24 abril 2023

Gran potencial Xines per al sector turístic Espanyol

Gran potencial Xines per al sector turístic Espanyol | Escola Universitària Formatic Barcelona
FORMATIC BARCELONA

El sector turístic espanyol està donant magnífiques mostres de recuperació després de la pandèmia i la crisi originada per la guerra a Ucraïna. Segons els experts, les principals palanques per a això són l’estabilització dels mercats alemany i britànic. També el retorn dels no europeus, sobretot, d’estatunidencs i xinesos. Quant a aquests últims ofereixen un enorme potencial a Espanya. T’ho mostrarem.

El sector turístic espanyol i el gegant xinès

La gestió turística ha estat paralitzada a la Xina des de 2020 a causa de la seva política de “zero COVID”. No obstant això, ara les autoritats del gegant asiàtic han posat fi a les restriccions i els viatgers ja poden sortir a l’estranger pel seu compte. En paraules de María Llinares, de l’Oficina Espanyola de Turisme (OET) de Pequín, això significa que aviat tornaran a Espanya. De fet, segons ella, els turoperadors xinesos ja els estan demanant contactes al nostre país per a reprendre els viatges.

A més, l’arribada de turistes procedents del gegant asiàtic rebrà un altre impuls. En 2023, es commemora el cinquanta aniversari del restabliment de relacions diplomàtiques entre la Xina i Espanya. Per aquest motiu, s’organitzaran diferents activitats promocionals.

Però, sobretot, l’efemèride donarà molta visibilitat a tot l’hispà al país asiàtic. D’aquesta manera, es reactivaran els viatges en totes dues direccions, i es potenciarà l’interès dels xinesos per visitar Espanya.

D’altra banda, segons Ana Lafuente, directora de la OET de Cantó, aquesta arribada de visitants procedents del país asiàtic pot començar ja. Concretament, esmenta tres èpoques perquè el gruix de turistes xinesos arribi a Espanya:

-El pont de l’1 de maig, data que a la Xina suposa cinc dies festius.
-L’estiu, quan es rebrà el major nombre de visitants per les vacances escolars i laborals.
-La Setmana Daurada, que és la festa nacional d’aquell país i se celebra a l’octubre. Els seus habitants tindran vuit dies per a viatjar.

També t’interessarà conèixer el perfil del viatger xinès per a descobrir les seves peculiaritats.

Perfil del turista xinès

Respecte a aquest punt, el primer que hem d’assenyalar-te és que el viatger de la Xina té una visió positiva del nostre país. Segons la citada Ana Lafuente, consideren a Espanya com un destí “molt amigable i hospitalari”. A més, valoren, principalment, el nostre estil de vida.

Per part seva, Jennifer Zhang, que representa a Espanya a l’agència de viatges xinesa Ctrip, incideix en aquest punt. Assenyala que els viatgers xinesos fins i tot tenen a la nostra terra entre els seus tres destins favorits. Aquests són, per ordre de preferència:

1. Tailàndia

2. el Japó

3. Espanya

Però, a més, ens dona el perfil del turista xinès. Segons ella, el setanta per cent dels seus compatriotes prefereix viatjar a l’estranger a través de turoperadors. Aquests els brinden suport constant i tot tipus d’eines d’informació. A més, aquests viatgers concedeixen gran valor al digital. En aquest sentit, recomana a hotels i restaurants que tinguin codis QR per a informar-los.

No obstant això, desaconsella que s’usin aplicacions que hagin de descarregar-se. Els viatgers xinesos ja tenen WeChat, que és una “superapp” que els brinda el seu turoperador. Finalment, Zhang va demanar que s’adaptessin els horaris a la manera de vida dels seus compatriotes. Per exemple, que els museus obrin més primerenc i que els espectacles de flamenc siguin abans de les deu de la nit.

Recuperació del sector a Espanya

Com ja t’hem dit, la recuperació del sector turístic al nostre país no pot llançar millors xifres. De fet, en molts paràmetres, no sols ha recobrat els seus números anteriors a la pandèmia, sinó que fins i tot els ha superat.

Actualment, aquest sector aporta el 13% del producte interior brut d’Espanya. És a dir, té enorme importància. I les previsions són molt positives. La recessió econòmica sembla descartada i tot apunta al fet que 2023 serà molt beneficiós per al turisme al nostre país, tal com ho estima la consultora CaixaBank Research. Segons els seus càlculs, els ingressos per aquest concepte en el present any superaran en dos punts percentuals els anteriors a la pandèmia.

Anglesos i alemanys no estan faltant a la seva cita amb les illes Canàries i Balears. També estan venint molts viatgers pròxims procedents d’Irlanda, Itàlia, França o Portugal. No obstant això, el turisme que ofereix més potencial de creixement és el no europeu. Això es deu, principalment, a la depreciació de l’euro, així com a l’augment d’interès per Espanya dels viatgers dels Estats Units, la Xina i el Japó.

De fet, seria interessant que es donés formació en allotjaments turístics als empleats d’aquests negocis per a atendre els turistes asiàtics. La millor idea de com està el sector turístic a Espanya ens la proporcionaran les dades del propi Govern.

Xifres del turisme a Espanya 2023

Segons aquell, Espanya va rebre 8,5 milions de turistes sol al gener i febrer del present any. Això suposa solament un 1,3% menys que en els dos primers mesos de 2019. Però és que, en el mateix període de 2022, la xifra va ser de 5,7 milions. És a dir, que hi ha hagut un creixement de gairebé el 33%.

A més, la despesa dels visitants en 2023 ha estat molt superior. Concretament, han deixat 659 milions d’euros més que llavors.

Dades de febrer de 2023

Centrant-nos en el mes de febrer, les principals xifres ofertes pel Govern són les següents:

-Nombre de visitants internacionals: 4,3 milions de persones, la qual cosa suposa un 35,9% més que al febrer de 2022.
-Diners gastats per aquests visitants: 5326 milions d’euros, que són 1551 més que el mateix mes de l’any passat.
-Despesa total mitjà per turista: 1233 euros, que suposa un 3,8% més que en 2022.
-Durada majoritària de l’estada: entre quatre i set nits.

Gestió d’allotjaments turístics

Per tant, si et formes en gestió d’allotjaments turístics entraràs en un sector amb moltes possibilitats. Com has vist, el turisme gaudeix de molt bona salut a Espanya i necessita personal qualificat per a diferents llocs de treball.

En conclusió, el sector turístic espanyol és un dels més importants del món. A més, amb els viatgers xinesos, té un important potencial de creixement que ja està començant a produir-se.

Necesites més informació sobre els CFGS de gestió d’allotjaments turístics? Clica aquí

#CFGS
#Turisme
#Turisme a Formatic
Carregar més notícies