitat de la destinació turística espanyola a través de la innovació i la digitalització, així com la millora de l’accessibilitat i la qualitat de l’oferta turística. En definitiva, s’impulsa al turisme cap al futur.

4. Millora del model de coneixement i intel·ligència turística

Millora de la formació i capacitació dels professionals del sector turístic per a garantir la qualitat i la competitivitat de l’oferta turística.

5. Màrqueting i promoció

Impuls de la demanda interna i externa de turisme a través de campanyes de promoció i màrqueting efectives.

Mesures per a reactivar el sector

El pla d’impuls del sector turístic a Espanya inclou una sèrie de mesures i accions concretes per a revifar la indústria turística. Algunes d’elles són:

1-Foment de la demanda interna i externa de turisme a través de campanyes de promoció i màrqueting. Aquesta mesura s’emmarca en l’últim dels pilars abans comentats.

2-Millora de la qualitat i accessibilitat de la destinació turística espanyola a través d’inversions en infraestructures turístiques i en la millora de l’oferta turística.

3-Suport a les empreses turístiques per a afrontar els efectes econòmics negatius de la pandèmia, incloent-hi ajudes directes i línies de finançament.

4-Enfortiment de la competitivitat del sector turístic a través de la innovació i la digitalització.

5-Desenvolupament de nous productes turístics i destins alternatius per a complementar l’oferta turística tradicional.

6-Potenciació de la formació en allotjaments turístics i de la capacitació dels professionals del sector.

7-Millora de la sostenibilitat i responsabilitat social i mediambiental del sector turístic.

Aquestes mesures tenen com a objectiu millorar la competitivitat i atractiu de la destinació turística espanyola i impulsar la recuperació del sector després de la crisi causada per la pandèmia.

Gestió d’allotjaments turístics

En tot aquest context, la gestió turística adequada dels allotjaments turístics és crucial per a l’èxit de la indústria turística i per a garantir una experiència satisfactòria per als turistes. Alguns dels aspectes més importants d’una gestió efectiva dels allotjaments turístics inclouen:

1-Qualitat de l’oferta. La gestió adequada garanteix que els allotjaments turístics compleixin amb els estàndards de qualitat i confort adequats per al turista.

2-Seguretat. La gestió eficaç assegura la seguretat dels turistes i de les seves pertinences durant la seva estada.

3-Experiència del client. Una gestió efectiva millora l’experiència del client en l’allotjament turístic, la qual cosa augmenta la satisfacció i la lleialtat dels clients.

4-Rendibilitat. Una gestió degudament realitzada dels allotjaments turístics augmenta la seva rendibilitat i contribueix al creixement i desenvolupament sostenible del sector turístic.

5-Reputació. La gestió òptima millora la seva reputació i la seva percepció per part dels turistes i els clients, la qual cosa augmenta el seu atractiu i la seva capacitat de competir en el mercat turístic.

En definitiva, el futur del turisme a Espanya és molt prometedor, gràcies a la combinació de la seva rica història i cultura, el seu clima càlid i les seves platges, i la seva diversitat geogràfica. Amb una major demanda d’experiències turístiques úniques i autèntiques, Espanya és un destí ideal per als viatgers que busquen descobrir noves cultures i paisatges. A més, la creixent popularitat de la regió mediterrània com a destinació turística, juntament amb la inversió en infraestructura i serveis, pot ajudar a impulsar encara més el creixement del turisme a Espanya en el futur. En resum, el futur del turisme a Espanya és molt brillant i té el potencial de continuar impulsant l’economia i el desenvolupament del país.

Gestió eficient: el repte dels allotjaments turístics

Sabies que un dels punts clau respecte als allotjaments turístics és la seva correcta gestió? És a dir, més enllà de la localització, la publicitat i les valoracions, la seva gestió és fonamental. De fet, molt sovint és el punt que diferencia els negocis reeixits dels quals fracassen. T’agradaria tenir més informació sobre aquest tema per a arribar a comprendre tota la seva rellevància? Llavors no has de fer més que continuar llegint aquest article!

Gestió eficient
La gestió eficient d’allotjaments turístics és important per diverses raons:

Optimització d’ingressos: Una gestió eficient permet maximitzar els ingressos en assegurar que els allotjaments estiguin sempre ocupats i s’estableixin tarifes adequades.

Millora de l’experiència del client: Una gestió òptima possibilita assegurar que els allotjaments estiguin nets, segurs i ben mantinguts, la qual cosa millora l’experiència del client.

Millora de la reputació: Una millora de la gestió fa possible assegurar que els clients estiguin satisfets amb els seus allotjaments, la qual cosa contribueix a millorar la reputació de l’establiment i a atreure nous clients.

Reducció de costos: Una gestió correctament optimitzada obre la porta a reduir els costos en assegurar que s’utilitzin els recursos de manera adequada i es minimitzin els desaprofitaments.

Millora en la presa de decisions: La recol·lecció i anàlisi de dades sobre els clients, els allotjaments i el rendiment del negoci permet als gestors prendre decisions informades i estratègiques per a millorar la gestió.

Monitoratge i seguiment: Una progressiva millora en l’optimització possibilita monitorar i seguir els indicadors clau de rendiment per a detectar problemes a temps i prendre mesures correctives.

I aquests són, tan sols, alguns pocs exemples de l’enorme potencial que es deriva d’invertir en aquest punt. Segur que amb aquesta informació ja et fas una idea de fins a on pot arribar la importància del tema que t’estem exposant aquí.

Claus per a optimitzar la gestió d’allotjaments turístics

Algunes de les claus per a efectuar una gestió turística òptima són les següents.

Establir objectius clars i mesurables:
És important establir objectius clars i mesurables per al seu negoci, com augmentar l’ocupació o millorar la reputació, per a poder mesurar el rendiment i prendre decisions informades.

