El sector logístic crea més del 5% de l’ocupació a Espanya

Malgrat la crisi econòmica que existeixen a Espanya, el sector logístic és un dels quals manté el ritme en la creació d’ocupació. Per això, en aquest article volem explicar-te quin ha estat l’evolució en els últims mesos, així com les previsions per a aquesta àrea.

Sector logístic a Espanya: creant ocupació

Actualment, el sector logístic és un dels quals està creant més llocs de treball a Espanya. La radiografia és que suposa el 6% del total del PIB ocupant milions de persones. L’afiliació a la Seguretat Social està creixent, contrastant amb el descens dels treballadors per compte propi. Tanmateix, això és una cosa comuna en la resta de les esferes econòmiques.

Si entrem més en profunditat i desgranem tota l’activitat logística, podràs veure que el transport terrestre és el principal motor d’aquest sector. Li segueixen, encara que a una gran distància, el transport aeri i el marítim. Una altra de les principals potes d’aquesta àrea són el correu postal, juntament amb l’emmagatzematge de mercaderies. És fonamental comptar amb perfils especialitzats per a gestionar els costos d’estoc, que poden variar la facturació final de qualsevol companyia.

D’acord amb un informe de Randstadt, més de la meitat de les empreses a Espanya van augmentar la seva plantilla respecte al departament de logística. La transformació digital i l’auge de les compres en línia han disparat l’oferta. Així mateix, això també està secundat pel creixement del menjar a domicili, amb la possibilitat que et portin la compra del supermercat a la teva casa. Al llarg de l’any, cada vegada és més comú que es produeixin pics de compra, especialment en dates tan assenyalades com les festes nadalenques o el Black Friday.

Així mateix, el creixement de la demanda també ha contribuït al fet que moltes companyies decideixin externalitzar tota la seva cadena de subministrament a altres empreses especialitzades. Per tant, això també ha augmentat la possibilitat de donar treball a altres persones. Sens dubte, les tendències de futur són realment positives i si vols donar un gir a la teva carrera laboral, aquest és un dels sectors amb més possibilitats.

Evolució de l’ocupació en logística

L’evolució de l’oferta laboral en el sector de la logística és a l’alça. D’acord amb les dades de la consultora ProEquity, el creixement al llarg del 2022 va ser del 4,32% tancant més de 1,2 milions de noves altes en la Seguretat Social. De fet, si ho comparem amb la resta de sectors, es pot veure que només el logístic ja abasta el 5,3% del total de la població emprada a Espanya.

La pandèmia del coronavirus, així com el creixement del comerç electrònic, són algunes de les raons que expliquen aquest creixement imparable. A més de ser l’activitat única de moltes empreses, també és una opció per a moltes companyies del sector retail. Així, durant la segona meitat de l’any passat, l’e-commerce va aconseguir el seu màxim històric amb una facturació pròxima als 19 000 milions d’euros.

Previsions de futur

Malgrat que, com has vist, l’inici d’aquest 2023 no ha estat el millor, les expectatives continuen positives per a la resta de l’any. Després de la desacceleració econòmica que s’ha produït al llarg d’aquests primers mesos, tots els experts coincideixen que la logística continuarà sent un dels sectors predominants respecte a ocupació a Espanya.

En aquest sentit, si estàs buscant orientar la teva carrera professional, aquesta àrea és una de les quals ofereix majors oportunitats quant a oferta laboral. Addicionalment, és possible créixer i desenvolupar-te amb el temps, per la qual cosa no és només un moment de pas.

Quines sortides té el sector logístic?

Tant el comerç internacional, incentivat per les botigues en línia i els marketplaces, han multiplicat les sortides laborals del sector logístic. En aquest sentit, alguns dels principals llocs en empreses que pots trobar són els següents:

Agent de càrrega: la funció és la d’actuar com a intermediari en tots els processos d’importació i exportació de mercaderies. A més de reduir tota la paperassa en les duanes, també és present quan els productes travessen les fronteres.

Operador de logística: sens dubte, una de les principals opcions si decideixes orientar la teva carrera professional cap a aquest sector. Les teves funcions seran les de dissenyar, supervisar i dur a terme les diferents etapes de la cadena de subministrament. En aquest sentit, s’inclou l’emmagatzematge i l’empaquetat dels diferents productes.

Consignatari en vaixells: el transport marítim també és un dels més comuns que no cal perdre de vista. És la mà dreta del capità d’un vaixell de transport, o de l’armador en terra ferma. Així mateix, supervisa la càrrega i la descàrrega de mercaderies amb els estibadors.

