TCP: Gran sortida professional

Si vols estudiar hostessa de vol, el curs de Tripulant de Cabina de Passatgers (TCP) que ofereix l’Escola Universitària Formatic Barcelona és perfecte. Perquè, a més de tenir la màxima qualitat, et faculta per a treballar també en companyies ferroviàries i marítimes. T’explicarem tot el que necessites saber per a decidir-te per aquest curs.

Quins requisits fan falta per a treballar com TCP?

El curs de Tripulant de Cabina de Vol et permet treballar en aquesta professió amb alta demanda laboral. Però també has de complir una sèrie de requisits per a poder fer-ho. Seguidament, et direm quins són.Edat

Per a poder accedir a aquest treball, has d’haver complert, almenys 18 anys. És a dir, has de ser major d’edat. No obstant això, hi ha companyies aèries que estableixen el mínim en 21 anys. També hi ha una edat màxima. Actualment, es troba en 35 anys, si bé aquest requisit està començant a desaparèixer i no és indispensable en totes les aerolínies.L’alçada

Les aerolínies estableixen un mínim d’altura per als seus tripulants de cabina. Aquest es situa, aproximadament, en 157 centímetres per a dones i en 168 per als homes. No es tracta d’un capritx. El material d’emergència es troba en els buits superiors de l’avió. I, en cas de necessitat, l’auxiliar no pot entretenir-se a col·locar una escala per a accedir a ells.Presència física

Les companyies aèries també demanen una bona presència física als seus tripulants. Tampoc és un capritx ni es tracta que siguis més o menys maco o maca. Ets la imatge de l’aerolínia de cara als passatgers i has de donar d’ella una imatge correcta. En aquest sentit, hi ha companyies que no permeten pírcings o tatuatges que siguin visibles quan vagis uniformat.Però no has de preocupar-te, el nostre curs disposa d’un mòdul d’imatge personal que t’orientarà sobre com ha de ser la teva aparença per a treballar en línies aèries. Fins i tot compta amb un altre sobre protocol perquè sàpigues com esperen les companyies que et comportis en vol.

Estudis

Si vols saber què estudiar per a ser hostessa, et direm que has de tenir el Certificat Oficial de Tripulant de Cabina de Passatgers. I, per a aconseguir-ho, has d’aprovar un curs com el que t’ofereix la nostra escola, que està homologat pel Ministeri de Foment. Així mateix, has d’haver obtingut el títol d’Ensenyament Secundari Obligatori.També les diferents aerolínies t’ofereixen formació. No obstant això, aquesta només et faculta per a treballar en cadascuna d’elles. En canvi, el nostre curs et permet fer-lo en qualsevol companyia aèria. D’aquesta manera, les teves possibilitats de trobar treball es multipliquen exponencialment.

Salut

També has de complir uns requisits de salut mínims per a accedir a un lloc de tripulant de cabina de passatgers. Concretament, has d’obtenir el Certificat Mèdic Aeronàutic.És un test molt senzill que demostra el teu bon estat de salut física i mental. No obstant això, tingues en compte que la teva vista ha de ser bona. Concretament, no pots superar les cinc diòptries. En qualsevol cas, pots operar-te de la visió abans de realitzar aquest test.

Proves físiques

Per a aconseguir el Certificat Oficial de Tripulant de Cabina de Passatgers has de passar unes proves de natació i busseig. Concretament, has de nedar 100 metres en menys de dos minuts i mig, així com bussejar 12 metres en apnea. També hauràs de passar altres proves relacionades amb el salvament marítim. Per exemple, l’abordatge d’una bassa i el rescat i arrossegament de persones.Però no et preocupis. El curs TCP que t’oferim a la nostra escola inclou pràctiques en el prestigiós Club Esportiu Mediterrani de Barcelona. Tant el seu monitor de piscina com el nostre instructor et prepararan per a superar aquestes proves sense problema.

No sols això. La nostra formació també inclou mòduls sobre aspectes generals de seguretat en aviació, sobre medicina aeronàutica i primers auxilis, de formació en la lluita contra incendis i fum i fins i tot en el maneig de mercaderies perilloses.

Idiomes

Si vols ser hostessa o auxiliar de vol, els idiomes són fonamentals. Tingues en compte que molts dels teus treballs seran en rutes internacionals que els seus passatgers precisen que els parlis en diverses llengües.Concretament, és indispensable que dominis l’anglès a nivell conversacional. El nostre curs t’ofereix un mòdul complet d’aquest idioma. A més, les aerolínies també valoren que coneguis una segona llengua o, lògicament, més.

Aquests són els requisits imprescindibles perquè treballis com a auxiliar de vol. No obstant això, a ells has d’afegir la mobilitat geogràfica. Sembla una evidència, però hi ha persones que s’obliden de posar aquesta dada en enviar el seu currículum a una aerolínia. També és aconsellable que vives prop de la seva base d’operacions i que disposis de permís de conduir.

No obstant això, tampoc has de preocupar-te. La nostra escola organitza sessions d’orientació laboral en les quals t’ajudarem a redactar el teu currículum. I també et prepararem perquè realitzis entrevistes de treball amb èxit. Entre altres aspectes, treballarem amb tu perquè millors en:

-Test de lògica i psicotècnics
-Listenings
-Exposició oral
-Dinàmiques de grup
-Entrevista personal

Sortides professionals d’aquesta especialització

El nostre curs de Tripulant de Cabina de Passatgers et faculta, com et dèiem, per a treballar en diferents companyies ferroviàries i de navegació marítima. Però, sobretot, perquè siguis auxiliar de vol. Entre les principals aerolínies en les quals podràs treballar estan les següents:

Companyies aèries nacionals: Ibèria, Air Europa, Vueling, Air Nostrum, Volotea, Binter Canàries, Air Europa Express i Ibèria Express.

Aerolínies estrangeres: Norwegian Air Shuttle i Long Haul, Virgin, British Airways, Ryanair, Easy Jet, Finnair, Swiss, Wamos Air, Lufthansa, Air France, Eurowings i Air Berlín.

Així mateix, el nostre curs et permet treballar en altres empreses aeronàutiques com les dedicades a aviació executiva i en jets privats.

En conclusió, si desitges estudiar hostessa de vol, el curs de TCP que t’oferim a la nostra escola t’ofereix el que necessites. Et formaràs per a obtenir el Certificat Oficial de Tripulant de Cabina de Passatgers i també aconseguiràs el nivell d’anglès que precises per a aquest treball i fins i tot la formació en emergències aèries. Una vegada acabat el teu procés acadèmic, estaràs en disposició d’accedir a aquesta professió amb alta demanda laboral.

Necessites més informació? Clica aquí o truca’ns al 932158866