Conèixer al seu públic objectiu:
És clau conèixer al seu públic objectiu per a poder adaptar-se a les seves necessitats i preferències, i així millorar l’experiència del client i augmentar la lleialtat dels clients.

Fomentar la col·laboració i la comunicació:
És fonamental fomentar una col·laboració i comunicació efectiva entre els membres de l’equip per a assegurar que tots estiguin alineats amb els objectius del negoci i treballin junts per a aconseguir-los.

Optimitzar l’assignació de recursos:
És rellevant optimitzar l’assignació de recursos, com el personal i els equips, per a assegurar que s’utilitzin de manera adequada i es minimitzin els desaprofitaments.

Utilitzar eines i tecnologies adequades:
És primordial utilitzar eines i tecnologies adequades per a recopilar, emmagatzemar, analitzar i visualitzar dades per a poder prendre decisions informades i millorar l’eficiència en la gestió del negoci.

Monitorar i avaluar el rendiment:
És principal monitorar i avaluar el rendiment regularment per a detectar problemes a temps i prendre mesures correctives.

Mantenir-se actualitzat:
És fonamental mantenir-se actualitzat amb les últimes tendències i regulacions en la indústria per a poder adaptar-se i millorar l’eficiència en la gestió del negoci.

Proporcionar un servei excepcional al client

És important proporcionar un servei excepcional al client per a fomentar la satisfacció i la lleialtat del client. Aquest punt és particularment important a causa dels següents motius:

Fomenta la satisfacció del client: Proporcionar un servei excepcional al client col·labora en el foment de la satisfacció del client amb la seva estada, la qual cosa augmenta les possibilitats que tornin i recomanin l’establiment a uns altres.

Millora la reputació. Un servei a l’hoste en el qual s’hagi invertit suficient fa possible millorar la reputació de l’establiment i a atreure nous clients.

Augmenta la lleialtat del client. El servei al client cuidat contribueix a augmentar la lleialtat del client cap a l’establiment, la qual cosa augmenta les possibilitats que tornin a reservar en el futur.

Millora la rendibilitat. L’exclusivitat en el servei al client ajuda a millorar la rendibilitat del negoci en augmentar la satisfacció del client, la reputació i la lleialtat del client.

Diferenciació. Cuidar degudament el suport al client contribueix a diferenciar l’establiment de la competència, la qual cosa augmenta la competitivitat i els ingressos.

Millora la gestió. No perdre de vista aquest punt possibilita identificar les necessitats i preferències dels clients, la qual cosa permet millorar la gestió del negoci.

Formació per a gestionar allotjaments turístics

La formació en allotjaments turístics és essencial per a poder gestionar eficientment un negoci d’aquest tipus, ja que permet als gestors adquirir les habilitats i coneixements necessaris per a manejar de manera eficaç els aspectes tècnics, operatius i administratius del negoci. Algunes de les raons per les quals la formació és important són les següents:

Coneixement tècnic. La formació és clau per a aprendre sobre les característiques i requeriments dels diferents tipus d’allotjaments turístics, així com sobre les normatives i regulacions aplicables.

Coneixement de màrqueting i vendes. Educar-se és fonamental per a aprendre sobre com atreure i retenir clients, així com per a desenvolupar estratègies eficaces de màrqueting i vendes.

Coneixement de gestió. Aprendre degudament és primordial per a aprendre sobre els aspectes clau de la gestió d’un negoci, com la planificació, les finances, la comptabilitat i el control d’inventaris.

Coneixement de servei al client. Conèixer aquest sector és condició per a aprendre sobre com brindar un servei excepcional al client i com manejar situacions difícils.

Coneixement de tecnologies. La formació és essencial per a aprendre sobre les eines i tecnologia aplicables a aquest sector.

En definitiva, ja has pogut comprovar fins a quin punt, en el context dels allotjaments turístics, la gestió òptima és fonamental. Sense ella, el més probable és que el negoci acabi fracassant, independentment de la resta de factors que el conformin. Per això mateix, la formació en aquest sector es fa cada vegada més diferencial. Nosaltres, evidentment, et recomanem que continuïs informant-te sobre aquest tema. Si ho fas, adquiriràs una perspectiva superior a la dels altres.

Les professions més demandades del sector turisme

Les professions de turisme són molt demandes en el mercat laboral. Segons Adecco, aquest sector és un dels quals més sortides t’ofereix si et formes per a ell. Més encara, un de cada deu treballadors en el món es dedica al turisme. Això es tradueix en què aquest sector genera uns nou milions d’ocupacions en tot el planeta.

A més, si vius a Espanya, t’ofereix fins i tot més avantatges. Segons l’Organització Mundial del Turisme, el nostre país és el segon que més visitants rep després de França. En total, són uns cinquanta-nou milions de turistes a l’any. I la previsió és que aquesta xifra augmenti un cinc per cent anual durant, almenys, les dues pròximes dècades.

Per tant, en el turisme tens bones oportunitats de treball. Perquè sàpigues quin triar, et mostrarem les professions vinculades al turisme amb més demanda.

Quines són les professions amb major demanda en aquest sector?

El sector turístic engloba treballs clàssics com a cambrers, cuiners, o recepcionistes i altres vinculats a les noves tecnologies o més especialitzats. En realitat, es tracta d’un sector molt competitiu on el client exigeix la millor qualitat. Per això, els seus professionals han d’estar reciclant-se permanentment.

Així mateix, dins del sector hi ha llocs demandats com a direcció hotelera internacional o direcció d’expansió que requereixen formació universitària. Però també uns altres de tipus pràctic que l’exigeixen més pràctica. Respecte a aquests últims, bons exemples serien els treballs de comercial d’hotel o d’assessor turístic.

A la vista de tot l’anterior, et mostrarem les professions més demandades en el món del turisme.