Comercial de transport: si prefereixes treballar en equips de vendes, els comercials d’empreses de logística també són molt buscats. El seu objectiu és vendre els productes de la companyia, i sobretot trobar nous clients que requereixin els serveis.

Operador de transport porta a porta: és una peça clau en qualsevol e-commerce. El seu treball és crucial, ja que és l’encarregat de supervisar l’estat de cadascun de les comandes des que surten del magatzem fins que arriben al seu destinatari.

Estudis de Gestió d’operacions comercials 

Si estàs interessat a dedicar la teva carrera al sector de la logística, dur a terme estudis de gestió d’espais comercials i de les seves operacions és una de les principals opcions que tens a la teva disposició. T’obrirà les portes a una de les àrees amb més demanda laboral que existeix actualment a Espanya.

Com a conclusió, l’àmbit logístic és un dels quals està creant més llocs de treball al nostre país. A més, els experts auguren que aquesta tendència es mantindrà cap amunt. Per això, en Formatic Barcelona posem a la teva disposició una àmplia varietat de programes que et permetran aconseguir els teus objectius acadèmics i llançar la teva carrera professional. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem de manera personalitzada sobre les millors opcions per al teu perfil.

Vols més informació de les nostres formacions? Clica aquí

Quines són les funcions d’un secretari/ària d’alta direcció?

Les funcions del secretari d’alta direcció influeixen positivament en l’evolució de l’empresa. El seu paper és clau per a potenciar l’organització i la planificació en les tasques. T’agradaria accedir a un lloc de responsabilitat en una companyia? Descobreix quines qualitats i funcions reuneix un secretari d’alta direcció!

Quines qualitats ha de tenir un secretari?

A continuació, pots conèixer quins trets mostra aquest professional en el seu treball diari:

1. Puntual

Sens dubte, la puntualitat és un valor essencial que influeix en l’organització del temps. El professional ha d’organitzar diferents gestions dins del termini previst. Per això, s’ocupa de les tasques en el període indicat. A més, ha de fer un seguiment de l’agenda diària. No ajorna assumptes importants.

2. Proactiu

Un professional puntual es comporta, a més, d’una manera proactiva. D’aquesta manera, incrementa la seva capacitat de resposta per a resoldre les situacions que alteren l’agenda inicial. Té l’habilitat d’enfocar-se en les solucions sense perdre la calma. Contempla diverses alternatives i cerca noves possibilitats sempre que sigui possible. D’aquesta manera, dona amb l’opció més convenient.

3. Domini del llenguatge

És un perfil que estableix una comunicació directa amb moltes altres persones. Mostra un excel·lent domini del llenguatge en les seves interaccions amb els altres. Convé assenyalar que és habitual que aquest professional parli més d’un idioma. Transmet els seus missatges d’una forma clara, amable i directa.

4. Discreció

Un secretari exerceix un lloc rellevant en l’empresa. Estableix un vincle de proximitat amb altres professionals que exerceixen llocs de responsabilitat. Té accés a diferents dades sobre la companyia.

No obstant això, ha de mantenir la confidencialitat entorn dels assumptes de treball. És a dir, ha de ser discret amb la informació que coneix. Ha de ser respectuós fins i tot amb les qüestions que no tenen tanta transcendència.

5. Amable

Un bon secretari de direcció desenvolupa el seu treball amb vocació de servei. Ofereix suport i orientació en la resolució de diferents gestions. És una persona accessible, pròxima, respectuosa i amable que aporta una atenció personalitzada.

Per tant, és un perfil que destaca per les seves excel·lents habilitats d’organització i comunicació. Et sents identificat amb els trets esmentats?

Les tasques i funcions del secretari

Les habilitats prèvies faciliten la realització de les següents tasques i funcions. Presa nota de les gestions que són freqüents en aquest lloc d’ocupació!

1. Atendre el telèfon i respondre el correu electrònic

El treball del secretari no és monòton. Tingues en compte que ell s’ocupa de diferents objectius. Per exemple, atén les trucades de telèfon i ofereix la resposta més adequada en cada cas. Existeixen diferents formes de comunicació que els clients i proveïdors poden utilitzar. El secretari professional ofereix una atenció puntual mitjançant els canals disponibles.

2. Elaborar informes i documents

És habitual que el secretari domini dos o tres idiomes. A més, té un excel·lent nivell de mecanografia. Recorda que redacta nombrosos textos al llarg de la setmana. És àgil en la creació de cada document perquè domina el teclat de l’ordinador. Avança ràpid amb l’escriptura de cada lletra.

3. Arxivar la informació

No oblidis que el secretari té accés a diferents continguts i fonts d’informació. S’encarrega de classificar adequadament cada material. Utilitza un sistema d’organització eficaç que li permet localitzar qualsevol dada amb senzillesa.

