23 febrer 2023

Pla d’impuls per al turisme post covid

Pla d’impuls per al turisme post covid | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

Com sabràs, el sector del turisme és un dels més importants a Espanya, ja que contribueix significativament a l’economia del país. Amb el seu clima càlid i les seves platges, monuments històrics, patrimoni cultural i gastronomia variada, Espanya atreu a milions de turistes cada any. A més, el turisme també genera ocupació en tot el país, especialment en la indústria hotelera i de serveis turístics. Per tant, el sector turístic és un motor econòmic clau per a Espanya i el seu desenvolupament sostenible és essencial per a garantir un futur pròsper per al país i els seus habitants.

És en aquest context en el qual es troba emmarcat el pla d’impuls del turisme, dissenyat pel Govern amb la finalitat de revifar aquest àmbit. Vols saber més sobre aquest tema? Aleshores continua llegint!

Pla d’impuls del sector turístic

El pla d’impuls del sector turístic a Espanya té com a objectiu enfortir i revitalitzar la indústria turística del país després dels efectes econòmics negatius causats per la pandèmia de COVID-19.

Consisteix en un conjunt de mesures i accions destinades a millorar la competitivitat i atractiu de la destinació turística espanyola, fomentar la innovació i la digitalització en el sector, i fer costat a les empreses i treballadors afectats per la crisi. Igualment, es pretén impulsar la recuperació de la demanda internacional i nacional de turisme i consolidar la posició d’Espanya com a destinació turística de qualitat.

Com a tal, és un pla molt extens i detallat, que tracta d’incidir en els punts més importants de tots aquells que sustenten el turisme nacional i internacional.

Pilars bàsics d’aquest pla

L’organització fonamental del contingut del pla es vertebra al llarg de 5 pilars bàsics. En ells, tracta d’incloure’s cadascun dels punts fonamentals del desenvolupament turístic. En aquest sentit, nosaltres tractarem de resumir-te el seu contingut fonamental perquè tinguis una visió de conjunt de l’assumpte.

1. Recuperar la confiança en el destí

La confiança és un factor clau en la presa de decisions dels turistes sobre on viatjar i quins llocs visitar. Si una destinació turística té una bona reputació i és conegut per ser segur i accessible, els viatgers estaran més disposats a planificar un viatge allí. En aquesta línia, es posa especial cura a incentivar la confiança en la seguretat sanitària dels destins.

2. Mesures per a la reactivació del sector

Foment de l’ocupació en el sector turístic i suport als treballadors i empreses afectats per la crisi. Aquesta formació pot ajudar a augmentar l’atracció dels turistes en l’elecció d’allotjament i activitats, ja que els viatgers podran estar segurs que estan invertint el seu temps i diners en un lloc que els brindarà una experiència positiva i satisfactòria.

3. Millora de la competitivitat de la destinació turística

Millora de la competitivitat de la destinació turística espanyola a través de la innovació i la digitalització, així com la millora de l’accessibilitat i la qualitat de l’oferta turística. En definitiva, s’impulsa al turisme cap al futur.

4. Millora del model de coneixement i intel·ligència turística

Millora de la formació i capacitació dels professionals del sector turístic per a garantir la qualitat i la competitivitat de l’oferta turística.

5. Màrqueting i promoció

Impuls de la demanda interna i externa de turisme a través de campanyes de promoció i màrqueting efectives.

Mesures per a reactivar el sector

El pla d’impuls del sector turístic a Espanya inclou una sèrie de mesures i accions concretes per a revifar la indústria turística. Algunes d’elles són:

1-Foment de la demanda interna i externa de turisme a través de campanyes de promoció i màrqueting. Aquesta mesura s’emmarca en l’últim dels pilars abans comentats.

2-Millora de la qualitat i accessibilitat de la destinació turística espanyola a través d’inversions en infraestructures turístiques i en la millora de l’oferta turística.

3-Suport a les empreses turístiques per a afrontar els efectes econòmics negatius de la pandèmia, incloent-hi ajudes directes i línies de finançament.

4-Enfortiment de la competitivitat del sector turístic a través de la innovació i la digitalització.

5-Desenvolupament de nous productes turístics i destins alternatius per a complementar l’oferta turística tradicional.

6-Potenciació de la formació en allotjaments turístics i de la capacitació dels professionals del sector.

7-Millora de la sostenibilitat i responsabilitat social i mediambiental del sector turístic.

Aquestes mesures tenen com a objectiu millorar la competitivitat i atractiu de la destinació turística espanyola i impulsar la recuperació del sector després de la crisi causada per la pandèmia.

Gestió d’allotjaments turístics

En tot aquest context, la gestió turística adequada dels allotjaments turístics és crucial per a l’èxit de la indústria turística i per a garantir una experiència satisfactòria per als turistes. Alguns dels aspectes més importants d’una gestió efectiva dels allotjaments turístics inclouen:

1-Qualitat de l’oferta. La gestió adequada garanteix que els allotjaments turístics compleixin amb els estàndards de qualitat i confort adequats per al turista.

2-Seguretat. La gestió eficaç assegura la seguretat dels turistes i de les seves pertinences durant la seva estada.

3-Experiència del client. Una gestió efectiva millora l’experiència del client en l’allotjament turístic, la qual cosa augmenta la satisfacció i la lleialtat dels clients.

4-Rendibilitat. Una gestió degudament realitzada dels allotjaments turístics augmenta la seva rendibilitat i contribueix al creixement i desenvolupament sostenible del sector turístic.

5-Reputació. La gestió òptima millora la seva reputació i la seva percepció per part dels turistes i els clients, la qual cosa augmenta el seu atractiu i la seva capacitat de competir en el mercat turístic.

En definitiva, el futur del turisme a Espanya és molt prometedor, gràcies a la combinació de la seva rica història i cultura, el seu clima càlid i les seves platges, i la seva diversitat geogràfica. Amb una major demanda d’experiències turístiques úniques i autèntiques, Espanya és un destí ideal per als viatgers que busquen descobrir noves cultures i paisatges. A més, la creixent popularitat de la regió mediterrània com a destinació turística, juntament amb la inversió en infraestructura i serveis, pot ajudar a impulsar encara més el creixement del turisme a Espanya en el futur. En resum, el futur del turisme a Espanya és molt brillant i té el potencial de continuar impulsant l’economia i el desenvolupament del país.

#CFGS
#Estudiar turisme
#Formació en turisme
Carregar més notícies