Ocupacions tradicionals

Les professions clàssiques del sector turístic continuen sent imprescindibles. Sobretot quan arriba la temporada alta, és a dir, l’estiu, es multiplica la demanda de cuiners, cambrers, caps de sala o treballadors de neteja. Per a alguns d’aquests treballs, no necessitaràs estudis, encara que potser sí experiència. Depèn de la categoria de l’establiment que busqui aquests professionals. En canvi, per a uns altres, és necessària formació. Per exemple, si vols treballar com a administratiu, hauràs de posseir coneixements de comptabilitat, ofimàtica i recursos humans.

Al costat dels treballs que t’hem esmentat, també hi ha altres llocs amb gran demanda en aquest subsector. Com a exemples, tenim el de controlador turístic o el d‘animador sociocultural.

Treballs d’atenció al client

Abans ens referíem a la importància que tinguis bon tracte amb el client perquè trobis treball en aquest sector. Doncs bé, els llocs relacionats amb l’atenció al visitant figuren també entre els més oferts pels negocis turístics.

Et parlem dels recepcionistes, que han de ser amables i correctes i sobre els quals tornarem. Però també d’altres professionals que s’ocupen de millorar l’experiència del viatger. Entre aquests, els encarregats de les relacions públiques d’hotels i restaurants; els informadors turístics, que s’encarreguen d’assessorar els turistes en les seves visites a monuments i llocs d’interès, i els que s’ocupen de l’experiència de l’hoste. És a dir, els qui treballen perquè la seva estada sigui perfecta en tots els sentits.

Quant a la formació i qualitats que t’exigeixen per a aquests treballs, depèn tant de cadascun com de cada establiment. Però solen ser, en tots els casos, la formació en hostaleria o turisme. I, sobretot, tenir una actitud proactiva, ser capaç de resoldre problemes i empatitzar amb el client.

Recepcionista

Ja t’hem parlat de treballar en la recepció de negocis hostalers. Però volem aprofundir en el lloc de recepcionista perquè continua sent un dels més oferts. Podríem dir-te que és un clàssic que sempre està entre els treballs amb més ofertes.

No obstant, la seva importància és màxima. Perquè el recepcionista és la primera persona amb la qual tracta el viatger en arribar a l’hotel. En conseqüència, és el que causa la primera impressió positiva o negativa en el turista. I aquesta influirà molt en la valoració final que faci de la seva estada.

Si vols treballar en aquest camp, has de saber idiomes i tenir alguna formació turística. També és important que sàpigues treballar en equip i que tinguis coneixements administratius. Però, sobretot, que sàpigues tractar amb el públic i tinguis vocació de servei.

Professionals de les noves tecnologies

Ja t’hem dit que, en general, totes les professions relacionades amb les noves tecnologies figuren entre les més demandades per aquest sector. És el cas del community manager, que controla les xarxes socials del negoci. Però també del revenue manager, que s’ocupa d’analitzar els comptes de l’empresa i planificar la seva activitat. O del customer relationship manager, que planifica les estratègies de màrqueting per a atreure a nous clients i conservar els ja reeixits.

Llocs relacionats amb noves tendències de viatges

Com ja t’hem dit, el turisme és un sector en permanent evolució. Per això, existeixen uns certs llocs de treball nous com els anteriors, però que tenen a veure amb nínxols de mercat emergents. I cada vegada hi ha més ofertes per a treballar en ells. Els veurem.

– Expert en ecoturisme. El turisme per la naturalesa s’ha posat de moda en els últims anys. Es tracta d’un model de viatge que combina estades en el camp amb la cura del medi ambient. I les propostes poden ser moltes. Per això, les grans companyies turístiques busquen experts en aquesta mena de viatges.

Turisme gastronòmic i enològic. Com en el cas anterior, els viatges de tipus gastronòmic i relacionats amb la cultura del vi també estan de moda. Per això, les grans agències turístiques busquen persones que coneguin els millors circuits d’aquesta classe.

Assessor de turisme en línia. Moltes de les contractacions de viatges es realitzen per Internet. I, cosa que és més important, els viatgers es guien per opinions que apareixen en blogs i en xarxes socials. Per això, les companyies de turisme busquen assessors que sàpiguen de viatges i també que manegin aquestes eines informàtiques.

En conclusió, t’hem mostrat les professions de turisme amb major demanda de treballadors. Si et formes en alguna d’elles, tindràs més possibilitats de trobar un bon lloc. I, a més, desenvoluparàs la teva labor en un sector dinàmic i en constant creixement.

Descobreix totes les nostres formacions dins del sector turisme o demana informació aquí

Gestió d’allotjaments turístics: un sector que millora la projecció professional

La gestió d’allotjaments turístics està pujant com l’escuma. De fet, Espanya és un dels països del món que més ingressos genera i rep pel turisme. Per això, des de gairebé el principi es va fer patent la necessitat de crear algun tipus de formació que cobrís el turisme a nivell professional. Així, es va crear el Grau Superior de Gestió d’Allotjaments turístics.

Es un dels cicles formatius amb més sortides laborals en turisme i inserció laboral, tenint en compte la importància del turisme a Espanya. Amb la formació s’aconsegueix que l’estudiant aprengui a gestionar cada fase on el client interactua amb un lloc o allotjament turístic, des que fa la reserva fins a tots i cadascun dels serveis que se li ofereixen

Es a dir, l’estudiant serà capaç de treballar en allotjaments turístics (siguin hotelers i extrahotelers), ja en espais turístics o residències de tota mena. Per descomptat, també s’inclou la gestió d’esdeveniments, atenció al client, serveis especials o personalitzats, etc.

Estudiar gestió d’allotjaments turístics

En general, dur a terme l’estudi per a aprendre a gestionar un allotjament turístic et donarà totes les claus per a organitzar i controlar llocs considerats allotjaments turístics, aplicar les polítiques empresarials que es consideri, controlar els objectius a aconseguir entre els diferents departaments, controlar els resultats econòmics resultants de l’establiment, així com prestar servei en la zona d’allotjament.