4. Planificar les gestions d’un viatge de negocis

Les tasques que desenvolupa un secretari també poden alinear-se amb la programació d’un viatge. Qui ocupa l’adreça de l’empresa pot desplaçar-se a un altre destí per assumptes de negocis. Potser té una reunió important en un altre lloc.

Un viatge de negocis requereix de nombroses gestions. Per exemple, cal buscar un allotjament còmode. També és necessari triar el mitjà de transport i reservar els bitllets. A més, és essencial planificar l’agenda durant l’estada en el destí. El secretari s’encarrega de programar diferents detalls del projecte. En definitiva, és fonamental que no quedin assumptes pendents fins a l’últim moment.

5. Ha de mantenir l’ordre en el seu despatx

El personal de neteja neta les instal·lacions de l’empresa. No obstant això, el secretari de direcció també ha d’implicar-se en el manteniment de l’ordre en el seu despatx. El seu escriptori i l’entorn en el qual treballa han d’estar perfectament organitzats. Tingues en compte que pot rebre la visita de professionals, clients i proveïdors. És essencial que l’estada transmeti una impressió agradable.

6. Planificació de reunions eficaces

Aquesta és una de les tasques que exerceix de manera habitual en el seu lloc d’ocupació. Concreta els detalls d’una pròxima reunió. De la mateixa manera, s’ocupa de comunicar qualsevol novetat si es produeix un assumpte urgent. Per exemple, tal vegada és necessari posposar la trobada per un motiu objectiu.

En definitiva, ser secretari és un treball dinàmic i exigent. Com saps, aquest professional representa la imatge de l’entitat amb la qual col·labora. Per exemple, atén i gestiona les visites dels proveïdors que volen parlar amb la direcció. T’agradaria accedir a un càrrec de secretari en una empresa?

Com dedicar-se al secretariat d’alta direcció?

És possible que ja tinguis algunes de les habilitats que són necessàries per a treballar en aquest sector. Malgrat això, necessites formar-te per a exercir-te en el lloc amb la màxima responsabilitat. Doncs bé, la formació universitària t’aporta una visió actualitzada de l’àmbit corporatiu. Estudia una carrera o un curs especialitzat en el secretariat de direcció. Millora un apartat clau del teu currículum: el coneixement de diversos idiomes, que és especialment important.

A més, pots ampliar la teva formació professional amb cursos sobre la intel·ligència emocional. Tingues en compte que és important per a un secretari mantenir la tranquil·litat en qualsevol circumstància. Fins i tot quan sorgeix un assumpte urgent, ha de transmetre calma i serenitat davant els altres.

Com pots veure, les funcions del secretari influeixen positivament en l’organització de l’agenda. És algú que s’implica d’una forma directa en el compliment dels objectius de l’entitat. És un perfil responsable, compromès i motivat amb el lloc de treball.

T’agradaria formar-te com a secretari o secretaria d’alta direcció? Descobreix més aquí

FORMATIC Barcelona avantatges d’estudiar al centre de Barcelona

Estudiar a Barcelona durant els anys d’universitat és un gran avantatge per als teus anys d’estudi, ja que estaràs en una ciutat moderna, innovadora, cosmopolita, amb una gran oferta cultural i lúdica, un gran equipament i infraestructures (des del transport públic fins a allotjaments per a estudiants tant de la zona com estrangers).

Principals diferències entre estudiar de manera presencial i a distància

En FORMATIC Barcelona, també pots triar dues maneres d’estudiar: la formació a distància o la formació presencial, en funció de cada formació pot haver-hi la dues opcions.

Què t’ofereix la formació a distància?

La formació a distància té una multitud d’avantatges comparada amb la presencial. Coneix les més importants:

-Amb la formació a distància, seràs més productiu i aprendràs més, en menys temps i amb menys esforç.

-La formació a distància t’ajuda a mantenir-te actualitzat i és una de les millors maneres d’estar al dia.

-Pots obtenir el contingut les 24 hores al dia, tots els dies de la setmana, en qualsevol lloc i moment.

-Pots aprendre de bons professionals sense importar on estiguis.

-Aprens dels altres i comparteixes els coneixements. És una de les majors claus per a formar-se amb un menor esforç.

-La comunicació entre els alumnes i professors és constant. El treball és desenvolupat en col·laboració i es fomenta l’aprenentatge en grup.

-L’educació virtual ens permet ser més consistents, eficaces, creatius i ràpids en buscar i crear solucions.

-Es pot combinar amb l’aprenentatge formal, l’informal i social.

-S’adapta a les teves necessitats. Es creen diferents entorns d’aprenentatge ajustats a cada persona.

