Especialitza’t en Secretariat d’alta direcció

Molts estudiants ens pregunten sobre el secretariat internacional i què és. No és d’estranyar, perquè es tracta de l’especialitat més atractiva i excel·lent dins del món dels assistents de direcció o administració.

El paper d’un secretari o secretària internacional és bàsic dins de l’empresa. El motiu és que s’encarrega de gestionar l’agenda dels directius, els seus viatges, reunions i, en general, tot el que té a veure amb la seva activitat fora del país. Si t’interessa aquest món apassionant, t’explicarem més detalladament quin paper exerceix aquest secretariat i què has d’estudiar per a treballar en aquest lloc.

Què estudiar per a exercir aquest tipus de secretariat?

Per a treballar en secretariat internacional, has de formar-te en diverses especialitats. Tingues en compte que la teva labor englobarà les tasques d’una secretària tradicional i altres empresarials més avançades. En línies generals, si vols treballar en aquest lloc, has de formar-te en els àmbits següents.

Funcionament de l’empresa

Respecte a aquesta àrea, has de posseir coneixement d’organització empresarial i fins i tot de dret mercantil. Però, a més, has d’estar format en la pròpia gestió administrativa i financera de l’empresa. Al seu torn, això inclou coneixements de comptabilitat, de comerç internacional i de recursos humans.

Planificació i comunicació

També és important que tinguis sòlids coneixements de com s’ha d’organitzar el funcionament d’una empresa. I, així mateix, que sàpigues com han de ser les seves comunicacions. Per a obtenir aquesta qualificació, has de formar-te en les següents especialitats:

Gestió de les noves tecnologies de la informació. En aquest apartat es troben el coneixement dels recursos informàtics i el maneig d’Internet i de les xarxes socials de l’empresa.

Qüestions de protocol empresarial. Podem definir est com el conjunt de conductes en l’àmbit dels negocis que permeten aconseguir una bona reputació de l’empresa per a la qual treballes.

Organització d’actes públics. Relacionada amb l’anterior, aquesta formació t’ensenya com plantejar i desenvolupar esdeveniments empresarials. Per exemple, jornades de portes obertes o participació en fires i esdeveniments.

Idiomes

Com hauràs pensat, si de secretariat internacional parlem, les llengües estrangeres són essencials. Quantes més dominis, millor. Però, almenys, el francès i l’anglès són indispensables en el secretariat internacional.

Una vegada t’hagis format en totes aquestes disciplines, estaràs en disposició de treballar com a secretari internacional. I, quan ho facis, hauràs d’ocupar-te de les funcions que t’explicarem:

-Tenir un contacte estret amb tots els departaments de l’empresa, però, sobretot, amb la direcció.

-Portar l’agenda dels directius de l’entitat. Hauràs de planificar-la i organitzar les seves cites i viatges i, igualment, concertar reunions amb alts càrrecs d’altres empreses.

-Assessorar la direcció en qüestions de comerç internacional.

– Altres funcions. En aquest apartat, s’inclouen l’elaboració de tot tipus de documents per als directius (gràfics, informes, etc.) i l’atenció telefònica a les persones que telefonin a la direcció. Però, també, acompanyar als alts càrrecs en els seus viatges i qualsevol altra funció que demanden aquests.

D’altra banda, si et preguntes on estudiar aquesta especialització, et direm que hi ha molts centres que la imparteixen. Fins i tot alguns, com el nostre, són especialista a formar professionals per a treballar en el món de l’empresa en general i del secretariat en particular.

Quines són les sortides professionals a les quals pots optar amb aquesta titulació?

Com hauràs observat, són diversos els àmbits en què has de formar-te per a treballar com a secretari internacional. Precisament per aquest motiu, és una professió amb moltes i variades sortides professionals que pots aprofitar.

De fet, estaràs qualificat per a treballar tant en l’empresa privada com en les administracions públiques. No obstant això, per a fer-ho en aquestes últimes, hauràs d’aprovar una oposició. En qualsevol cas, les principals sortides professionals de la formació en secretariat internacional són les que et mostrarem.

Departament de secretaria

Amb aquesta formació, tindràs l’oportunitat de treballar en els departaments de secretaria de qualsevol empresa o organisme. No sols això, sinó que, a més, estaràs al capdavant d’ells fent costat a la direcció d’aquestes entitats en tot el que necessitin.

Despatxos professionals

Una altra sortida interessant d’aquesta disciplina és la labor en despatxos professionals de tota índole. Per exemple, podràs treballar amb la direcció de bufets d’advocats, amb els alts càrrecs d’assessories o de grans centres comercials i d’oci.

Entitats bancàries

Aquesta formació també et qualifica per a treballar com a secretari o secretària internacional al servei dels directius d’entitats de banca i de finances. Molts dels negocis d’aquestes empreses es troben a l’estranger i, per tant, necessiten un expert en secretariat internacional.

Altres entitats

De la mateixa manera, estudiar aquesta disciplina et permetrà exercir el teu treball en qualsevol altra empresa que tingui activitat internacional. Per exemple, grans constructores, importants tecnològiques, asseguradores o entitats de màrqueting i serveis.

Organitzacions no governamentals

Fins i tot pots treballar amb entitats que s’ocupen d’ajuda internacional. A més de voluntaris, aquestes organitzacions compten amb professionals en nòmina que s’ocupen de qüestions com a permisos internacionals, logística i inspecció d’activitats. I, per a totes elles, és necessari comptar amb personal format en el teu àmbit

Així mateix, has de tenir en compte que formar-se en secretariat internacional suposa adquirir coneixements més importants que els exigits per al secretariat clàssic. Per tant, també podràs treballar en qualsevol dels llocs que ocupa un secretari tradicional.

D’altra banda, a més de comptar amb excel·lents sortides laborals, formar-te en aquesta disciplina et proporcionarà altres avantatges. Dos d’elles destaquen entre les restants:

Viatges. Com et dèiem anteriorment, un secretari internacional ha d’acompanyar als directius en els seus viatges. Això et permetrà conèixer altres països i costums.

Salari. Com a professional especialitzat que és, un secretari d’aquest tipus rep un sou important pel seu treball.

En conclusió, si et preguntaves sobre el secretariat internacional i què és, t’hem explicat el que necessites saber sobre aquest tema. Tingues en compte que es tracta d’una professió que et proporcionarà estima social i un bon salari.

Descobreix mes del diploma d secretariat empresarial d’alta direcció