Així i tot, més detalladament, un professional en Gestió d’Allotjaments Turístics serà capaç de:

Coordinar els serveis pertanyents als allotjaments turístics, aconseguint organitzar de manera òptima el lloc de treball i turisme i controlar tots els seus departaments.

Promocionar i organitzar esdeveniments en l’allotjament.

Analitzar el mercat per a poder vendre el producte (allotjament), així com tots els serveis i productes complementaris del negoci. També controlar i analitzar les reserves seguint un esquema d’eficiència empresarial.

Supervisar i controlar el departament de recepció. És a dir, és necessari prestar el servei de recepció i atendre el client amb tota la qualitat possible establerta per l’allotjament.

Organitzar i promocionar esdeveniments en l’establiment, comptant amb l’ajuda i coordinació amb diferents departaments implicats, gestionar els recursos humans i materials que siguin necessaris.

Assegurar-se que el client estigui òptimament atès, fins i tot en el servei postvenda i en la gestió de queixes i reclamacions.

de igual manera, dins de la formació per a ser un bon professional en aquesta professió, s’adquireixen els coneixements necessaris per a aconseguir el certificat de Tècnic en Prevenció de Riscos Laborables de nivell bàsic. Això està establert en l’RD 39/1997, de 17 de gener de 1997.

Pla d’estudis del Grau Superior en Gestió d’Allotjaments Turístics

Vamos a fer un petit incís sobre el Pla d’Estudis que ofereix aquest Grau Superior en Gestió d’Allotjaments Turístics. És a dir, assenyalarem algunes de les assignatures més representatives d’aquesta formació perquè el futur alumne/a se faci una millor idea.

Per a començar, aquest curs dura aproximadament unes 1400 hores lectives, on 410 hores estan destinades a la formació en el centre de treball i, la resta, 990 hores es realitzen en el centre educatiu on es durà a terme la formació teòrica.

Algunes de les assignatures que s’imparteixen estan relacionades amb l’anglès ampliat, recepció i reserves, conèixer l’estructura del mercat turístic i el màrqueting turístic, gestió de l’establiment o departament de pisos, recursos humans en l’allotjament, comercialització d’esdeveniments, entre altres.

Perfil professional

Como en tot estudi, el Grau de Gestió d’Allotjaments requereix un determinat perfil professional. En aquest cas, la voluntat i l’actitud són factors importants a tenir en compte per a aconseguir gaudir d’aquest treball tan enriquidor en molts sentits. En primer lloc, l’alumne ha d’estar prou preparat realitzar aquest ús de manera eficient i fructífera.

Capacidades

Capacidades i habilitats com són l’observació i atenció als detalls, la capacitat per a organitzar i planificar activitats, aptitud per a la responsabilitat i la capacitat per a treballar en equip. I, per descomptat, tenir una òptima comprensió i fluïdesa verbal no sols en castellà, sinó en altres idiomes parlats pels clients.

Intereses

El interès principal és aquell relacionat amb el comerç i les vendes, com són l’atenció al client, l’administració i gestió d’arxius i documents, idiomes varis, així com organitzar i supervisar totes les tasques que es presentin.

Aspectes de personalitat recomendables

La personalitat ideal és la de ser capaç d’organitzar i la netedat en el treball. També es valora l’amabilitat i bon tacte amb els clients, ser flexibles i polivalents per a poder-se adaptar a tota mena de situacions. Altres aspectes serien la responsabilitat i l’atenció eficient de tots els requisits formals (higiene, bona presència, etc.).

Sortides Professionals

En general, el professional exercirà la seva activitat en el sector turístic, ja sigui a nivell hoteler o extrahotelero, incloent també allotjaments afins com a residències sanitàries, hospitalàries, d’estudiants, etc.

Habitualment, són treballadors per compte d’altri, pel fet que aquest tipus de treball suposa una gran inversió en materials i altres factors si es fes per compte propi. A grans trets, es podran realitzar activitats relacionades amb la gestió, direcció i supervisió en tasques de recepció, reserves, pisos i esdeveniments.​

Una professió amb una gran projecció

El turisme és un dels subsectors que més guanys genera al nostre país dins del sector serveis. I això no sembla acabar en poc temps, per la qual cosa estudiar aquest Grau Superior d’Allotjaments és una aposta segura per a aquells que busquen una ocupació que permeti créixer com a persona, tenir un treball assegurat i amb visions de futur i de promoció.

Entre alguns llocs on es pot treballar, a més d’hotels o hostaleria tradicional, estaria els càmpings, apartaments turístics, establiments d’estafi-sharing, ciutats de vacances o complexos hotelers, noves fórmules d’allotjaments no turístics i d’altres serveis no necessàriament relacionat amb el turisme pur i dur com són hospitals, residències d’ancians, col·legis majors, etc.

A Formatic Barcelona podràs aprendre Gestió d’Allotjaments Turístics si t’agrada el món de la restauració i de tractar mà a mà amb clients.

Contacta amb nosaltres si vols saber més! Descobreix més sobre el CFGS aquí

Coneixes els trets essencials que posseeixen totes les persones que estudien Turisme?

El sector turístic té una importància vital al nostre país. I és que, bona part de l’ocupació que es genera a Espanya està relacionat amb ell. Guies i informadors turístics, recepcionistes, agents de viatge… Un sector que abasta una gran quantitat d’ocupacions diferents, però amb un objectiu comú: Servir al turista amb professionalitat. En aquest sentit,, caldria preguntar-se: Quins han de ser les característiques del professional del turisme? Farem un repàs per algunes d’elles.

Quins són els principals trets que una persona ha de tenir per a estudiar Turisme?

Si vols ser un bon professional del turisme és imprescindibles que tinguis present unes certes habilitats fonamentals.