-Podràs potenciar habilitats fonamentals com la capacitat d’aprendre i el pensament crític.

Avantatges de la formació presencial

La formació presencial abasta una altra sèrie d’avantatges que són molt beneficioses:

Classes com les tradicionals. La modalitat presencial és una de les més buscades i demandades actualment. Gràcies a la seva dinàmica, consisteix en classes presencials de les quals ja coneixes el seu funcionament, perquè l’has viscut des de la infància. A més, comptes amb persones de suport, com els professors i companys.

La rutina de classe i estudi. Si necessites una disciplina d’estudi i una rutina, així com horaris fixos, aquesta és la millor modalitat per a tu. Pots acudir físicament a un centre i en els horaris que estableixi el curs. A més, existirà un control d’assistència a les classes. És una bona opció si ets una d’aquestes persones a les quals els costa bastant ser constants o no tens força de voluntat per a organitzar el temps d’estudi diàriament.

Les classes s’adapten al grup. Les classes presencials són més participatives i dinàmiques com a norma general. En elles, pots compartir la teva experiència d’estudi com a alumne amb els companys i els professors. A més, aquí els professors poden adaptar la formació segons l’alumne; també la seva atenció, reacció i les necessitats del grup d’alumnes segons transcorre la classe.

Més interacció i intercanvi. Les labors i especialitats dins del sector sanitari, per exemple, són un treball en equip. Estudiar de manera presencial et dona l’oportunitat de fer treballs, exercicis i pràctiques al costat dels companys de classe. D’aquesta manera, millores el procés de socialització basat en l’intercanvi i la interacció entre els alumnes.

Companyonia. Existeix una gran probabilitat que els companys de classe es converteixin en els teus amics. La modalitat presencial et permet conèixer a noves persones amb el començament del curs. L’ambient en una aula sol ser més amè i divertit. Facilita molt forjar nous llaços d’amistat i la companyonia.

Agilitat per a la resolució de dubtes. La presencialitat també ofereix l’avantatge d’agilitar la resolució de dubtes i consultes. Normalment, els centres compten amb professionals i professors especialitzats, que podran atendre tots els teus dubtes i d’una forma immediata, fins i tot durant el transcurs de la classe. No hauràs d’esperar hores o fins i tot dies per a obtenir la resposta d’una consulta realitzada mitjançant email o plataforma virtual.

Comunicació de persona a persona i presencial amb el tutor. Estudiar de manera presencial també et donarà l’avantatge de les tutories personalitzades, on podràs conèixer al tutor d’una manera directa. Et comunicaràs de tu a tu amb el tutor. A més, aquest sabrà quines són les teves necessitats, els teus punts forts i febles. T’orientarà d’una forma personalitzada perquè aconsegueixis el teu objectiu professional.

Opció de tenir un tracte més pròxim. Ja ho has vist anteriorment: conèixer als docents i a la resta dels empleats del centre t’ajudarà a aconseguir un tracte més pròxim. És un punt a favor si busques una atenció més personalitzada.

Quins avantatges suposa estudiar en ple centre de Barcelona?

Els avantatges d’estudiar a Barcelona són moltes. Aquí, pots trobar tot el que necessitis i gaudir d’una de les ciutats més boniques i cosmopolites d’Espanya. Entre les seves bondats, tens les següents

Multicultural. Barcelona és una ciutat europea que disposa de fins a una població de set-cents mil estrangers. Siguis o no un estudiant internacional, quan t’allotgis a Barcelona, estaràs ràpidament integrat gràcies a una gran diversitat de nacionalitats. Això facilita també l’intercanvi intercultural, una cosa molt positiva i enriquidor durant els anys d’estudiant.

Oci. Barcelona és una de les ciutats amb el millor oci d’Europa, on podràs prendre una copa o conèixer algunes de les discoteques més famoses del món. També conté una gran oferta d’oci cultural, diversió i bells llocs per a visitar.

Prestigi universitari. Barcelona compta amb una àmplia tradició universitària. Les Universitats de Barcelona estan entre les 100 millors universitats del món i ofereix un enfocament més pràctic, docents amb excel·lència, innovació i una alta qualitat acadèmica.

Ubicació. Si vols veure el sud d’Espanya, aquest queda alguna cosa lluny. No obstant això, també podràs gaudir del Mediterrani i tenir la platja a prop sense renunciar a viure en una ciutat gran i cosmopolita amb una àmplia xarxa de transport i infraestructures.

No deixis escapar l’oportunitat de formar-te en ple centre de Barcelona. Parlem del teu futur? Contacta amb FORMATIC Barcelona i posa’t a la feina per a dissenyar la teva carrera