1. Gran vocació

El primer tret que ha de tenir una persona que vulgui estudiar turisme o qualsevol altra professió és la vocació. Quan tens vocació, estàs disposat a passar hores estudiant i a exercir el teu treball amb professionalitat. Quan s’estudia sense sentir una veritable vocació per això, tot es fa costa amunt.

2. Passió per la història, la cultura i la naturalesa

El teu treball estarà directament relacionat amb la promoció de la història, l’art, la cultura i la naturalesa de la ciutat en la qual vagis a treballar. És per això que has de ser un apassionat d’això, per a transmetre-ho amb entusiasme a altres persones.

3. Ganes d’aprendre

Entre les qualitats per a estudiar turisme, destaca les ganes d’aprendre. I és que, aquesta és una professió en la qual cal actualitzar coneixements contínuament i adaptar-se a les necessitats del mercat del moment. Per això, sense aquesta qualitat mai podràs arribar a ser un bon professional.

4. Actitud per a treballar en equip

El turisme és un dels sectors en els quals més es treballa en equip. Per això, i des del començament d’aquests estudis, has d’aprendre a treballar amb altres persones d’una manera responsable i eficient. Formeu part d’una cadena i tu, com a baula, no els pots fallar. Participa en els treballs de grup posant el 100% de tu.

5. Extraversió

El professional del turisme està permanentment en contacte amb altres persones i de molt diferents països, ja sigui com a recepcionista o informador turístic, per exemple. Per aquest motiu, abans de res has de ser extravertit i perdre la por i la vergonya a expressar-te davant els altres. El caràcter obert, sincer i amable serà una de les teves principals armes en aquest treball. Conrea-la a poc a poc abans de llançar-te al mercat laboral.

6. Seguretat en tu mateix

En el turisme, la seguretat en un mateix és fonamental. Si has de dirigir a un equip en un hotel, acompanyar a un grup de turistes per una ciutat o recomanar els millors hotels en una agència de viatges, has d’estar segur de tu mateix i, a més, transmetre aquesta seguretat a les persones al teu càrrec. Recorda que tu ets el cap.

7. Facilitat per als idiomes

Els idiomes són imprescindibles en el món del turisme, almenys l’anglès has de dominar-lo a la perfecció. Així és que, pensa bé si realment tens facilitat per a aprendre’ls perquè aquesta és una eina imprescindible que no et pot faltar per a comunicar-te amb clients d’altres països, ja sigui com a recepcionista, guia turístic o responsable d’hotel.

Habilitats per a triomfar en el sector turístic

Si vols triomfar en el sector del turisme, has de tenir sí o sí unes habilitats concretes; algunes potser són innates en tu i altres segurament hauràs d’aprendre-les. Et descobrim les habilitats per a estudiar turisme que no et poden faltar.

1. Capacitat per a comunicar

Potser aquesta és una de les habilitats més importants que hagi de tenir el professional del turisme. Ha de saber comunicar-se a la perfecció amb el seu equip de treball i amb els visitants… I és que, en el turisme, la informació exacta i ben donada és fonamental. A l’hora de comunicar bé, tracta de ser agradable, clar i concís en les teves explicacions.

2. Amabilitat

Les persones que es dediquen al sector del turisme són la cara visible d’un país. La impressió que s’emporten les persones del lloc que han visitat està, en bona part, condicionada pel tracte que han rebut dels professionals del turisme. Així és que, encara que tinguis un mal dia o problemes personals, sempre has de tractar als turistes amb amabilitat. Recorda que estàs venent el teu país i que amb el teu tracte pots aconseguir que tornin a venir de nou.

3. Resolució

Una persona que es dedica al turisme es trobarà en moltes situacions a vegades difícils de resoldre i en un breu espai de temps. Això requereix d’una persona eficient i que es creixi davant les adversitats. Per a treballar en el turisme has de ser, abans de res, resolutiu.

4. Empatia

Si vols ser el millor professional has de posar-te en el lloc del turista. Tingues en compte que ells estan fora del seu país i necessiten a algú que comprengui quina situació estan vivint i que els ajudi a resoldre-la sense por ni incertesa. Empatitza amb aquestes persones que han sofert un robatori, que han perdut les maletes o que s’han perdut a la ciutat.

5. Creativitat

El món del turisme canvia amb passes de gegant, la qual cosa ahir era una moda i encantava, avui ja no funciona i el turista demana una altra cosa. És per això, que has de ser creatiu i adaptar-te als nous temps. Fes un pla de treball creatiu en el qual donis respostes a les necessitats dels turistes d’aquest moment. Sé imaginatiu a l’hora de programar una visita o un pla d’excursions, per exemple.

6. Paciència

Tots els treballs requereixen grans dosis de paciència i el món del turisme no es queda enrere en això. Atendre les necessitats de grans quantitats de turistes com es mereixen i com si ho fessis per primera vegada, requereix de tu una dosi extra de paciència.

Ara que ja coneixes les característiques del professional turisme, interioritza-les i converteix-te en un excel·lent professional.

T’agradaria estudiar turisme? Descobreix el nostre Grau en Turisme aquí o demana més informació al formulari

Especialitza’t en agent de viatges

Hi ha persones que continuen preferint un servei de qualitat a l’hora d’organitzar un viatge, aquesta és la funció de l’agent de viatges, oferir la millor experiència amb la major seguretat, perquè tot surti segons el que es preveu.

Al contrari del que es podria pensar, una agència de viatges pot resultar més econòmica i, sobretot, més fàcil que organitzar el viatge un mateix.

La importància de les agències de viatges en el sector turístic

Continua sent necessària la funció de l’agent de viatges. Abans de res, quan has de preparar un viatge complex on es requereix assessoria d’un expert.
L’agència de viatges pot brindar-te recorreguts turístics, organitzar grups amb tot el que es requereixi, depenent del que necessitis.

A més de donar-te una major seguretat a l’hora d’adquirir els viatges, ja que es té més garantia real en acudir a una oficina, i t’evites comprar viatges de dubtosa reputació a través d’internet en llocs que pot ser que no siguin segurs.

Quines són les funcions principals que exerceixen els agents de viatges?

Els agents de viatges poden realitzar moltes funcions, entre les principals es troben les següents:

-Assessorar el client segons les necessitats que tingui.

-Gestionar les reserves.

-Comercialitzar i promoure els productes turístics.

-Mitjançar entre operadors de turisme i empreses d’allotjament.

-Brindar informació turística.

A vegades, poden ajudar-te en altres funcions secundàries com buscar pòlisses d’assegurança, nolis de transports o lloguer de vehicles, canvi de divises i, en definitiva, solucionar qualsevol contratemps que es pugui presentar abans o durant el viatge.

En grups, poden organitzar-te visites guiades, contractar un guia, un traductor local o la compra d’entrades d’espectacles, museus, parc d’atraccions o qualsevol altra cosa que tingui relació amb el viatge en qüestió.

L’aposta que marcarà el futur de les agències de viatges

Avui dia, és molt comú buscar les millors ofertes de viatges a través de la xarxa, però encara així, es corre el risc que l’adquirit per internet s’ajusti a les necessitats reals del viatger.

Sobretot, quan no es coneix bé el lloc o es fan viatges en grup, és important acudir a un professional que podrà aconsellar sobre els pros i contres del viatge.

Les agències de viatge han de modernitzar-se per a estar a l’avantguarda de la tecnologia, amb la finalitat de realitzar una millor gestió que la realitzada per un sistema d’autor reserva.

No solament han de poder gestionar tot el procés del viatge, a més han de ser capaços de captar als interessats a través dels mitjans en línia.

La visibilitat en internet és fonamental i les agències de viatges han d’adaptar-se als mitjans digitals per a no perdre la carrera i quedar-se obsoletes.

Amb les eines adequades, l’agent de viatges podrà oferir-te una major garantia que les trobades per internet i d’aquesta manera, buidar-te els dubtes oferint una major seguretat.

El servei personal que ofereixen les agències de viatges és un valor afegit que molts viatgers aprecien, és, sens dubte, un dels punts a favor.

Ja sigui de manera presencial o a través dels diferents mitjans de comunicació actuals, les agències de viatges han de poder comunicar-se de manera fluida amb els clients.

En què consisteix l’especialització en agent de viatges?

Consisteix a especialitzar-se en un únic sector, buscant un nínxol i dedicant-se únicament a ell. Pot ser buscar una única destinació que vendre, un tipus de viatge concret o un grup específic de turistes.

Com, per exemple:

-Segment com a estudiants, viatgers extrems, tercera edat, viatgers solitaris, etc.

-Temàtics com a viatges culturals, viatges gastronòmics o esportius.

-Per destinacions úniques, com un continent en concret o un sol país en el qual s’especialitzi.

-Viatges que contemplin únicament el Carib, o el tast de vins o el golf.

Quan una agència de viatges vol abastar tot el sector, sol fallar en qualitat i això afecta a les vendes. És normal que es vulgui arribar a tots costats i al màxim públic possible, però no sempre és el millor.

En especialitzar-se en un únic tipus de viatge, es destina més temps a dissenyar l’experiència i la qualitat d’aquest i no en la quantitat i així tancar millors vendes amb major èxit.

Per a això, s’ha de pensar molt bé quin sector atacar, quin és el que millor convé segons sigui el cas, posar en una balança els pros i contres de cada sector i públic.

Pots usar el mateix sistema que s’usa per a analitzar futurs negocis com l’anàlisi DAFO. On posar en una fulla o en qualsevol suport digital les fortaleses, febleses, oportunitats i amenaces a fi de valorar en què especialitzar-te.

Els avantatges de triar una agència de viatges a l’hora de viatjar

Un avantatge a tenir en compte és la tranquil·litat que ofereix una agència de viatges, et poden ajudar quan es complica el viatge, problemes en un hotel, un trasllat o qualsevol inconvenient que pugui sorgir.

Quan és un destí que no es coneix, és millor buscar aquest acompanyament perquè t’ajudi a programar les visites o buscar un guia per a un grup de viatge que sàpiga moure’s i, fins i tot, comunicar-se en l’idioma del lloc on es viatjarà.

S’estalvia temps, ja que en mirar en internet es troba massa informació i, a vegades, resulta aclaparador, ocupant molt temps a l’hora de valorar i trobar el viatge adequat.

Un agent de viatges sabrà millor que ningú on i com buscar la informació per a cada lloc o ocasió.

En conclusió, es pot pensar que és més fàcil i barat organitzar un viatge per compte propi, però, a vegades, resulta pitjor, sobretot, si no es coneix bé el lloc.

A més, es perd molt el temps quan no se sap bé on ni com contractar tot allò que es requereix per a un viatge, com a transport, allotjament, assegurances i més coses.

Sens dubte, les agències de viatges continuaran existint més enllà de les noves tecnologies, oferint un acompanyament a tots els viatgers que busquen viure la millor de les seves experiències.

Estàs interessada/o a cursar estudis per a la gestió d’una Agència de viatges? Tota la informació aquí

Grau en turisme: La formació que mai decau

Estudiar turisme té futur ja sigui perquè a nivell mundial la globalització ha impulsat encara més la voluntat de viatjar o perquè a nivell nacional Espanya és una de les principals potències turístiques. Sens dubte, les oportunitats laborals d’aquest camp són immenses. T’agradaria saber més sobre el tema?

Per què estudiar Turisme sempre té molt futur?

L’economia espanyola se sustenta, en gran manera, en el turisme. És un dels motors principals del nostre país i, per això, un element decisiu en els ingressos i l’ocupabilitat nacional.Així, fa una mitjana de prop del 15% de l’ocupació espanyola en l’última dècada. Entre dos milions i mig i tres milions de persones es dediquen a activitats turístiques. I són anualment al voltant de 80 milions els visitants estrangers que vénen al nostre país.

És cert que la pandèmia ha suposat un fre conjuntural als viatges nacionals i internacionals. No obstant això, conforme s’ha vingut superant, l’activitat turística està recuperant les seves xifres habituals. Les previsions estableixen que, amb la normalitat totalment recuperada, tornarem als nivells de partida i rampell els superarem.

El sector turístic és, per això, un camp d’activitat de present i de futur: precisa professionals qualificats, demanda talent i cerca especialistes formats. Les noves alternatives viatgeres, com el turisme rural o les experiències d’aventura, estan acabant amb la tradicional estacionalitat. D’aquesta manera, tot el sector no cessa de revitalitzar-se.

Les tendències socials, d’altra banda, conceben els viatges com un valor molt positiu. Per descomptat, com a recurs lúdic o d’oci. Però també, sobretot entre els joves, com una oportunitat d’aprenentatge i creixement personal.

L’auge d’Internet i la gestió en línia de serveis turístics han modificat la manera tradicional de desembolicar-se en aquest camp. Al mateix temps, impulsa l’aparició de nous mercats, clients i oportunitats de negoci. Un professional amb formació universitària en Turisme està en condicions d’aprofitar-los al màxim.

Addicionalment, es tracta d’un àmbit d’activitat motivador i molt satisfactori per a gran quantitat de persones. En l’actualitat, accedir a un lloc de treball estimulant és una altra bona raó per a qui es pregunta per què estudiar turisme.

Sortides professionals de la carrera de Turisme

Estem parlant d’una de les carreres amb sortides laborals més diverses. Si decideixes especialitzar-te en aquest camp, quan hagis obtingut el teu títol estaràs en condicions d’exercir múltiples funcions en molt diferents rols i àrees d’actuació.A continuació, et presentem quins són els principals àmbits d’acompliment turístic en els quals podràs desembolicar-te:

Direcció d’empreses o organitzacions turístiques. La graduació de la carrera en Turisme et faculta i capacita per a assumir la gestió de qualsevol institució que es desemboliqui en aquest sector ja sigui des d’un complex hoteler a un empresa de turisme multiaventura. T’imagines convertir-te en el director general de Turisme de la teva comunitat autònoma?

Organització d’esdeveniments, fires i congressos. Molts dels artífexs i gestors d’aquests formats compten amb formació turística. Sobretot, quan estan relacionats amb entorns geogràfics o ubicacions específiques. És una labor tan exigent com apassionant, perquè implica definir una estratègia de màrqueting, trobar patrocinadors, gestionar la logística i fer realitat aquest acte d’experiència determinat.
Consultoria turística. Et veus assessorant als altres, particulars o empreses, sobre els destins, itineraris, mitjans de transport i allotjaments, per exemple, ideals per a qualsevol mena de viatge? Aquesta labor és de summa importància.
Màrqueting turístic. És un dels camps d’actuació més atractius, i complexos, als quals podries dedicar-te. Aquests professionals assumeixen la funció de dinamitzar i impulsar la imatge de marca i les accions promocionals d’organitzacions o destinacions turístiques concretes. L’objectiu és clar: destacar entre totes les possibilitats existents, obrir nous mercats, associar-se a valors atractius i promoure l’arribada de turistes, visitants o viatgers a partir d’uns objectius mercadológics prèviament establerts.
Creació de paquets o productes turístics. És una labor molt creativa, a través de la qual combinaràs recursos per a llançar opcions turístiques úniques. La creació de rutes, com la de Goya a Aragó o la dels santuaris marians a Espanya, França i Portugal, són estupends exemples d’aquesta activitat. Conèixer al públic, ser imaginatiu i comptar amb la capacitat gestora i comunicacional per a implicar a totes les parts conformen els trets de partida per a triomfar en aquest camp.
Combinació perfecta: Turisme i Màrqueting

La principal dificultat a la qual s’enfronten les empreses i les organitzacions turístiques és la comercialització. Encara que la demanda continua creixent, l’oferta és cada vegada major, de més qualitat i molt més específica.Per això, els professionals del Turisme més qualificats es decanten per completar la seva formació universitària amb coneixements de Màrqueting. D’aquesta manera, adquireixen una capacitació addicional, molt valuosa per a l’acompliment de les seves responsabilitats.

Aquestes són les raons de per què estudiar Turisme i Màrqueting conjuntament:

Una visió ampliada. La perspectiva personal creix gràcies a aquesta disciplina que part del coneixement dels públics. Aproximar-se a noves cultures, models de pensament i tècniques és molt positiu.

Competències multiplicades. Els especialistes en màrqueting solen millorar la seva visió creativa i la seva capacitat de comunicació.
Actualització. La innovació és el camp habitual de treball dels mercadólogos. Aquesta predisposició és molt productiva en el camp del turisme.
Remuneració superior. Els resultats determinen quant cobrarem com a professionals. Gràcies al màrqueting, augmentaràs la teva productivitat i els teus ingressos.
Voluntat de servei. Si has triat turisme per pura vocació, et sentiràs molt més realitzat en adonar-te de com ajudes eficaçment als teus clients i a la societat en general. Els coneixements i les competències de màrqueting t’ajudaran a aconseguir-ho.
En definitiva, estudiar turisme té futur i un gran present a Espanya. És un dels sectors econòmics decisius per al país. A més, respon a aquesta mentalitat actual globalitzada que és més que una tendència: la cerca de noves experiències personals, allèn les fronteres. Per tant, estudiar turisme a Barcelona és una decisió intel·ligent que aclarirà molt positivament el teu camí.

Vols més informació del nostre Grau de Turisme? Clica aquí

 

Estudiar gestió hotelera per ser director d’hotel

Dirigir un hotel implica tenir una àmplia varietat de coneixements tècnics i pràctics sobre el que és en realitat la gestió d’aquesta mena d’establiments. Ser capaç de liderar un allotjament hoteler no s’aconsegueix solament amb el que puguis aprendre en els llibres, encara que això sigui bàsic també. I ho comprovaràs fàcilment quan comencis a tenir el teu perfil de director d’hotel professional.

Trets diferencials que ha de tenir un director d’hotel

Si estàs pensant a dirigir un establiment hoteler, has de tenir en compte una sèrie d’aspectes que t’ajudaran a treure el major partit al teu treball.

Adquirir capacitats específiques

Ser director d’un hotel implica tenir una àmplia varietat de característiques professionals. Els coneixements empresarials, de màrqueting i comunicació, els idiomes, la capacitat de multitasca, el lideratge, el control i l’organització són indispensables per a aquesta mena de treball.

Conèixer altres hotels i cultures

Adquirir coneixements més enllà dels que vénen en llibres és essencial perquè puguis desenvolupar el teu treball amb garanties. Per tant, comença per allotjar-te en hotels molt diferents. D’aquesta manera, podràs veure com fan les mateixes coses de maneres molt diferents. És una excel·lent eina per a inspirar-te i agafar idees per al teu treball

Igualment, descobrir altres cultures és una manera d’obrir la ment al que poden esperar els teus clients en arribar al teu hotel des dels seus països d’origen. Recorda que conèixer-los és indispensable per a poder satisfer les seves necessitats correctament.

Estableix contactes

Quants més professionals de l’hostaleria coneguis, més fàcil tindràs per a accedir a informació del sector. Les xarxes socials es convertiran en el teu gran aliat per a això i, a més, amb aquest mateix objectiu, pots unir-te a associacions hoteleres.

No t’oblidis tampoc de contactar amb altres directors per a poder compartir amb ells els teus coneixements i tenir noves experiències.

Aprèn a ser un líder

Els equips actuals de treball no necessiten els caps tradicionals, sinó algú que aprengui a motivar-los. Per tant, és important que estiguis prop d’ells i que et mostris empàtic. Un dels principals requisits per a aconseguir-ho és conèixer-los bé i saber quines són les seves condicions laborals. D’aquesta manera, és més fàcil que els demanis el que és just en funció del seu salari i posició.

Formació específica

Quins estudis has de cursar per a poder ser director d’aquesta mena d’establiments? Essencialment, tingues en compte els següents títols derivats d’estudis oficials, però tingues en compte que sempre és un plus per al teu currículum el fet de seguir formació contínua durant la teva carrera professional. Els principals títols són:

Doble Grau en ADE i en Turisme.

Grau en Direcció Hotelera.

Grau en Gestió Turística.

Grau en Gestió Turística i Hotelera.

Grau en Turisme.

Màster Oficial en Direcció i Planificació del Turisme.

Màster Oficial en Turisme Sostenible.

Capacitat de gestió de l’hotel

Un dels aspectes més importants de la direcció hotelera és tenir la capacitat i, per descomptat, els coneixements necessaris per a la gestió del negoci. Això inclou el domini d’elements com el revenue management, la realització de escandalls, la creació de plans d’empresa i el control de costos.

Domini del màrqueting

El sector hoteler té unes necessitats concretes de promoció i màrqueting, gràcies a les característiques del negoci. Per tant, si realment vols optimitzar la presència del teu negoci en Internet, és clau que dominis totes les eines i estratègies en línia que necessites incorporar al pla de comunicació del teu hotel. D’aquesta manera, aconseguiràs un millor posicionament i, en conseqüència, una millor visibilitat.

Domina tots els departaments

Un hotel que funcioni correctament ha de veure’s com un negoci integral. Per tant, és indispensable que dominis totes les tasques i responsabilitats de cadascun dels departaments involucrats.

Prendre decisions

Una de les coses que mai poden fer-te por en la direcció d’un hotel és la presa de decisions. Solament si ets resolutiu i proactiu, podràs convertir-te en el líder que necessita el teu equip a l’hora de resoldre qualsevol situació problemàtica.

Trets personals

Per a ser el director d’un hotel i poder dur a terme totes les teves tasques amb un alt grau d’eficiència, és indispensable que també compleixis amb una sèrie de requisits referents a la teva personalitat.

Per a començar, tingues en compte que hauràs de cuidar sempre el teu aspecte físic. Ets el màxim responsable del negoci i, per tant, és indispensable que donis una imatge concorde a això. Per això, no pots anar mai informal o amb aspecte deixat.

D’igual manera, és indispensable que siguis una persona amb do de gents, ja que hauràs de relacionar-te amb nombroses persones, tant amb el teu personal com amb proveïdors i clients. Això inclou també ser una persona diplomàtica, amb molt de tacte a l’hora de resoldre les possibles friccions que puguin aparèixer en el teu tracte amb els altres.

Finalment, tingues en compte que necessitaràs molta energia i entusiasme per a dominar la gestió de tot l’equip de l’hotel al llarg de tot el dia. Per això, no pots permetre’t ser una persona amb personalitat apocada o desganada.

En definitiva, com pots veure, assumir el repte de dirigir un hotel és una cosa a la qual poden enfrontar-se solament les persones amb unes característiques personals i professionals definides. Per tant, si vols treballar en aquest sector, és indispensable que tinguis en compte tots aquests aspectes i valors si ets capaç d’aconseguir-los. No oblidis que tot el negoci dependrà de tu i de les teves habilitats personals i professionals a l’hora de posar-te al capdavant de l’equip.

Ara que ja coneixes tots els requisits més importants per a desenvolupar amb soltesa totes les tasques que implica dirigir un hotel, és el moment que comencis a establir les bases de la teva carrera professional com a responsable d’un establiment hoteler.

Necessites més informació sobre els nostres graus o màsters en direcció hotelera? Consultants aquí